![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Ankara'dan dönerken, bir mola yerinde bu dev kaktüsü gördüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
|
Ayağımın tozu ile bir kaç fotoğraf çektim, Bahçemi çok özlemişim ![]() Ortancalarım çok güzel açmışlar, Benim dönüşüm için adeta bütün güzelliklerini sergilemişler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
|
Devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
|
Meyvelerinin üzerinde ince ince dikenleri var, çok dikkatli olamak gerekir, o meyveyi yemek için büyük cesaret lazım ama merak ta ediyorum nasıl bir tadı var acaba ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Alıntı:
Olgunlaştığında buzlu suyun içine atılır.Eldivenli veya maşa ile tutatrak meyveyi bir kenardan bıçakla uzunlamasına keserek yararsınız ,içinden meyvesini dikenli yerine değdirmeden çıkarırsınız ,afiyet olsun .Harika bir tadı vardır. Meyvesi olgunlaşınca kesinlikle tadını denemenizi öneririm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili nardane, bu meyve için anlattıklarınız, şimdi beni daha da meraklandırdı ama ne yazık ki tadına bakma şansım yok çünkü Ankara' dan dönüşte bir yerde çay molası vermiştik, o zaman fotoğrafını çekmiştim, bulunduğum yerde çevremde rastlarsam eğer seve seve tadına bakmak isterim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Bahcenizi keyifle gezdim, tohumlari fazladan ekmek ve sonra ne yapacagini bilememek hepimizde var sanirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili çörekotu sayfama hoş geldiniz; Bahçemi keyifle gezmenize memnun oldum, çok teşekkür ederim. Tohumları fazladan ekmemin sebebi hani hep deriz ya 'ya çıkmazlar ise' düşüncesiyle elimde ne var ne yok hepsini de ekiveriyorum, sonra siszin dediğiniz gibi ne yapacağımızı bilemiyoruz. Sevgili çörekotu erik ağacımı evet çekirdekten yetiştirdiğim doğru, aşı yapılmadı çekirdekten çıktığı gibi o şekilde büyüdü, aşı yapmak ta hiç aklıma gelmedi doğrusu ama bu haliyle de meyvesi çok hoşumuza gitti, çok dayanıklı, meyvesi olgunlaştığında hep üzerinde kalır rüzgar esse bile meyvesi yere dökülmez, rengi kırmızıdır, çekirdeğinden ayrılır, erken çiçeklenir, Mart sonuna doğru ilk meyvesinden tadına bakmaya başlarız, hepsi bu kadar. Sevgiler saygılar. Düzenleyen akçabardak : 02-06-2013 saat 13:16 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene diktiğim böğürtlenim meyve tuttu ![]() Hayırlısı ile tadına bakabileceğiz ![]() ![]() Yakından çekim; ![]() Erikler yavaş yavaş kızarmaya başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Latinler; Bu latinleri sağolsun kızım gülenmelek benim için yetiştirmiş, ben de Ankara'dan gelirken getirdim ve hemen bahçeme diktim. ![]() Tohumdan yetiştirdiğim hazeranlar tomurcuklanmaya başladılar. aralarında da kendi kendine çıkanlar, roka, semizotları, domates ve bir iki kök te biber kardeş kardeş büyüyorlar. ![]() Bunlar da yer açelyaları, onlar da tomurcuktalar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
|
Benim minik sellukacığım, geçen sene kızım yetiştirip bana getirmişti, kışı rahatlıkla atlatıp ve bukadarcık büyüyebildi. Çiçeklerini görebilecekmiyim acaba çok mera ediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
|
Amaryllislerim açmaya başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Zıpçıktı ![]() Bu sabah hiç bir şey yoktu, hangi ara çıkıp açtı yakalayamadım, akşama doğru fark ettim ve şaşırdım ne zaman çıkıp ne zaman açtı, adı üstünde işte zıpçıktı ![]() ![]() Glayörler de açmaya başladılar ama nedense bu sene çok cılızlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
Zakkumlar... Çiçekten dalları yıkılıyor, çok güzel açtılar bu rengi çok hoşuma gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
|
Bu zakkum da katmerli koyu pembe. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
|
Ezan çiçekleri, İnanılır gibi değil, ezan saati yaklaşırken tomurcuk halindeki bitki, bir kaç saniye sonra tomurcuklar teker teker açılmaya başladılar, başkalarından hep duyardım ezan saatinde nasıl çiçekleri açıldığını, ama şimdi canlı canlı kendi gözlerimle gördüm, o duyguyu bende tatmış oldum sonunda. ![]() Bakarmısınız şunların güzelliğine... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
Ve son kareler; Mercan köşk çiçeklendi ![]() ![]() Bir tek kök papatyam Bu sene diktim ve çiçeklendi ![]() Bu bitki de sanırım papatya ailesinden ama biz ona gönül düğmesi diyoruz. Tohumları rüzgarla her tarafa dağılıyor, her yerde çıkıveriyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak; nihayet geldiniz şükür, hoşgeldiniz. Ortancalarınız renkleri ayrı çiçekleri ayrı bir güzel maşallah. ![]() Zakkumlarınız, amarallis çok güzel, latinler de geliyorlar maşallah ellerinize sağlık. Ve Ezan çiçekleri... Komşumun bahçesinde ne zamandır görüyorum ve çok güzeller diyorum bunu tanıyorum fakat adı neydi (Bana vermemiş kendi bahçesine dikmiş ama gelip benim tarlalarımdan beğendiğini alır götürür) Yani şimdi Ezan çiçekleri her Ezan vakti mi açılıyorlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili YeniGine, Hoşbulduk, çok teşekkür ederim. Benim yokluğumda bahçem epey renklenmiş ama susuzluktan kayıplarım da olmuş, Peygamber çiçeklerim, kırmızı beyaz bodur dahliam bir de Trabzon hurmam, üzüldüm tabi ama geri dönüşü yok sağlık olsun deyip unutacağız. Gelir gelmez arkadaşlarımın bahçelerine şöyle bir göz attım, çok değişiklikler olmuş. Sizin bahçeniz de çok güzelleşmiş ellerinize sağlık. Ortancanız da çiçeklenmiş, size tavsiyem sakın bu sene ortancanızın dallarını budamayın, bu seneki dalları seneye hepsi birden çiçek açacak, ama budarsanız açmaz. Ben bu tür hatayı bilmeden defalarca yaptım, sonunda dilinden anlamaya başladım ve artık ortancalarım çiçek açmaya başladılar. Sevgiyle kalın, bol bitkilerle kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Ne kadar cazgır bir penbe renk tonu varmış. Bayıldım. MAAŞALLAH. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Alıntı:
Bodur yaz kasımpatısı demişsiniz, Yazın açıyor sonra birde sonbaharda mı açıyor. Özelliği değişikmi. Yapraklar kasımpatı ama açması enteresan. Ağustosta biçilip çiçek açtırılmaz ki Eylül de dolu dolu açsın diye duymuştum. Ancak çok erken açmış ve farklı bir türmüş gibi anladım. Doğrumu anlamışım. Öyle ise velinimet olurdu. Yazın açan kasımpatı hem de kalıcı ise çok güzel fikirler verir insana. Teşekkürler elinize emeğinize sağlık. Bidonda biberler helede kısa türler ise çıngıl çıngıl çok güzel olur. Emeğinize sağlık. Maaşallah . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Ankara'dan dönerken yol boyu gözlerim sürekli dağlarda, bayırlar da bir sağa bir sola bakmaktan kendimi alamadım okadar çok değişik kır çiçekleri var ki, ay bu ne çiçeği ay şu ne çiçeği diye diye 12 saatlik yolu nasıl geçtik anlayamadım. En çok ta bu görüntülediğim bitki dikkatimi çekti artık dayanamadım ve eşime arabayı durdurmasını söyledim, köküyle bir tanesini kendi doğasından alıp eve getirdim ve bir saksıya diktim, inşallah tutar diye düşünüyorum,çiçekleri pembe açık lila arasında, yerde yayılan bol çiçekli, yaprakları ince bir iki sm. uzunlukta Sayın herbaryum'un sayesinde de adının 'Linum Sp.' olduğunu öğrendim, keşke türkçe adı da olsa idi, bakımı ona göre yapılırdı. Araştırdım ama türkçe bilgiye rastlayamadım. Görüntüleyip paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın canannuman; Bahsettiğim bodur kasımpatım evet Mayıs ayında açmaya başlayıp Kasım Aralık ayına kadar çiçeğini hiç bitirmeden sürekli çiçek açıyor, kuruyan çiçeklerini kesiyorum. Kalıcı bir çiçek, fazla ilgi bakım istemeyen, beni üzmeyen, çok çabuk çoğalan, arsız bir bitkidir. Bidondaki biberlerimin türünü şu anda unuttum, meyvelerini verirse hep beraber görmüş olacağız teşekkür ediyorum saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın akçabardak herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Ezan çiçeği Kokulu bir çiçek ezan saati gözle görülür bir biçimde açmasıda fevkalade güzel. Kokusunu koklayarak hissedin. Her yıl fidesini yenilemek lazım.Tek zahmetli tarafı bu. ![]() Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Adil bey evet şimdilik herşey yolunda çok şükür yalnız merak ettim şimdi bu ezan çiçeklerim seneye açmayacak mı? her sene fidelerini yenilemek gerekir derken, zaten ikinci senesinde çiçekleniyorlar, ben de nasıl sevinmiştim bu diktiklerimle kalacak diye. İki gündür tam ezan saatinde çiçeklerin açılmasını bekliyorum, saniye saniye açılmaları çok hoş oluyor, becerebilirsem videoya almaya çalışacağım, çok ilginç bir bitki. Tohumlarına dikkat edeceğim. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, evet biraz zahmetliymiş ama ne yapalım gülünü seven dikenine katlanır hesabıyla... Size de kolay gelsin, Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
|
Hercai menekşesi, geçen sene satın aldığım hercailer iri iri çiçekleri vardı, bir kaç tohum verdiler, o tohumları baharda ekmiştim ama sadece 3 kök çıktı açmaya başladılar ama orijinali gibi iri değil de biraz ufak açıyorlar, olsun ufak ta güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|