agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-02-2015, 08:01   #1801
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Sevgili münevver48,
Sizin orada da açar, deneyin derim. Ben Bulgaristan'ın dağlarından getirdiğim kardelenleri Adana'da açtırdım. Deneyin başarılı olacağınıza eminim.

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 09:16   #1802
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Sevgili münevver48,
Sizin orada da açar, deneyin derim. Ben Bulgaristan'ın dağlarından getirdiğim kardelenleri Adana'da açtırdım. Deneyin başarılı olacağınıza eminim.
sevgili mila, ben kardeleni kar çiçeği olduğunu düşündüğüm için hiç denemedim. beni umutlandırdınız.seneye soğanlarını bulabilirsem bodrumda da inşallah kardenler açacak ..sevgiler...

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 15:20   #1803
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster

nerde nerde!!! ben hemen toplamaya gideyim sevgili akçabardak çoook güzel bunlar beyazla beyaz bu kadar mı yakışır.doğal olunca hoş oluyor. kardeleni bende çok beğeniyorum.ama bizim buralarda açacağını sanmıyorum. elime geçerse de denemek isterim. açtırmak için kar yağdıramasamda arada bir saksıyı buzdolabında koyarım: canım kardenlerini benim de için kokla sevgiler.....
Ah ah sevgili münevver nerede olduklarını bilsem inan ki ben de koşa koşa giderdim, deste deste toplardım... koklaya koklaya eve dönerdim

Bu masum, narin, çıtı pıtı boynu bükük çiçeği kim sevmez ki... münevverciğim, çok küçükken tanıştım bu çiçekle ben ilk göz ağrım benim.

Memleketimizde ben ilk okuldayken özellikle öğretmenimiz okul gezisi düzenlerdi birlikte okuldan kardelen, sarı çiğdem ve inci gibi mor sümbüller vardı toplamaya giderdik, çok mutlu olurdum.

Bence sende dene ille de kar gerekmez, benim bulunduğum yere de hiç kar yağmıyor, bahçende ağaç varsa dibine dikebilirsin, ağaç diplerini çok severler.

Bunlar bahçemde mandalin ağacın altında, geçen sene yavru soğanlardan
dikmiştim 2-3 tanesi çiçek bile açtılar.

Sana gitsin bunlar.
Name:  DSCF6531.jpg
Views: 867
Size:  53.2 KB

Dağdan topladığımız sümbüller bunlardı...
Netten alıntı
Name:  image048.jpg
Views: 911
Size:  31.4 KB
Name:  16162_824505917586231_8965285406448217393_n.jpg
Views: 956
Size:  64.5 KB

http://www.agaclar.net/forum/1360117-post1280.htm

Düzenleyen akçabardak : 26-03-2015 saat 13:50 Neden: fotoğraf ekleme
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 15:30   #1804
Ağaç Dostu

Aysel Yavuz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2012
Sevgili Akçabardak bizim köyde cennettepe diye bir yer var. Bu zamanda yüzlercesi açıyor. Geçen hafta gittim köye ama yağmur nedeniyle çıkamadık tepeye. Artık bir daha ki aya inşallah. Tabii kalırlarsa

Aysel Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 15:38   #1805
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz Mesajı Göster
Sevgili Akçabardak bizim köyde cennettepe diye bir yer var. Bu zamanda yüzlercesi açıyor. Geçen hafta gittim köye ama yağmur nedeniyle çıkamadık tepeye. Artık bir daha ki aya inşallah. Tabii kalırlarsa
Tekrar gittiğinizde fotoğraflamayı unutmayın, bence en kısa zamanda gidin bir dahaki aya kalırlar mı acaba? Sevgiler

Eski 12-02-2015, 17:59   #1806
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
[QUOTE=akçabardak;1355632]Ah ah sevgili münevver nerede olduklarını bilsem inan ki ben de koşa koşa giderdim, deste deste toplardım... koklaya koklaya eve dönerdim

Bu masum, narin, çıtı pıtı boynu bükük çiçeği kim sevmez ki... münevverciğim, çok küçükken tanıştım bu çiçekle ben ilk göz ağrım benim.

Memleketimizde ben ilk okuldayken özellikle öğretmenimiz okul gezisi düzenlerdi birlikte okuldan kardelen, sarı çiğdem ve inci gibi mor sümbüller vardı toplamaya giderdik, çok mutlu olurdum.

Bence sende dene ille de kar gerekmez, benim bulunduğum yere de hiç kar yağmıyor, bahçende ağaç varsa dibine dikebilirsin, ağaç diplerini çok severler.

Bunlar bahçemde mandalin ağacın altında, geçen sene yavru soğanlardan
dikmiştim 2-3 tanesi çiçek bile açtılar.

Sana gitsin bunlar.
Eklenti 536736

Dağdan topladığımız sümbüller bunlardı...
Netten alıntı
Eklenti 536745
Eklenti 536753[/QUOTE

sevgili akçabardak,teşekkür ederim. kardelenlerin sümbüllerinle çok sevindirdin beni, inşallah soğanını büyük marketlerde bulabilirsem zeytin ağacının altındaki kır köşesine dikerim. sevgili akçabardak,beninde çok sevdiğim bir şeydir kırlardan çiçek toplamak.şimdilerde kırlarda anemonlar, yaban orkideleri (salep çiçeği) dediğiniz inci gibi üzüm sümbülüne benzeyen kırçiçekleri açmakta havalardan bu sene pek kır gezisi yapamıyoruz. bundan sonra havalar iyi olur da bende bir keşif yapar sana fotoğraflarını sunarım.sevgiler

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2015, 15:15   #1807
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

İnternette dolaşırken bir konuya rastladım, benim ilgimi çekti... bu tam benlik dedim
insanoğluyuz hayallerle, duyduklarımızla, gördüklerimizle yaşamaya çalışıyoruz ya... işte öyle bir şey.

Yazıyı okuyunca baktım bir tane eksiğim var ve ben de o eksiği tamamlamak için hemen sipariş verdim,
vermesine verdim de bir taneyle kalmadı birden 9-10 tane oluverdi

Verdiğim siparişlerim bu gün geldi...
Name:  DSCF6555.jpg
Views: 690
Size:  52.5 KB

Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka, çok alaka diz ağrılarım için bir krem yapmak için acı hardal otu tohumuna ihtiyacım vardı,
ben de hangisi acı hangisi değil bilmediğim için gördüğüm bütün hardal tohumlarını aldım... şimdi ekilecek te tohumunu alıp
kremimi yapacağım hayırlısıyla

Kendi sayfamda paylaştım ama...
Yeni konu mu açsaydım bilemedim.

Kaynak:

YÜZLERCE YILDIR RUSLAR TARAFINDAN KULLANILAN ,EKLEM AĞRILARINI DOĞAL TEDAVİ İKSİRİ… | ZAMAZİNGO

NOT: Sağlıkçı arkadaşlar bu konuda ne düşünürler bilemiyorum
fikir verirler ise sevinirim.

Düzenleyen akçabardak : 18-02-2015 saat 09:57
Eski 17-02-2015, 19:25   #1808
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Keşke bütün çiftlerin yaşlılığı ömürleri boyu böyle bir hayat sürse ne iyi olurdu...

Sedef Çiçeğinğn hikayesi
Biraz uzunca bir hikaye ama benim çok hoşuma gitti,
paylaşmak istedim
Name:  DSCF2717.jpg
Views: 717
Size:  60.8 KB

Mahkeme salonunda, seksen yaşlarındaki yaşlı çiftin durumu içler acısıydı... Adam inatçı bakışlarla, suskun ninenin ağlamaktan iyice çukurlaşmış gözlerini ve bıkkın bakışlarını süzüyordu. Hakim tok sesiyle, yaşlı kadına:

- Anlat teyze, neden boşanmak istiyorsun?

Yaşlı kadın, derin bir nefes çektikten sonra baş örtüsüyle ağzını aralayıp, kısılmış sesiyle konuşmaya başladı:

- Bu herif yetti gayri, 50 yıldır bezdirdi hayattan...

Sonra uzunca bir sessizlik hakim oldu, mahkeme salonunda... Sessizlik, bu tür haberleri her gün manşet yapan gazetecilerden birinin flaşıyla bozuldu...

Kim bilir nasıl bir manşet atacaklardı, yaşanmış 50 yılın ardından? Çok sayıda gazeteci izliyordu davayı... Kadın neler diyecekti? Herkes, onu dinliyordu... Yaşlı kadının gözleri doldu ve devam etti:

- Bizim bir sedef çiçeği vardı, çok sevdiğim... O bilmez... 50 yıl önceydi.. O çiçeği bana verdiği çiçekler arasından kopardığım bir yaprağı tohumlamıştım, öyle büyüttüm. Yavrumuz olmadı onları yavrum bildim. Bir süre sonra çiçek kurumaya başladı. O zaman adak adadım. Her gece güneş doğmadan önce, bir tas suyla sulayacağım onu diye. İyi gelirmiş derlerdi.
50 yıl oldu, bu herif bir gece kalkıp bir kere de bu çiçeği ben sulayayım demedi. Taa ki geçen geceye kadar... O gece takatim kesilmiş uyuyakalmışım... Ben, böyle bir adamla 50 yıl geçirdim. Hayatımı, umudumu, her şeyimi verdim. Ondan hiçbir şey görmedim. Bir kerecik olsun, benim bildiğim görevlerden birisini yapmasını bekledim. Onsuz daha iyiyim, yemin ederim.

Hakim yaşlı adama dönerek:

- Diyeceğin bir şey var mı, baba? dedi.

Yaşlı adam bastonla zor yürüdüğü kürsüye, o ana kadar suçlanmış olmanın utangaçlığını hissettiren yüz ifadesiyle, hakime yöneldi. Tane tane konuştu:

- Askerliğimi Reisicumhur köşkünde bahçıvan olarak yaptım. O bahçenin, görkemli görünümüyle büyümesi için emeklerimi verdim. Fadime'mi de orada tanıdım. Sedefleri de... Ona en güzel çiçeklerden buketler verdim. Yeni evlendiğimizde, boyun ağrısı nedeniyle, onu hekime götürdüm.
Hekim "Çok uzun süre uyanmadan yatarsa, boynundaki kireç sertleşir, kötüleşir" dedi. "Her gece uykusunu bölüp uyansın, gezinsin" dedi. Hekimi pek dinlemedi bizim hatun... Lafım geçmedi... O günlerde; tesadüf, bu çiçek kurumaya yüz tuttu. Ben ona: "Çiçeği geceleri sularsan geçer" dedim. Adak dilettim... Her gece onu uyandırdım ve onu seyrettim. O sevdiğim kadını, yavrusu bildiği çiçekleri sularken seyrettim. Her gece, o çiçek ben oldum sanki... dedi adam.

O yaştaki bir adamdan beklenmeyecek ifadelerle...

- Her gece, o yattıktan sonra uyandım. Saksıdaki suyu boşalttım. Sedef, gece sulanmayı sevmez, hakim bey... Geçen gece de... Yaşlılık... Ben de uyanamadım. Uyandıramadım... Çiçek susuz kalırdı ama kadınımın boynu yine azabilirdi... Suçlandım... Sesimi çıkartamadım... O anda gazeteciler dahil, mahkeme salonundaki herkes ağlıyordu...

"Sevgide cömert, ama sevdiklerimizi kırmada oldukça cimri olalım!"

https://www.facebook.com/hakanmenguc

Eski 17-02-2015, 19:42   #1809
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Hepimiz aynı şeyi yapıyoruz galiba tohum alırken . Ben de otuz çeşit eklemiştim yavaş yavaş azaltıp yirmi taneye zor düşürdüm

Siz sağlıkçılar demişsiniz ama , ailemde de bu rahatsızlık olduğu için dayanamadım .Sevgili Akçabardak ,bu diz ağrıları bayanları baş belası galiba .Çevremde o kadar çok kişide var ki bu rahatsızlık . Başta annem ve ablam .Aslında ameliyatla iyileşen çok yakınımız oldu .Bizde acı eşiği düşükmüş ,ameliyattan sonra düzelme zor oluyor , o yüzden annem ve ablam olamadı . .Diğer bir etkende bu dubleks evler ,özellikle ameliyattan sonra kesinlikle merdiven kullanmayın diyor uzmanlar. Bir yakınım ameliyat oldu ve sonrasında dubleks olan evini değiştirdi . Normal bir dairede yaşıyor ve hiç ağrısı kalmadı .

Hep doğal ilaçlar kullanırım ve etkisine inanırım . İşe yarıyacaktır mutlaka . Annem ve ablam için bende deniycem . Umarım operasyona gerek kalmadan bu kremle atlatırsınız .nacizane fikrim zor biliyorum ama merdivenleri az kullanmaya gayret edin ,geçmiş olsun .

Düzenleyen aleydi : 17-02-2015 saat 21:47
aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2015, 12:13   #1810
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Hepimiz aynı şeyi yapıyoruz galiba tohum alırken . Ben de otuz çeşit eklemiştim yavaş yavaş azaltıp yirmi taneye zor düşürdüm

Siz sağlıkçılar demişsiniz ama , ailemde de bu rahatsızlık olduğu için dayanamadım .Sevgili Akçabardak ,bu diz ağrıları bayanları baş belası galiba .Çevremde o kadar çok kişide var ki bu rahatsızlık . Başta annem ve ablam .Aslında ameliyatla iyileşen çok yakınımız oldu .Bizde acı eşiği düşükmüş ,ameliyattan sonra düzelme zor oluyor , o yüzden annem ve ablam olamadı . .Diğer bir etkende bu dubleks evler ,özellikle ameliyattan sonra kesinlikle merdiven kullanmayın diyor uzmanlar. Bir yakınım ameliyat oldu ve sonrasında dubleks olan evini değiştirdi . Normal bir dairede yaşıyor ve hiç ağrısı kalmadı .

Hep doğal ilaçlar kullanırım ve etkisine inanırım . İşe yarıyacaktır mutlaka . Annem ve ablam için bende deniycem . Umarım operasyona gerek kalmadan bu kremle atlatırsınız .nacizane fikrim zor biliyorum ama merdivenleri az kullanmaya gayret edin ,geçmiş olsun .
Sevgili aleydi çok teşekkür ederim, ablanız ve anneniz için de çok geçmiş olsun. Bu tür raharsızlıklar maalesef oldukça yaygın, benim çevremde de çok kişilerde var.
Sizin de dediğiniz gibi ben de ameliyat olmamak için hep doğal ilaçları tercih ediyorum, nerede ne duyarsam yapmaya çalışıyorum evet dubleks evler bizim için tam bir işkence oluyor, merdiven inip çıkmakta çok zorlanıyorum ve o yüzden sabah aşağı iniyorum bir de akşam yatmadan yatmaya yukarı çıkıyorum ama o da çözüm değil bazen öyle oluyor ki günde beş altı defa inip çıkmak zorunda kalabiliyorum başka çarem yok. Sağlıkla sevgiyle kalın.
.

Eski 27-02-2015, 12:52   #1811
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Bir günde 2 kargo birden,
yaşasınnn çok sevinçliyim,

Zengarden'den gelen kargom

Kanayan Kalpler Rizomları
Beyaz, Pembe ve Kırmızı
Name:  DSCF6611.jpg
Views: 735
Size:  36.8 KB

Eski 27-02-2015, 13:02   #1812
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

2. kargom sayın telato'dan geldi
kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Gelir gelmez hemen toprakla buluştular

Sanırım bu bir süsen rizomu
Name:  DSCF6608.jpg
Views: 621
Size:  33.2 KB

Sümbülteber (yanılmıyorsam pembesi)
Name:  DSCF6607.jpg
Views: 613
Size:  41.6 KB

Nergiz diye düşünüyorum
Name:  DSCF6606.jpg
Views: 631
Size:  24.6 KB

6 tane de minik Triteleia soğanı
Name:  DSCF6609.jpg
Views: 619
Size:  73.0 KB

Eski 27-02-2015, 13:58   #1813
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Geçen sene Bauhaustan 2 tane Clematis almıştım ama ne yazık ki yaşamadılar.
Bu gün saksının bir tanesini devirdim toprağın içinden bir sürü solucan yumurtaları çıktı,
yumurtaları suyun içine koydum ve yumurtaların içinde oynadıklarını gördüm.
Şimdi düşünüyorum acaba solucanlar Clematise zarar vermiş olabilirler mi diye...

Name:  DSCF6614.jpg
Views: 642
Size:  59.5 KB

Name:  DSCF6615.jpg
Views: 619
Size:  50.3 KB

Eski 27-02-2015, 14:16   #1814
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Bende bu clematislerden edinmek istiyorum . Sevgili Münevver48 soğuğa dayanıklı olduklarını söyledi . Eskişehir de bauhaus yok ama Bursa' ya bakabilirim .Hangi tarihlerde aldığınızı hatırlıyormusunuz .

Sn Telato bana da kargo gönderdiler sağolsunlar .Bende birazdan gidip alacağım şubeden , dün evde yoktum .

kanayan kalpler çok güzel sevgili Akçabardak . Umarım bütün ektikleriniz sağlıklı bir şekilde çiçeklenir . Sevgiler .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2015, 16:48   #1815
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Bende bu clematislerden edinmek istiyorum . Sevgili Münevver48 soğuğa dayanıklı olduklarını söyledi . Eskişehir de bauhaus yok ama Bursa' ya bakabilirim .Hangi tarihlerde aldığınızı hatırlıyormusunuz .

Sn Telato bana da kargo gönderdiler sağolsunlar .Bende birazdan gidip alacağım şubeden , dün evde yoktum .

kanayan kalpler çok güzel sevgili Akçabardak . Umarım bütün ektikleriniz sağlıklı bir şekilde çiçeklenir . Sevgiler .
Sevgili aleydi bu saate kadar gelen çiçeklerimi dikmekle meşkuldüm, kanayan kalpleri ben çok seviyorum kaç senedir hep istiyordum çok şükür kavuştum onlara, inşallah çiçeklendiklerini de hep beraber görmüş oluruz, aslında kışın soğuna donlarına dayanıklı olduğu için size de tavsiye edebilirim.

Yaşatamadığım Clematislerimi geçen sene tam bu dönemlerde Ankara'ya gitmiştik tam tarihi hatırlayamıyorum ama Martta olabilir, hep seçilmişlerdi 2 tanecik beğenebildim ama onlar da yaşamadı kurudu gitti.

Nasıl sevinmiştim 4 tane Clematisim oldu diye ikisi kuruyunca şimdilik iki tane ile idare ediyorum, inşallah siz de bulabilirsiniz çok güzel çiçekleniyorlar.

Eski 27-02-2015, 17:43   #1816
Ağaç Dostu

asmalıtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2014
Sevgili akçabardak sevincinizi okuyunca inanın bana da geçti elektriğiniz ben de sizin kadar sevindim mutluluğunuza.

Bazan hatalı cümleler kuruyoruz ya bu nasıl bir hastalıktır falan gibi.. yok anam yok bu hastalık değil hatta şifa..Bizlere bu saatten sonra bu coşkuyu sevinci ne yaşatabilirdi ki.

Adrenalin bu adrenalin işte kargolar geldi, işte çimlendi aman fideler büyümedi, yağmur yağdı güneş doğdu...hep heyecan halindeyiz. Benim de son ekim domateslerimde 5-6 sı lale gibi başını eğerek çimlenmiş sabahtan beri on defa açıp baktımsa az.

Ne güzel ya. Bir tohumu canlandırmak, üretmek hem de ruhumuza şifa..sevabı çok büyüktür inşallah biz de kazanırız.

Rizomlarınızı çiçeklenmiş haliyle görmeniz dileğiyle..

asmalıtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2015, 20:03   #1817
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster

Beyaz, Pembe ve Kırmızı
Eklenti 538652

Tam bir haftadır her akşam zengardenın sitesinde bu bitkileri izleyip izleyip sipariş vermedeki kararsızlığımdan ötürü siteyi geri kapatıyordum.
Rizomlarınız iyi görünüyorlar, büyüklükleri de tatmin edici galiba fiyatına göre.

Güle güle büyütün, sanırım ben de alıcam bir renginden. Şimdi de renge karar veremiyorum....

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2015, 20:42   #1818
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe Mesajı Göster
Sevgili akçabardak sevincinizi okuyunca inanın bana da geçti elektriğiniz ben de sizin kadar sevindim mutluluğunuza.

Bazan hatalı cümleler kuruyoruz ya bu nasıl bir hastalıktır falan gibi.. yok anam yok bu hastalık değil hatta şifa..Bizlere bu saatten sonra bu coşkuyu sevinci ne yaşatabilirdi ki.

Adrenalin bu adrenalin işte kargolar geldi, işte çimlendi aman fideler büyümedi, yağmur yağdı güneş doğdu...hep heyecan halindeyiz. Benim de son ekim domateslerimde 5-6 sı lale gibi başını eğerek çimlenmiş sabahtan beri on defa açıp baktımsa az.

Ne güzel ya. Bir tohumu canlandırmak, üretmek hem de ruhumuza şifa..sevabı çok büyüktür inşallah biz de kazanırız.

Rizomlarınızı çiçeklenmiş haliyle görmeniz dileğiyle..
Sevgili asmalıtepe ne güzel biribirimizin sevincini, mutluluğunu bu denli yaşamak, yaşatmak gerçekten insana ilaç gibi geliyor, çok teşekkür ederim mutluluğumu paylaştığınız için.

İki gündür ben de tohumlarımı ekmekle uğraşıyorum, dün biber tohumlarımı ektim, dediğiniz gibi onlarla uğraşırken nasıl heyecanlanıyoruz, hayırlısıyla biberlerden başladık, bu gün kargolar da gelince heyecan iki katına çıktı.

Bundan sonra dediğiniz gibi çimlendiler mi, büyütebilecek miyim telaşı başlıyor onlar bizim çocuklarımız oluyor artık, çimlendikten sonra hadi dışarı çıkar hava alsın, güneş alsın gece serin diye akşam içeriye taşı... o kadar uğraştan sonra emeklerimizin karşılığını da alaınca daha da mutlu oluyoruz.

Rizomlarımın çiçeklendiklerini inşallah hep beraber görürüz. Selamlar saygılar

Eski 27-02-2015, 20:58   #1819
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Tam bir haftadır her akşam zengardenın sitesinde bu bitkileri izleyip izleyip sipariş vermedeki kararsızlığımdan ötürü siteyi geri kapatıyordum.
Rizomlarınız iyi görünüyorlar, büyüklükleri de tatmin edici galiba fiyatına göre.

Güle güle büyütün, sanırım ben de alıcam bir renginden. Şimdi de renge karar veremiyorum....
Sevgili sakdag bu rizomları senelerdir arıyordum, Zengarden da görünce hiç düşünmeden balıklamasına atladım, önce tek renkten alacaktım, ama sizin gibi hangi rengi alsam derken... amaaan üçünü de al gitsin dedim, iyi ki üçünü de almışım, büyüklükleri gayet tatmin edici ve sağlıklı durumdalar, üçü de filizlenmeye başlamış bile, bence hiç düşünmeyin derim sonra tüh demektense.
Teşekkür ederim darısı başınıza dileğimle.

Eski 27-02-2015, 21:03   #1820
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster

Beyaz, Pembe ve Kırmızı
Eklenti 538652
Sizin kadar sevinmiş oldum. Çiçeklerini görmek ümidiyle.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2015, 21:27   #1821
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Sizin kadar sevinmiş oldum. Çiçeklerini görmek ümidiyle.
Teşekkür ederim İsmail bey, sabırsızlıkla çiçek açmalarını bekliyeceğim... kökleri oldukça güçlüler umarım bu sene açarlar.

Eski 28-02-2015, 12:32   #1822
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Erik ağacımız yavaş yavaş çiçeklenip beyazlara bürünmeye başladı

Name:  DSCF6602.jpg
Views: 582
Size:  63.8 KB

Eski 28-02-2015, 12:41   #1823
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sümbüllerim

Bunlar bahçede olanlar kokuları diğerlerine göre daha ağır,
5 metre uzaktan kokularını rahatlıkla alabiliyorum

Name:  DSCF6604.jpg
Views: 566
Size:  53.4 KB

Balkonda olanlar bir kısmı açtı, bir kısmı daha açacak inşallah...
Name:  DSCF6616.jpg
Views: 573
Size:  51.7 KB

Eski 28-02-2015, 12:59   #1824
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Haseki küpesi

Hasekilerimin bu sene 3. senesi yaz kış balkondalar
geçen sene dibine dökülen tohumlar çimlenmişler
bazı çiçekler donlardan etkilenirken hasekiler ve yeni çimlenenler
hallerinden pek mutlular.

Name:  DSCF6617.jpg
Views: 631
Size:  54.3 KB

Göründüğü gibi açan çiçeklerin kuruyan dallarını tohumlarıyla birlikte
saksının içerisine koydum, hem toprağın nemini koruyorlar hem de
dökülen tohumlar kendi kendine çimleniyorlar.
Name:  DSCF6618.jpg
Views: 642
Size:  50.7 KB

Eski 01-03-2015, 16:59   #1825
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Yavaş yavaş ilkbahar geliyor, tohumlar ekilecek saksılar değişecek of çok iş var çok, bu gün bir kaç çiçek tohumu ektim, balon çiçeklerimin saksılarını değiştirdim derken epey yoruldum.

Balon çiçeklerimin yumrularını sapa sağlam görünce de mutlu oldum, çok şükür kışı çıkardık, aslında kışa dayanıklı bir bitki ama bir sürü kayıplar verdikten sonra... acaba dedim ama gerçekten kışa çok dayanıklılarmış.

Mis gibi toprakları da değişti ben de rahatladım bu günlük bukadar iş yeter

Bu da yumruları.
Name:  DSCF6630.jpg
Views: 567
Size:  70.0 KB

Eski 01-03-2015, 20:17   #1826
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Sayın Akçabardak; Balon çiçeği hangi renk.

akçabardak ve aleydi beğendi.
telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2015, 21:07   #1827
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato Mesajı Göster
Sayın Akçabardak; Balon çiçeği hangi renk.

Bir tanesi mavi bir tanesi de pembe bir de tohumdan ektim beyaz var geçen sene ekmiştim ama şu andaki durumu nedir bilemiyorum beyazın saksısına dokunmadım, mavi ile pembenin saksılarını değiştirdim sayın telato.

http://www.agaclar.net/forum/1289218-post1262.htm

YeniGine, aleydi ve telato beğendi.
Eski 01-03-2015, 22:13   #1828
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Ben balon çiçeğinin yumrulu olduğunu bilmiyordum, şimdi öğrendim. Hoşuma gitti bende almayı düşünüyorum.

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2015, 22:43   #1829
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato Mesajı Göster
Ben balon çiçeğinin yumrulu olduğunu bilmiyordum, şimdi öğrendim. Hoşuma gitti bende almayı düşünüyorum.
Çok güzel bir çiçek bence de alın, ben maviyle pembeyi bizim semt pazarından almıştım 5 tl. Beyazın tohumlarını da Zengarden den almıştım.

Eski 02-03-2015, 13:32   #1830
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Bu gün bir kaç çiçeğimin saksısını değiştirdim bir saksının içinden
maşallah hazine gibi salyangoz ailesinin yumurtaları çıktı.
(yeni doğacak çocuklar) yazııık ne şirin şeyler misket gibi ama
doğup büyüdükten sonra çok yaramaz olacaklardı

Name:  DSCF6634.jpg
Views: 501
Size:  38.0 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025