agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-06-2015, 20:43   #2191
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin Mesajı Göster
Maşallah sayın akçabardak.
Çiçekler sebzeler hepsi birbirinden güzel. Bahçeniz epey bi renklenmiş.
Yaprak sarması ne de güzel görünüyor öyle
Ellerinize emeklerinize sağlık.
Aman efendim kimler gelmiş, hoş geldiniz ne iyi ettiniz de geldiniz sayın gürcan_keskin, sizi buralarda görmek ne güzel böyle mutluluk duydum.

Bahçemi beğendiğiniz için teşekkür ederim, bahar gelince her şey yem yeşil olunca dayanamadım yapraklar da taze olunca keyifli keyifli, bahçeyi seyrederek sarmalarımı sardım ama daha tadına bile bakamadım, hepsini kavanozlara koydum, ne de olsa anne yüreği tatil için gelecek olan çocuklarıma, torunlarıma ve gelen misafirlerime sakladım.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2015, 23:41   #2192
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Teşekkür ederim Sn. Resulgur, en kısa zamanda sizin kiler de olgunlaşacaklardır, dalının fotoğrafını atmak hiç aklıma gelmedi doğrusu gelseydi yüklerdim, ben onların kalabalığından çok sıkılmıştım o yüzden hepsinin olgunlaşmasını beklemeden söktüm, üzerilerinde hem olgunlaşmış, hem olgunlaşmak üzere olanlar hem de yeşilleri ve çiçekleri vardı.

En olgunlaşmış olanlar,kasenin içindeki tohumların üzerinde görünen tohum kapsüllerinin kurumuş halleri görünmekte, özellikle temizlemedim kabukların rengi görünsün diye, çoğunluk o rengi aldıktan sonra söktüm.

Hepsini beklersem olgunlaşmış olanlar çatlayıp etrafa saçılıyorlar, umarım bu şekilde yazmamla size yardımcı olabilmişimdir.
Hm anladim çok faydalı oldu benim için gerçekten de çok teşekkürler

akçabardak, aleydi ve uyap beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2015, 00:01   #2193
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Zakkum ve glayörlerim

Zakkumum yıkılıyor
Name:  DSCF7292.jpg
Views: 518
Size:  70.4 KB

Altında da glayörlerim açmaya başladılar
Name:  DSCF7290.jpg
Views: 537
Size:  74.8 KB

Name:  DSCF7291.jpg
Views: 538
Size:  70.3 KB

Name:  DSCF7297.jpg
Views: 562
Size:  71.3 KB

Name:  DSCF7298.jpg
Views: 539
Size:  67.8 KB

Eski 17-06-2015, 00:08   #2194
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Ortancalarım, onlar da coştular
Sevgili münevver beni de heveslendirdin ya arkadaşım
beyazını artık almam şart oldu

Name:  DSCF7295.jpg
Views: 628
Size:  71.3 KB

Name:  DSCF7296.jpg
Views: 592
Size:  75.5 KB

Eski 17-06-2015, 00:11   #2195
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Cannanın tomurcuğu göründü

Name:  DSCF7294.jpg
Views: 521
Size:  70.4 KB

Eski 17-06-2015, 00:13   #2196
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Kozmoslarım yeni yeni açmaya başladı

Name:  DSCF7289.jpg
Views: 538
Size:  59.9 KB

Eski 17-06-2015, 00:15   #2197
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Böğürtlenim geç te olsa çiçeklerini göstermeye başladı

Name:  DSCF7293.jpg
Views: 517
Size:  53.2 KB

Eski 17-06-2015, 08:09   #2198
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Ortancalarım, onlar da coştular
Sevgili münevver beni de heveslendirdin ya arkadaşım
beyazını artık almam şart oldu

Eklenti 559767

Eklenti 559768

sevgili akçabardak,çok güzel açmışlar maşallah. tabi beyaz çok yakışır bunların arasında. bence morunu da al oda çok güzel benim dememe gerek yok görünce dayanamazsın aman sen benim aklıma uyma. bana kalsa hepsini alır gelirim.sevgiler...

akçabardak, aleydi ve uyap beğendi.

Düzenleyen münevver48 : 17-06-2015 saat 16:17
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2015, 12:45   #2199
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Glayörler ve ortancalar harika ortancaları her zaman çok sevmişimdir eğer bir bahçem olursa bir köşesini sırf ortanca dolduracağım bu sene geç kaldım ama seneye daha çok glayör soğanı alıp annemim bahçesine dikeceğim bende yetişmiyor bari orda gülliğini seyredelim

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2015, 21:55   #2200
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi günebakan Mesajı Göster
Glayörler ve ortancalar harika ortancaları her zaman çok sevmişimdir eğer bir bahçem olursa bir köşesini sırf ortanca dolduracağım bu sene geç kaldım ama seneye daha çok glayör soğanı alıp annemim bahçesine dikeceğim bende yetişmiyor bari orda gülliğini seyredelim
Sevgili günebakan, İnşallah en kısa zamanda hayalinizdeki bahçeniz gerçekleşir, gerçekten de ortancalar ve glayörler açınca balkona oturup bir şeyler yudumlarken seyretmesi çok hoş oluyor, kahvemi alıyorum karşılarına oturuyorum onları seyretmek beni öyle dinlendiriyor ki sorma. İnşallah size de nasip olur

Eski 17-06-2015, 23:06   #2201
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Gece avına çıkan Süleymancıklar, bu adı her ne ise ben bilmiyorum ama
burada ki yöre halkı süleymancık diyorlar, gündüz pergolanın arasında saklanıyorlar,
bazen kavga ediyorlar, çok değişik sesler çıkartıyorlar.

Name:  DSCF7299.jpg
Views: 637
Size:  16.3 KB

Not: Bu gün 20 Haziran 2015
Sayın Taşlıbahçenin sayesinde bu hayvancığın adını öğrendim.
Hemidactylus turcics (Süleymancık)

Sevgili A_NOMAD'tan da türkçe ismini ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya
olduğunu da öğrenmiş oldum.

İsmin tamamı: Hemidactyus turcics - Türk keleri (Süleymancık)

Düzenleyen akçabardak : 20-06-2015 saat 22:50 Neden: Bilgi ekleme
Eski 17-06-2015, 23:26   #2202
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Yine de çok şirin bu hayvanların her cinsi. Duruşa baksana arkadaşım ne kadar maasum ne kadar savunmasız. Benim evin içinde perdelerde gezer bunlar bazan..kovalamam bile.

Güzelliğe bakın.

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2015, 23:33   #2203
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Gerçekten de çok şirin o kadar şeffaf ki içinde ki organları görünüyor, ne yapsın garibim o da karnını doyurma peşinde, yatana kadar balkonun ışığını açık bırakıyorum ki ağzına göre kelebekler gelsin yakalasın diye arkadaşım.
Bu evi 15 sene önce aldığımızda ilk defa gördüğümüzde çok korkmuştum bu ne böyle akrep falan mı acaba diye düşünmüştüm ama sonra zararsız olduğunu öğrendik onlarla arkadaş olduk.

Eski 17-06-2015, 23:38   #2204
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Kertenkele; ben huylanırım açıkçası. Ama yine de doğasında yaşasın isterim tabi ki, ilk taşındığımız sene adım atamayacak kadar çoktu bizim buralarda (Sene 1999) şimdi tek tük görüyorum arada sırada. Biz insanlar ne yazık ki doğada bulunan herşeyi yok ediyoruz, katlediyoruz... Doğanın dengesini bozduk ve bozmaya da devam...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2015, 07:43   #2205
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
burada ki yöre halkı süleymancık diyorlar, gündüz pergolanın arasında saklanıyorlar,

Eklenti 559960
Geçen facebookta paylaşmışlardı ben de paylaştım. Zararsız bir hayvan Süleymancık, evdeki böcek, örümcek vb. canlılarla besleniyor. Öldüreyim falan demeyin yani.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2015, 10:18   #2206
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Kertenkele; ben huylanırım açıkçası. Ama yine de doğasında yaşasın isterim tabi ki, ilk taşındığımız sene adım atamayacak kadar çoktu bizim buralarda (Sene 1999) şimdi tek tük görüyorum arada sırada. Biz insanlar ne yazık ki doğada bulunan herşeyi yok ediyoruz, katlediyoruz... Doğanın dengesini bozduk ve bozmaya da devam...

Sevgili YeniGine zararsız bir hayvan sonuçta elbette ki yaşasınlar, kıyamam ben onlara biz onlara o kadar çok alıştık ki torunlar bile geldiklerinde hep soruyorlar süleymancıklar ne zaman çıkacaklar diye onlar bile alıştılar.
Dediğin gibi bizler insan olarak çok acımasız davranıyoruz bu masum hayvanlara, evet doğanın dengesi de git gide bozuluyor, Allah sonumuzu hayırlı etsin.

Eski 18-06-2015, 10:26   #2207
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
Geçen facebookta paylaşmışlardı ben de paylaştım. Zararsız bir hayvan Süleymancık, evdeki böcek, örümcek vb. canlılarla besleniyor. Öldüreyim falan demeyin yani.
Hiç kıyarmıyım ben onlara, onlar gerçekten çok masum zararsızlar ve ürkekler, çok sevimliler gece balkonda ışık yanıyor etrafına minik kelebekler, böcekler toplanıyor onlar da besleniyorlar biz de seyrediyoruz.

Eski 19-06-2015, 00:50   #2208
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Arkadaşlar dışarıda öyle bir yağmur yağıyor ki şu anda anlatamam, bu gün arka bahçede bütün sebzelerime şerbet gübre vermiştim üzerine bu yağmur iyi gelecek ama çok fazla yağıyor, ödüm kopuyor doluya dönüşür de zarar verecek diye, o yüzden uykum kaçtı doğrusu, artık Allahtan hayırlısı yapacak bir şey yok.
Günlerdir yağdı yağacak, her yerleri seller sular götürdü buraya daha yeni geldi ama tam geldi hayırlısı.

Eski 19-06-2015, 00:56   #2209
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Hayrlı yağmurlar olsun inşallah sevgili akçabardak. Doluya dönüşmez artık sanırım, fakat su birikmesin inşallah bahçenizde.

Eski 19-06-2015, 01:04   #2210
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Şu durumda su birikintisi tehlikesi şimdilik yok sevgili YeniGinem çünkü toprak şu anda suya aç durumda, ancak toprak suya doyacak o zaman tehlike başlar, neyse ki şimdi durdu ama güzel yağdı, bu kadarla kalırsa bitkilere çok iyi gelecek inşallah.

Eski 19-06-2015, 01:46   #2211
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Neyseki bende öyle bir tehlike yok. Dünkü yağmurda bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor, ben elimde su bidonu saksıdaki çiçeklerimi suluyorum. Evde işim vardı biran önce çıkayım bütün saksıları yağmura çıkarayım diye düşünürkeeen birden indirdi yağmur. Tabi ben geciktim, başaramadım, bidonla suladım saksıdaki çiçekleri. Valla bir de komiğime gitti, güldüm kendi kendime. Neyse tatile giden komşumun bahçesindeki çimleri sulamama gerek kalmadı.

Eski 19-06-2015, 07:41   #2212
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Arkadaşlar dışarıda öyle bir yağmur yağıyor ki şu anda anlatamam, bu gün arka bahçede bütün sebzelerime şerbet gübre vermiştim üzerine bu yağmur iyi gelecek ama çok fazla yağıyor, ödüm kopuyor doluya dönüşür de zarar verecek diye, o yüzden uykum kaçtı doğrusu, artık Allahtan hayırlısı yapacak bir şey yok.
Günlerdir yağdı yağacak, her yerleri seller sular götürdü buraya daha yeni geldi ama tam geldi hayırlısı.

sevgili akçabardak,inşallah bahçeye yağmur zarar vermemiştir.bizde de hava bulutlu yağmur yağacak gibi,sabah uyandığımda ekim ayının sabahı gibi serin bir hava var. bizde dün iyice çiçeklere su vermiştik. eşim de bana hava yağmur boşuna suluyorsun dedi ama yaz yağmuru bulutlar boşuna da çıkabilir.riski göze alamıyorum. söz konusu çiçekler olunca. geçenlerde yağan yağmur internet bağlantımı kesmişti. su girmiş kablonun içine nasıl olduysa bir haftada zor tamiri yapıldı. birazda elamanların sallaması işi uzatmıştı. korkarım ben yaz yağmurlarından, Allah hatasız versin. hele gök gürültüsü, şimşek çakmaya görsün saklanacak delik ararım.Allah yağmurların da hayırlısını versin bu yıl çok yağmurlardan pek ürün mahsuller de ürün yok.Allah yokluk eksiklik göstermesin.sevgiler.

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2015, 12:51   #2213
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Neyseki bende öyle bir tehlike yok. Dünkü yağmurda bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor, ben elimde su bidonu saksıdaki çiçeklerimi suluyorum. Evde işim vardı biran önce çıkayım bütün saksıları yağmura çıkarayım diye düşünürkeeen birden indirdi yağmur. Tabi ben geciktim, başaramadım, bidonla suladım saksıdaki çiçekleri. Valla bir de komiğime gitti, güldüm kendi kendime. Neyse tatile giden komşumun bahçesindeki çimleri sulamama gerek kalmadı.

Şimdilik tehlike geçti sayılır, gecenin ilerleyen saatlerine doğru şiddetini azalttı ve sakin sakin yağmaya devam etti sonra da ben uyumuşum, sabah kalktığımda çok şükür her şey yerli yerindeydi sevgili YeniGineciğim, keşke sen de saksıları çıkarmaya yetişebilseydin ama sağlık olsun, en azından komşunun çimi sulanmış buna da şükür.

Eski 19-06-2015, 13:02   #2214
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

sevgili akçabardak,inşallah bahçeye yağmur zarar vermemiştir.bizde de hava bulutlu yağmur yağacak gibi,sabah uyandığımda ekim ayının sabahı gibi serin bir hava var. bizde dün iyice çiçeklere su vermiştik. eşim de bana hava yağmur boşuna suluyorsun dedi ama yaz yağmuru bulutlar boşuna da çıkabilir.riski göze alamıyorum. söz konusu çiçekler olunca. geçenlerde yağan yağmur internet bağlantımı kesmişti. su girmiş kablonun içine nasıl olduysa bir haftada zor tamiri yapıldı. birazda elamanların sallaması işi uzatmıştı. korkarım ben yaz yağmurlarından, Allah hatasız versin. hele gök gürültüsü, şimşek çakmaya görsün saklanacak delik ararım.Allah yağmurların da hayırlısını versin bu yıl çok yağmurlardan pek ürün mahsuller de ürün yok.Allah yokluk eksiklik göstermesin.sevgiler.
Çok şükür şimdilik bir zarar ziyan yok arkadaşım ama bulutlanmalar daha devam ediyor hırsını alamadı daha, sabah ben de kalktığımda dediğin gibi çok serindi, bulutlu hava kapalıydı, şimdi biraz açıldı biraz rüzgarlı ama hala serin.
İki üç gündür ha yağdı ha yağacak diye ben de bahçeleri sulamamıştım çok kurumuştu bahçeler, dün geceki yağmur çok iyi oldu her yer sulandı çok şükür, dediğin gibi Allah her şeyin hayırlısını versin yokluk eksiklik göstermesin.

Eski 19-06-2015, 21:43   #2215
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Bir aydır sürekli yağmur yağıyor.Her yer yemyeşil oldu. Bu yönden çok güzel tabi. Çiçekler bir türlü açamadı. Güneş yok çünkü. Yağmur muhabbettini okuyunca dayanamadım.

Dün çok sert yağıyor eyvah diye verandaya bir çıktım. Eyvah ki ne eyvah dolu yağmaya başlamış. Öyle içten dua ettim ki. sebzeleri, çiçekleri kıracak diye ödüm patladı. Baya iri yağdı. Neyse ki, yine de çok az yağdı. Yoksa bahçe talan olacaktı.Eşim her gün 20 km yol gidiyor. O bölgeye çok dolu yağmış. ( Neredeyse arabaların camları kırılcaktı) dedi.Benim dua ve yalvarmalar işe yaradı galiba. Yağmura razı oluyoruz. Dolu vurmasında.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2015, 01:26   #2216
Ağaç Dostu

samur's Avatar

Giriş Tarihi: 22-11-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Bir aydır sürekli yağmur yağıyor.Her yer yemyeşil oldu. Bu yönden çok güzel tabi. Çiçekler bir türlü açamadı. Güneş yok çünkü. Yağmur muhabbettini okuyunca dayanamadım.

Dün çok sert yağıyor eyvah diye verandaya bir çıktım. Eyvah ki ne eyvah dolu yağmaya başlamış. Öyle içten dua ettim ki. sebzeleri, çiçekleri kıracak diye ödüm patladı. Baya iri yağdı. Neyse ki, yine de çok az yağdı. Yoksa bahçe talan olacaktı.Eşim her gün 20 km yol gidiyor. O bölgeye çok dolu yağmış. ( Neredeyse arabaların camları kırılcaktı) dedi.Benim dua ve yalvarmalar işe yaradı galiba. Yağmura razı oluyoruz. Dolu vurmasında.
Allah beterinden korusun Amasya da aksam uzeri ceviz buyuklugunde dolu yagdi, bahcesi olanlarin zarari buyuk, balkona cikamadim bakalim zarar ne kadar esintiyle yagdigi icin camlari kiracak sandim, hayirsi, herseyin orta hallisi guzel, aşırılık zarar getiriyor yagista da oldugu gibi.

samur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2015, 03:57   #2217
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Demek yağmurlar var yine...Tevekkeli değil bizde de üç-dört gün önce şiddetli rüzgarlar olmuş, ben orada değildim. Domateslerim öyle güzel büyümüştü ki ne yazıkki ortadan çatır çatır kırmış. Ben de koparıp yeniden diktimse de dün baktığımda canlanma emaresi göremedim.

Sanırım yağmurlar bize doğru yolcu. Allah korktuklarımıza uğratmasın.

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2015, 08:21   #2218
Ağaç Dostu

samur's Avatar

Giriş Tarihi: 22-11-2014
Dogal afetin onune gecilmiyor malesef, bitkilerimiz ve dışardaki canlar Allah emanet olsunlar, O nun korumasi olamyinca nafile.😞

samur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2015, 11:38   #2219
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Of of ben evde yokken kimler gelmiş kimler, hoş gelmişsiniz arkadaşlar.

Sevgili aleydi, sevgili asmalıtepe ve sevgili samur, uzun lafın kısası arkadaşlar doğal afetin önüne kimseler geçemez maalesef, dua etmekten başka çaremiz yok sevgili aleydi.

Sevgili asmalıtepe domateslerin için ben de üzüldüm ama yapacak bir şey yok arkadaşım, Allah yardımcımız olsun, size de geçmiş olsun.

Sevgili samur umarım bitkilerinizde zarar ziyan yoktur, ceviz büyüklüğünde ki dolu her şeyi kırar dal üstünde dal bırakmaz allah korusun. Allah her şeyin hayırlısını versin.

Eski 20-06-2015, 21:26   #2220
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
Galeri: 2
Alıntı:

Eklenti 559960
Sayın Akçabardak; bizim buralarda bu hayvancağızın ismi bile yok; gerçi birkaç kişiye sordum, devam etsem bir bilen çıkar belki yöresel ismini.

Neyse, merak edip araştırmıştım zamanında, kertenkelelerden farklı bir ailenin mensubular; bilimsel isimleri "Hemidactylus turcicus". Başlıca besinlerini böcekler, güveler, örümcekler ve benzeri mahlukatlar oluşturduğundan dolayı her eve lazım bir hayvancık kendileri.

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025