26-05-2015, 14:12
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
  sevgili akçabardak, amaryllislerin nazsız olduklarına ve tohumdan kolay yetiştiklerine pek sevindim.tohumlarını ziyan etmeyin olmayanlar vardır hani  .gardenya suda çok çabuk köklendiğini daha yeni okudum. budama yaptığınız dalları suda bekleterek köklendirebilirsiniz. hemen hemen aynı uygulamayı yaptığımız halde sanırım benim bahçe toprağım kaliteli değil, olmadığı da çevremde geren toprak diye söyleniyor. sizin keçi gübresinin yerini tutmasa da sağ olsun kayın pederim, gelinim çiçekleri çok sever diye önce benim gübreyi her yıl bir römork getirir.bende onu bolca çiçeklerime veririm. bu sene gardenya için ormandan özellikle çam ağaçlarının altından orman gübresi topladım. onuda dibine çiftlik gübresiyle karıştırıp verdim. çok umutluydum çiçeklerinin kokusunu duyacağıma.heniz ümidimi kaybetmiş değilim. hatta dibinden sürgün bile aldım. nasıl mı dersen kökünü biraz bahsettiğim karışımla kış öncesi doldurmuştum. bu bahar coşar ümidiyle, maalesef yapraksız duruyordu. bende biraz merak ettim. dibini eşeledim. dallar kök çalışması yapmış. hemen iki köklü dal aldım aynı karışımdaki gübre hazırlayıp saksıya diktim. şimdi küçük gözlerden yaprak oluşumunu görebiliyorum.şimdi merak ettiğim ne kadar ölçüde demir sülfat kullanıyorsun? ayrıca verdiğin bilgiler için teşekkür ederim arkadaşım.sevgilerimle selamlar  .
|
Sevgili münevver bilseydim geçen seneki tohumları toplardım, döküldüler rüzgar her yere taşıdı, çıkanlara da itibar etmedim.
Bu sene açanlar bu linkteki tohumlardan ekilme. Bundan sonra aklımda bulunsun tohumları toplarım.
http://www.agaclar.net/forum/1173698-post506.htm
Gardenya suda hiç denemedim, bu sene budama yaparsam kesinlikle denemeliyim, aslında benim gardenyamın kökünü açsam belki köklerden de ayırabilirim, köklerde çoğalma görüyorum ama korkuyorum tamamen kaybedersem diye.
Demir sülfat 1 litre suya silme 1 çay kaşığı koyuyorum, limon tuzu 1 litre suya 1-2 beyaz leblebi büyüklüğnde olacak şekilde koyuyorum arkadaşım.
|
|
|