![]() |
|
![]() |
#691 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
ayakta kalanlardan bir kaç gül, hala açmaya devam ediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç ayakta kalan daha ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Ağaç Dostu
|
Arka bahçeden bir kaç kare. Son bahara rağmen biberler vermeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Ağaç Dostu
|
Bir ay önce bu anemon yumrularını dikmiştim, ben onları baharda çimlenmesini beklerken, şimdiden çimlenmişler, sanırım erken dikmişim, bekleyip görmek gerekir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Ağaç Dostu
|
Ve en son bir kaç kare de meyvelerden. Greyfurt ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Portakal |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaç Dostu
|
Limon |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sn. Selahattin 67, evet her yer yaprak, eşim hemen kollarını sıvadı ve ne var ne yok bahçe temizliğine girişti, yaprakları topladı, domatesleri söküp kazıklarını toparlayıp kaldırdı sağolsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçlar nete katıldıktan sonra dur durak nedir bilmiyoruz, ben şahsen kendim için öyle diyorum, gittiğim yerlerde gözlerim sürekli bitkilerin üzerinde, acaba yeni bir bitki görebilir miyim diye. Nereye gittiysem mutlaka bir bitki edindim. İşte yeni edindiklerim ![]() ![]() İsmini bilmiyorum ama kışa dayanıklı ve bahçede kalabiliyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Ağaç Dostu
|
İsmini bilemediğim bir tane daha |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Ağaç Dostu
|
Devam ediyor Küpe çiçeği ama türünü bilemiyorum ![]() Çok iri yapraklı oxalis, yaprağını çok beğendim, biraz hırpalandı ama inşallah toparlanır ![]() ![]() Bu bitkinin de ismini bilmiyorum ama sanırım papatya ailesinden, 4-5 sm. çapında, çiçek rengi mavi, çok hoş, kışa dayanıklıdır. ![]() Bu bitki bana çok ilginç geldi, Bulgaristan geleneklerine göre yeni evlenen çiftlere sağlık ve mutluluk getirdiğine inanıp, düğün salonuna gelinle damatın giriş yapacağı yere beyaz bir çarşaf yayıyorlar ve bu bitkinin yapraklarından çarşafın üzerine seriyorlar, gelinle damat bu yapraklı çarşafın üzerinden geçip giriş yapıyorlar, çiçeğini görmedim o yüzden bir kök getirdim ![]() ![]() Pholos, bu bitki seneler evvel bahçemde vardı ama, ne olduysa ben onu kaybettim, şimdi yeniden kavuştum çok şükür ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Ağaç Dostu
|
Bu çiçeğin adı: Plectranthus ciliatus Bundan da çelik aldım, bakalım tutacak mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu
|
Tam 10 çeşit kasım patı getirdim Yolda biraz hırpalandılar ama idare ederler, Burda iki tür var biri iri, biri ufak türünden ![]() Bu ilk açtığında açık sarı iri,püsküllü krizantem ![]() Burada 3 ayrı renkte kasımpatı ![]() Burada sol tarafta yine 3 ayrı renk ve püsküllü. ve sıkışık sokuşuk diğerleri ![]() Bunun da rengini çok beğendim ve satın aldım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Ağaç Dostu
|
Devam Bu saksıda bir tane haseki küpesi, bir tane de klematis bulunuyor, nasıl ayıracağım bilemiyorum. ![]() Bunlar da su içinde iki ayrı renkte klematis çelikleri ama nasıl tutturacağım hiç bir fikrim yok, tutmalarını çok istiyorum çünki hiç klematisim yok ![]() ![]() Bu bitki de açık yeşil yapraklı hosta, dikerken yaprağı yem yeşildi, şimdi sarardı inşallah kökünden yeni sürgünler verir. ![]() Sakız sardunya rengi çok değişik, alacalı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Ağaç Dostu
|
Son olarak, gelirken yol boylarında bulunan hakiki yaban mersini topladık, şekeri düşürürmüş diye duydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar, Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bütün çicekleriniz çok güzel..Ama turunçgiller başka bir güzellik sergiliyor. Emeklerinize sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkürler sevgili sönkez, dediğiniz gibi her şeyin yeri ayrı bir güzel çok sağolun, zaman zaman bende sizin balkonunuzu ziyaret ediyorum, sizin de ellerinize sağlık, sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-10-2013
|
Maşallah hepsi güzel görünüyor.Ellerinize sağlık. . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın fatihsönmez, öncelikle hoş geldiniz diyeyim, ziyaretiniz beni memnun etti, güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaç Dostu
|
Kağıt çiçeği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Ağaç Dostu
|
Yılbaşı çiçeğim açmaya hazırlanıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
|
İlk baharda aldığım kasımpatılar Alırken bodur diye almıştım ama şimdi boyları uzadı ![]() Sarı olan aldığımda bir karış boyu vardı, şimdi iki karış boylandı. ![]() Bu da neredeyse yarım metreyi geşti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün bahçeye inip biberlerde irili ufaklı ne var ne yok hepsini topladım, ufacıklarını seçip Güler hanımın Zeytinyağlı şekerli biber turşusundan yaptım. Kasım ayı olmasına rağmen havaların sıcak gitmesinden dolayı biberler hala çiçek açıp biber veriyorlar, bu zamanda biberler biraz sert ama ben yine de denemek istedim, hem de tecrübe olmuş olur, hem de bu turşuyu çok merak ettim, şansımı denedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili YeniGine, Bu sene hiç turşu yapmadım zaten, bana yasak olunca eşim de tek başına pek sevmiyor, bakalım bu turşuyu sevecek mi, tadı nasıl olacak ben de çok merak ettim doğrusu. Tadı da güzel olur eminim, Güler hanımın ellerine sağlık, kendilerine de teşekkür ederim tarifi için. Öyle güzel anlatmış ki paylaşımlarını okurken sürekli yutkundum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2013
|
İnsan bunları görünce memleketin değerini birazdaha anlıyor. Kariyer kariyer diye geldik buralara kaldık betonlar arasında ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın zaferbozacı sayfama hoş geldiniz, Hepimiz bu yoldan geçtik, kariyer emeklilik, sonunda kafa dinlemek deyip niyetimiz betonlardan kurtulmak. Gün gelir siz de o betonlar arasından kurtulursunuz, bu kadar sıkmayın canınızı, Hepsi birden olmuyor adım adım, aşama aşama sizler de bir yerlere gelirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Ağaç Dostu
|
Gece epey ilerledi, dışarıda şıkır şıkır yağmur yağıyor, kapıyı da biraz açık bıraktım ki hem toprak kosu gelsin hem de yağmurun sesini dinleyeyim diye, ![]() yağmur sesi benim ruhumu dinlendiriyor, çok ta uykum geldi, yatmaya gitmeden önce gündüz fotoğrafladığım son bahar güllerimle herkese iyi geceler diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|