![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Şimdilik tehlike geçti sayılır, gecenin ilerleyen saatlerine doğru şiddetini azalttı ve sakin sakin yağmaya devam etti sonra da ben uyumuşum, sabah kalktığımda çok şükür her şey yerli yerindeydi sevgili YeniGineciğim, keşke sen de saksıları çıkarmaya yetişebilseydin ama sağlık olsun, en azından komşunun çimi sulanmış buna da şükür. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bir aydır sürekli yağmur yağıyor.Her yer yemyeşil oldu. Bu yönden çok güzel tabi. Çiçekler bir türlü açamadı. Güneş yok çünkü. Yağmur muhabbettini okuyunca dayanamadım .Dün çok sert yağıyor eyvah diye verandaya bir çıktım. Eyvah ki ne eyvah dolu yağmaya başlamış. Öyle içten dua ettim ki. sebzeleri, çiçekleri kıracak diye ödüm patladı. Baya iri yağdı. Neyse ki, yine de çok az yağdı. Yoksa bahçe talan olacaktı.Eşim her gün 20 km yol gidiyor. O bölgeye çok dolu yağmış. ( Neredeyse arabaların camları kırılcaktı) dedi.Benim dua ve yalvarmalar işe yaradı galiba. Yağmura razı oluyoruz. Dolu vurmasında. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Demek yağmurlar var yine...Tevekkeli değil bizde de üç-dört gün önce şiddetli rüzgarlar olmuş, ben orada değildim. Domateslerim öyle güzel büyümüştü ki ne yazıkki ortadan çatır çatır kırmış. Ben de koparıp yeniden diktimse de dün baktığımda canlanma emaresi göremedim. Sanırım yağmurlar bize doğru yolcu. Allah korktuklarımıza uğratmasın. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Dogal afetin onune gecilmiyor malesef, bitkilerimiz ve dışardaki canlar Allah emanet olsunlar, O nun korumasi olamyinca nafile.😞 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Of of ben evde yokken kimler gelmiş kimler, hoş gelmişsiniz arkadaşlar. Sevgili aleydi, sevgili asmalıtepe ve sevgili samur, uzun lafın kısası arkadaşlar doğal afetin önüne kimseler geçemez maalesef, dua etmekten başka çaremiz yok sevgili aleydi. Sevgili asmalıtepe domateslerin için ben de üzüldüm ama yapacak bir şey yok arkadaşım, Allah yardımcımız olsun, size de geçmiş olsun. Sevgili samur umarım bitkilerinizde zarar ziyan yoktur, ceviz büyüklüğünde ki dolu her şeyi kırar dal üstünde dal bırakmaz allah korusun. Allah her şeyin hayırlısını versin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben liseye giderken evimiz bahçeliydi. Bu miniği yakalıyacam diye kuyruğu elimde kalmıştı. Büyük bir kül tablasının içine koydum, besliyordum. Annemin ödü patlar . Ben evde yokken görmüş. Nasıl yaptıysa atmış bahçeye. Çok üzülmüştüm.Bir tek ben mi seviyorum bu canlıyı diye düşünürdüm hep.Yalnız olmadığıma sevindim . |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
'Hemidactylus turcicus', yani 'Türk keleri', yani 'Süleymancık'... Birkaç yıldır korunmaya çalışılıyorlar, 'Süleymancıklar zararlı değil faydalıdır ve nesilleri tehlike altında, lütfen gördüğünüzde onları öldürmeyin' diye afişler oluşturarak ve sosyal medya üzerinden koruma çağrısı yapılıyor, ülkemize özgü kabul edilen bir tür. Avlanırken çıkarttıkları 'cak cak cak' ya da 'cık cık cık' diye tarif edebileceğim sesleri ise en ayırıcı özellikleri, sivrisineklere de bayılırlar bu arada ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçekten ciyk, ciyk sesler çıkartıyorlar, bizim buralarda bol bol bulunuyorlar. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Zinnialar çiçeklerini göstermeye başladılar. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Kına çiçeklerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Nikotina Etkinlikten gelen tohumlar ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Lavatera-Pamuk çiçekleri Pamuk çiçekleri ilk çiçeklerini açtılar. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Akça bardak ablacım çiçeklerim maşallahı var çoşturuyosun bahçeni, kınalara bayıldım Verdiğin her emek bir çiçeğe dönüşmüş bu bahçede ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim enes kardeşim, havaların hala biraz serin gitmesi çiçekleri coşturuyor ama bir müddet sonra sıcaklar başlayınca ne olacak hep birlikte göreceğiz inşallah. Kınalarım evet bu sene çok güzel oldular ama ben onları çok sık ekmişim, çok dip dibe oldular aralardan çektim biraz ama bu sefer de kıyamıyorum, pembelerin arasında katmerlileri de çıktı bakalım tohum yapacaklar mı. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
![]() sevgili akçabardak, ne güzel bahar çiçeklerin yerini yaz çiçekleri doldurmaya başlamış. beyaz kına çiçeğin pek hoşmuş. nikotina şimdilik beyaz sonradan ren değiştiriyor mu acaba? pamuk çiçeği de hep hoşuma giden bir çiçek biraz tanıtılması ve yaygınlaştırılması gereken bir çiçek türü. ilk tarlakuşu arkadaşın bahçesinde görmüş çok beğenmiş idim. dün aradımda bununla ilgili bir başlık var mı diye sitede bulamadım veya gözden kaçırmış da olabilirim. inşallah o güzel çiçeklerin tohumlarını rüzgar savurur da bütün bahçelerde çiçeklerini görürüz . sevgiler. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nikotinayı şimdiye kadar takip edemedim ilk gördüğümde beyaz ve pembe mavi çizgiler vardı, ne zaman açıyor çiçeği ne kadar dayanıklı hiç takip edemedim ama yaz boyu nasılsa hep çiçekli olacak belki değişiklikleri yakalarım. Pamuk çiçekleriyle ilgili bu sitede başlık olarak açılmış ama karışık ebegümeci, gül hatmi, lavatere diye karışık 4 sayfadan ibaret, ben bütün sayfaları okumadım birazcık göz attım, benim kiler açmaya başladı artık o başlıkta da paylaşırım. İstersen sen de bir göz at. http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...eri/7962-2.htm |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Turuncu liliumum çiçeklerini açtı ![]() ![]() Bunlar da sıkış tepiş diktiğim yavruları hepsi de çıktı ![]() Bu liliumum uyuya kalmış uykudan yeni uyandıönce soğanın çürüdüğünü sanmıştım, parmağımla kontrol ettim toprağın içinde sürgün geldiğini anlayınca sevindim ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Thunbergia Tohum takas etkinliğinden sevgili Lonicera'dan gelen tohumlar Sevgili Loniceraaaa biz çiçek açtık, çok sevdim tekrar teşekkürler Önce biraz mırın kırın etti, gelişemedi, öldüm öleceğim, kaldım kalacağım ama mutlu son, şimdi aldı başını gidiyor, çok şükür kurtardı kendini. Boyumuz bir metreyi geçti, sarıla sarıla gidiyoruz ![]() ![]() Kara gözlü kızım benim. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Canna Çiçeğimizi açtık ![]() Yavrumuzda da tomurcuklanma oluştu ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni Gine çiçeği Şimdiye kadar hiç Yenigine çiçeğim olmamıştı ve işte benim de yeniginelerim oldu, bu gün alındılar. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Oxalis Bu oxalisi çok istemiştim, çiçeğinden çok yaprağı çok hoşuma gidiyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Kalp kalbe karşı ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Fıstık çamı Çiçeği burnunda ay pardon kapsülü burnunda yeni çimlenen fıstı çamı, tam fotoğraf çekecektim parmağım kapsülüne dokundu ve düştü, birden şemsiye gibi açıldı kolları. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Haseki küpesi O kadar çok açmalarına rağmen yeniden açası gelmiş ![]() Kuruyan tohumları alındı. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Lisianthus- namı diyar Lalegül Geçen seneden yaşatabildiklerim en sevdiğim Lisianthuslarım çiçeklerini göstermeye başladık bile ![]() Toplu halde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende aldım lisi sn Kgursan'dan. Daha minicikler , sizinkler çiçek açmışlar. Kışın dışarda mı kaldılar sevgili Akçabardak. Bir de gönderirken besiniyle gelmişti. Onları kullandım bitti. Siz ne kullandınız da böyle güzel çiçeklendiler.Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kışın sadece su verdim, tohumları vardı olgunlaştıktan sonra tohumlarını aldım ve toprak üstü 2-3 cm. yüksekten budadım, ilk baharda havalar ısınmaya başladığında saksılardan yine kalıp şeklinde çıkarıp bahçeye indirdim. Bahçeye zaten yeni toprak ilavesi yapılmıştı, ayrıca bol bol keçi gübresi yayılmıştı bahçeye, dolayısıyla bu güne kadar hiç bir şey vermedim, keçi gübresinden dolayı çok güzel kardeşlemeler oluştu ve sonuç ortada sevgili aleydi. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Sayın akçabardak ; Yine coşturmuşsunuz resmen böyle güzellikleri görünce insan mutlu oluyor. Çok güzeller gerçekten emeğinize sağlık ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sayın Resulgur, daha iyileri sizlerin olsun, sizleri mutlu edebildiysem ne mutlu bana. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|