![]() |
|
![]() |
#2191 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Bahçemi beğendiğiniz için teşekkür ederim, bahar gelince her şey yem yeşil olunca dayanamadım yapraklar da taze olunca keyifli keyifli, bahçeyi seyrederek sarmalarımı sardım ama daha tadına bile bakamadım, hepsini kavanozlara koydum, ne de olsa anne yüreği tatil için gelecek olan çocuklarıma, torunlarıma ve gelen misafirlerime sakladım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Ağaç Dostu
|
Zakkum ve glayörlerim Zakkumum yıkılıyor ![]() Altında da glayörlerim açmaya başladılar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Ağaç Dostu
|
Ortancalarım, onlar da coştular Sevgili münevver beni de heveslendirdin ya arkadaşım beyazını artık almam şart oldu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2195 |
Ağaç Dostu
|
Cannanın tomurcuğu göründü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Ağaç Dostu
|
Kozmoslarım yeni yeni açmaya başladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Ağaç Dostu
|
Böğürtlenim geç te olsa çiçeklerini göstermeye başladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() Düzenleyen münevver48 : 17-06-2015 saat 16:17 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Glayörler ve ortancalar harika ortancaları her zaman çok sevmişimdir eğer bir bahçem olursa bir köşesini sırf ortanca dolduracağım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Ağaç Dostu
|
Gece avına çıkan Süleymancıklar, bu adı her ne ise ben bilmiyorum ama burada ki yöre halkı süleymancık diyorlar, gündüz pergolanın arasında saklanıyorlar, bazen kavga ediyorlar, çok değişik sesler çıkartıyorlar. ![]() Not: Bu gün 20 Haziran 2015 Sayın Taşlıbahçenin sayesinde bu hayvancığın adını öğrendim. Hemidactylus turcics (Süleymancık) Sevgili A_NOMAD'tan da türkçe ismini ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu da öğrenmiş oldum. İsmin tamamı: Hemidactyus turcics - Türk keleri (Süleymancık) Düzenleyen akçabardak : 20-06-2015 saat 22:50 Neden: Bilgi ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Yine de çok şirin bu hayvanların her cinsi. Duruşa baksana arkadaşım ne kadar maasum ne kadar savunmasız. Benim evin içinde perdelerde gezer bunlar bazan..kovalamam bile. Güzelliğe bakın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten de çok şirin o kadar şeffaf ki içinde ki organları görünüyor, ne yapsın garibim o da karnını doyurma peşinde, yatana kadar balkonun ışığını açık bırakıyorum ki ağzına göre kelebekler gelsin yakalasın diye arkadaşım. Bu evi 15 sene önce aldığımızda ilk defa gördüğümüzde çok korkmuştum bu ne böyle akrep falan mı acaba diye düşünmüştüm ama sonra zararsız olduğunu öğrendik onlarla arkadaş olduk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Kertenkele; ben huylanırım açıkçası. Ama yine de doğasında yaşasın isterim tabi ki, ilk taşındığımız sene adım atamayacak kadar çoktu bizim buralarda (Sene 1999) şimdi tek tük görüyorum arada sırada. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili YeniGine zararsız bir hayvan sonuçta elbette ki yaşasınlar, kıyamam ben onlara biz onlara o kadar çok alıştık ki torunlar bile geldiklerinde hep soruyorlar süleymancıklar ne zaman çıkacaklar diye onlar bile alıştılar. Dediğin gibi bizler insan olarak çok acımasız davranıyoruz bu masum hayvanlara, evet doğanın dengesi de git gide bozuluyor, Allah sonumuzu hayırlı etsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Ağaç Dostu
|
Hiç kıyarmıyım ben onlara, onlar gerçekten çok masum zararsızlar ve ürkekler, çok sevimliler gece balkonda ışık yanıyor etrafına minik kelebekler, böcekler toplanıyor onlar da besleniyorlar biz de seyrediyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar dışarıda öyle bir yağmur yağıyor ki şu anda anlatamam, bu gün arka bahçede bütün sebzelerime şerbet gübre vermiştim üzerine bu yağmur iyi gelecek ama çok fazla yağıyor, ödüm kopuyor doluya dönüşür de zarar verecek diye, o yüzden uykum kaçtı doğrusu, artık Allahtan hayırlısı yapacak bir şey yok. Günlerdir yağdı yağacak, her yerleri seller sular götürdü buraya daha yeni geldi ama tam geldi hayırlısı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2209 |
Ağaç Dostu
|
Hayrlı yağmurlar olsun inşallah sevgili akçabardak. Doluya dönüşmez artık sanırım, fakat su birikmesin inşallah bahçenizde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Ağaç Dostu
|
Şu durumda su birikintisi tehlikesi şimdilik yok sevgili YeniGinem çünkü toprak şu anda suya aç durumda, ancak toprak suya doyacak o zaman tehlike başlar, neyse ki şimdi durdu ama güzel yağdı, bu kadarla kalırsa bitkilere çok iyi gelecek inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdilik tehlike geçti sayılır, gecenin ilerleyen saatlerine doğru şiddetini azalttı ve sakin sakin yağmaya devam etti sonra da ben uyumuşum, sabah kalktığımda çok şükür her şey yerli yerindeydi sevgili YeniGineciğim, keşke sen de saksıları çıkarmaya yetişebilseydin ama sağlık olsun, en azından komşunun çimi sulanmış buna da şükür. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2214 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İki üç gündür ha yağdı ha yağacak diye ben de bahçeleri sulamamıştım çok kurumuştu bahçeler, dün geceki yağmur çok iyi oldu her yer sulandı çok şükür, dediğin gibi Allah her şeyin hayırlısını versin yokluk eksiklik göstermesin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bir aydır sürekli yağmur yağıyor.Her yer yemyeşil oldu. Bu yönden çok güzel tabi. Çiçekler bir türlü açamadı. Güneş yok çünkü. Yağmur muhabbettini okuyunca dayanamadım ![]() Dün çok sert yağıyor eyvah diye verandaya bir çıktım. Eyvah ki ne eyvah dolu yağmaya başlamış. Öyle içten dua ettim ki. sebzeleri, çiçekleri kıracak diye ödüm patladı. Baya iri yağdı. Neyse ki, yine de çok az yağdı. Yoksa bahçe talan olacaktı.Eşim her gün 20 km yol gidiyor. O bölgeye çok dolu yağmış. ( Neredeyse arabaların camları kırılcaktı) dedi.Benim dua ve yalvarmalar işe yaradı galiba. Yağmura razı oluyoruz. Dolu vurmasında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2216 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Demek yağmurlar var yine...Tevekkeli değil bizde de üç-dört gün önce şiddetli rüzgarlar olmuş, ben orada değildim. Domateslerim öyle güzel büyümüştü ki ne yazıkki ortadan çatır çatır kırmış. Ben de koparıp yeniden diktimse de dün baktığımda canlanma emaresi göremedim. Sanırım yağmurlar bize doğru yolcu. Allah korktuklarımıza uğratmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Dogal afetin onune gecilmiyor malesef, bitkilerimiz ve dışardaki canlar Allah emanet olsunlar, O nun korumasi olamyinca nafile.😞 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Ağaç Dostu
|
Of of ben evde yokken kimler gelmiş kimler, hoş gelmişsiniz arkadaşlar. Sevgili aleydi, sevgili asmalıtepe ve sevgili samur, uzun lafın kısası arkadaşlar doğal afetin önüne kimseler geçemez maalesef, dua etmekten başka çaremiz yok sevgili aleydi. Sevgili asmalıtepe domateslerin için ben de üzüldüm ama yapacak bir şey yok arkadaşım, Allah yardımcımız olsun, size de geçmiş olsun. Sevgili samur umarım bitkilerinizde zarar ziyan yoktur, ceviz büyüklüğünde ki dolu her şeyi kırar dal üstünde dal bırakmaz allah korusun. Allah her şeyin hayırlısını versin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Neyse, merak edip araştırmıştım zamanında, kertenkelelerden farklı bir ailenin mensubular; bilimsel isimleri "Hemidactylus turcicus". Başlıca besinlerini böcekler, güveler, örümcekler ve benzeri mahlukatlar oluşturduğundan dolayı her eve lazım bir hayvancık kendileri. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|