[QUOTE=akçabardak;1355632]Ah ah sevgili münevver nerede olduklarını bilsem inan ki ben de koşa koşa giderdim, deste deste toplardım... koklaya koklaya eve dönerdim
Bu masum, narin, çıtı pıtı boynu bükük çiçeği kim sevmez ki... münevverciğim, çok küçükken tanıştım bu çiçekle ben ilk göz ağrım benim.
Memleketimizde ben ilk okuldayken özellikle öğretmenimiz okul gezisi düzenlerdi birlikte okuldan kardelen, sarı çiğdem ve inci gibi mor sümbüller vardı toplamaya giderdik, çok mutlu olurdum.
Bence sende dene ille de kar gerekmez, benim bulunduğum yere de hiç kar yağmıyor, bahçende ağaç varsa dibine dikebilirsin, ağaç diplerini çok severler.
Bunlar bahçemde mandalin ağacın altında, geçen sene yavru soğanlardan
dikmiştim 2-3 tanesi çiçek bile açtılar.
Sana gitsin bunlar.
Eklenti 536736
Dağdan topladığımız sümbüller bunlardı...
Netten alıntı
Eklenti 536745
Eklenti 536753[/QUOTE

sevgili akçabardak,teşekkür ederim. kardelenlerin sümbüllerinle çok sevindirdin beni

, inşallah soğanını büyük marketlerde bulabilirsem zeytin ağacının altındaki kır köşesine dikerim. sevgili akçabardak,beninde çok sevdiğim bir şeydir kırlardan çiçek toplamak.şimdilerde kırlarda anemonlar, yaban orkideleri (salep çiçeği) dediğiniz inci gibi üzüm sümbülüne benzeyen kırçiçekleri açmakta havalardan bu sene pek kır gezisi yapamıyoruz. bundan sonra havalar iyi olur da bende bir keşif yapar sana fotoğraflarını sunarım

.sevgiler