![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Gece avına çıkan Süleymancıklar, bu adı her ne ise ben bilmiyorum ama burada ki yöre halkı süleymancık diyorlar, gündüz pergolanın arasında saklanıyorlar, bazen kavga ediyorlar, çok değişik sesler çıkartıyorlar. ![]() Not: Bu gün 20 Haziran 2015 Sayın Taşlıbahçenin sayesinde bu hayvancığın adını öğrendim. Hemidactylus turcics (Süleymancık) Sevgili A_NOMAD'tan da türkçe ismini ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu da öğrenmiş oldum. İsmin tamamı: Hemidactyus turcics - Türk keleri (Süleymancık) Düzenleyen akçabardak : 20-06-2015 saat 23:50 Neden: Bilgi ekleme |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Yine de çok şirin bu hayvanların her cinsi. Duruşa baksana arkadaşım ne kadar maasum ne kadar savunmasız. Benim evin içinde perdelerde gezer bunlar bazan..kovalamam bile. Güzelliğe bakın. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Hiç kıyarmıyım ben onlara, onlar gerçekten çok masum zararsızlar ve ürkekler, çok sevimliler gece balkonda ışık yanıyor etrafına minik kelebekler, böcekler toplanıyor onlar da besleniyorlar biz de seyrediyoruz. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Neyse, merak edip araştırmıştım zamanında, kertenkelelerden farklı bir ailenin mensubular; bilimsel isimleri "Hemidactylus turcicus". Başlıca besinlerini böcekler, güveler, örümcekler ve benzeri mahlukatlar oluşturduğundan dolayı her eve lazım bir hayvancık kendileri. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Taşlıbahçe sizin sayenizde adını öğrenmiş olduk çok teşekkür ederim araştırmışsınız, şunu iyice anladım ki bu sitede hiç bir bitki, meyve ve canlı isimsiz kalmıyor, eninde sonunda öğrenmiş oluyoruz, sağ olun var olun ama bu hayvancığın ismi de aklımızda kalacak gibi değil ki biz yine de ona süleymancık diyelim ama diğer adını da bilelim değil efendim... Bence de her eve lazım böyle bir hayvancık, bizde var kardeş kardeş yaşamaya devam. |
|
|
|
|
![]() |
|
|