![]() |
|
![]() |
#1801 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sevgili münevver48, Sizin orada da açar, deneyin derim. Ben Bulgaristan'ın dağlarından getirdiğim kardelenleri Adana'da açtırdım. Deneyin başarılı olacağınıza eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
![]() Bu masum, narin, çıtı pıtı boynu bükük çiçeği kim sevmez ki... münevverciğim, çok küçükken tanıştım bu çiçekle ben ilk göz ağrım benim. Memleketimizde ben ilk okuldayken özellikle öğretmenimiz okul gezisi düzenlerdi birlikte okuldan kardelen, sarı çiğdem ve inci gibi mor sümbüller vardı toplamaya giderdik, çok mutlu olurdum. Bence sende dene ille de kar gerekmez, benim bulunduğum yere de hiç kar yağmıyor, bahçende ağaç varsa dibine dikebilirsin, ağaç diplerini çok severler. Bunlar bahçemde mandalin ağacın altında, geçen sene yavru soğanlardan dikmiştim 2-3 tanesi çiçek bile açtılar. Sana gitsin bunlar. ![]() Dağdan topladığımız sümbüller bunlardı... Netten alıntı ![]() ![]() http://www.agaclar.net/forum/1360117-post1280.htm Düzenleyen akçabardak : 26-03-2015 saat 13:50 Neden: fotoğraf ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Sevgili Akçabardak bizim köyde cennettepe diye bir yer var. Bu zamanda yüzlercesi açıyor. Geçen hafta gittim köye ama yağmur nedeniyle çıkamadık tepeye. Artık bir daha ki aya inşallah. Tabii kalırlarsa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Ağaç Dostu
|
Tekrar gittiğinizde fotoğraflamayı unutmayın, bence en kısa zamanda gidin bir dahaki aya kalırlar mı acaba? Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
[QUOTE=akçabardak;1355632]Ah ah sevgili münevver nerede olduklarını bilsem inan ki ben de koşa koşa giderdim, deste deste toplardım... koklaya koklaya eve dönerdim ![]() Bu masum, narin, çıtı pıtı boynu bükük çiçeği kim sevmez ki... münevverciğim, çok küçükken tanıştım bu çiçekle ben ilk göz ağrım benim. Memleketimizde ben ilk okuldayken özellikle öğretmenimiz okul gezisi düzenlerdi birlikte okuldan kardelen, sarı çiğdem ve inci gibi mor sümbüller vardı toplamaya giderdik, çok mutlu olurdum. Bence sende dene ille de kar gerekmez, benim bulunduğum yere de hiç kar yağmıyor, bahçende ağaç varsa dibine dikebilirsin, ağaç diplerini çok severler. Bunlar bahçemde mandalin ağacın altında, geçen sene yavru soğanlardan dikmiştim 2-3 tanesi çiçek bile açtılar. Sana gitsin bunlar. Eklenti 536736 Dağdan topladığımız sümbüller bunlardı... Netten alıntı Eklenti 536745 Eklenti 536753[/QUOTE ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Ağaç Dostu
|
İnternette dolaşırken bir konuya rastladım, benim ilgimi çekti... bu tam benlik dedim ![]() insanoğluyuz hayallerle, duyduklarımızla, gördüklerimizle yaşamaya çalışıyoruz ya... işte öyle bir şey. Yazıyı okuyunca baktım bir tane eksiğim var ve ben de o eksiği tamamlamak için hemen sipariş verdim, vermesine verdim de bir taneyle kalmadı birden 9-10 tane oluverdi ![]() Verdiğim siparişlerim bu gün geldi... ![]() Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka, çok alaka ![]() ben de hangisi acı hangisi değil bilmediğim için gördüğüm bütün hardal tohumlarını aldım... şimdi ekilecek te tohumunu alıp kremimi yapacağım hayırlısıyla ![]() Kendi sayfamda paylaştım ama... Yeni konu mu açsaydım bilemedim. Kaynak: YÜZLERCE YILDIR RUSLAR TARAFINDAN KULLANILAN ,EKLEM AĞRILARINI DOĞAL TEDAVİ İKSİRİ… | ZAMAZİNGO NOT: Sağlıkçı arkadaşlar bu konuda ne düşünürler bilemiyorum fikir verirler ise sevinirim. Düzenleyen akçabardak : 18-02-2015 saat 09:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Ağaç Dostu
|
Keşke bütün çiftlerin yaşlılığı ömürleri boyu böyle bir hayat sürse ne iyi olurdu... Sedef Çiçeğinğn hikayesi Biraz uzunca bir hikaye ama benim çok hoşuma gitti, paylaşmak istedim ![]() ![]() Mahkeme salonunda, seksen yaşlarındaki yaşlı çiftin durumu içler acısıydı... Adam inatçı bakışlarla, suskun ninenin ağlamaktan iyice çukurlaşmış gözlerini ve bıkkın bakışlarını süzüyordu. Hakim tok sesiyle, yaşlı kadına: - Anlat teyze, neden boşanmak istiyorsun? Yaşlı kadın, derin bir nefes çektikten sonra baş örtüsüyle ağzını aralayıp, kısılmış sesiyle konuşmaya başladı: - Bu herif yetti gayri, 50 yıldır bezdirdi hayattan... Sonra uzunca bir sessizlik hakim oldu, mahkeme salonunda... Sessizlik, bu tür haberleri her gün manşet yapan gazetecilerden birinin flaşıyla bozuldu... Kim bilir nasıl bir manşet atacaklardı, yaşanmış 50 yılın ardından? Çok sayıda gazeteci izliyordu davayı... Kadın neler diyecekti? Herkes, onu dinliyordu... Yaşlı kadının gözleri doldu ve devam etti: - Bizim bir sedef çiçeği vardı, çok sevdiğim... O bilmez... 50 yıl önceydi.. O çiçeği bana verdiği çiçekler arasından kopardığım bir yaprağı tohumlamıştım, öyle büyüttüm. Yavrumuz olmadı onları yavrum bildim. Bir süre sonra çiçek kurumaya başladı. O zaman adak adadım. Her gece güneş doğmadan önce, bir tas suyla sulayacağım onu diye. İyi gelirmiş derlerdi. 50 yıl oldu, bu herif bir gece kalkıp bir kere de bu çiçeği ben sulayayım demedi. Taa ki geçen geceye kadar... O gece takatim kesilmiş uyuyakalmışım... Ben, böyle bir adamla 50 yıl geçirdim. Hayatımı, umudumu, her şeyimi verdim. Ondan hiçbir şey görmedim. Bir kerecik olsun, benim bildiğim görevlerden birisini yapmasını bekledim. Onsuz daha iyiyim, yemin ederim. Hakim yaşlı adama dönerek: - Diyeceğin bir şey var mı, baba? dedi. Yaşlı adam bastonla zor yürüdüğü kürsüye, o ana kadar suçlanmış olmanın utangaçlığını hissettiren yüz ifadesiyle, hakime yöneldi. Tane tane konuştu: - Askerliğimi Reisicumhur köşkünde bahçıvan olarak yaptım. O bahçenin, görkemli görünümüyle büyümesi için emeklerimi verdim. Fadime'mi de orada tanıdım. Sedefleri de... Ona en güzel çiçeklerden buketler verdim. Yeni evlendiğimizde, boyun ağrısı nedeniyle, onu hekime götürdüm. Hekim "Çok uzun süre uyanmadan yatarsa, boynundaki kireç sertleşir, kötüleşir" dedi. "Her gece uykusunu bölüp uyansın, gezinsin" dedi. Hekimi pek dinlemedi bizim hatun... Lafım geçmedi... O günlerde; tesadüf, bu çiçek kurumaya yüz tuttu. Ben ona: "Çiçeği geceleri sularsan geçer" dedim. Adak dilettim... Her gece onu uyandırdım ve onu seyrettim. O sevdiğim kadını, yavrusu bildiği çiçekleri sularken seyrettim. Her gece, o çiçek ben oldum sanki... dedi adam. O yaştaki bir adamdan beklenmeyecek ifadelerle... - Her gece, o yattıktan sonra uyandım. Saksıdaki suyu boşalttım. Sedef, gece sulanmayı sevmez, hakim bey... Geçen gece de... Yaşlılık... Ben de uyanamadım. Uyandıramadım... Çiçek susuz kalırdı ama kadınımın boynu yine azabilirdi... Suçlandım... Sesimi çıkartamadım... O anda gazeteciler dahil, mahkeme salonundaki herkes ağlıyordu... "Sevgide cömert, ama sevdiklerimizi kırmada oldukça cimri olalım!" https://www.facebook.com/hakanmenguc |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Hepimiz aynı şeyi yapıyoruz galiba tohum alırken . Ben de otuz çeşit eklemiştim yavaş yavaş azaltıp yirmi taneye zor düşürdüm ![]() Siz sağlıkçılar demişsiniz ama , ailemde de bu rahatsızlık olduğu için dayanamadım .Sevgili Akçabardak ,bu diz ağrıları bayanları baş belası galiba .Çevremde o kadar çok kişide var ki bu rahatsızlık . Başta annem ve ablam .Aslında ameliyatla iyileşen çok yakınımız oldu .Bizde acı eşiği düşükmüş ,ameliyattan sonra düzelme zor oluyor , o yüzden annem ve ablam olamadı . .Diğer bir etkende bu dubleks evler ,özellikle ameliyattan sonra kesinlikle merdiven kullanmayın diyor uzmanlar. Bir yakınım ameliyat oldu ve sonrasında dubleks olan evini değiştirdi . Normal bir dairede yaşıyor ve hiç ağrısı kalmadı . Hep doğal ilaçlar kullanırım ve etkisine inanırım . İşe yarıyacaktır mutlaka . Annem ve ablam için bende deniycem . Umarım operasyona gerek kalmadan bu kremle atlatırsınız .nacizane fikrim zor biliyorum ama merdivenleri az kullanmaya gayret edin ,geçmiş olsun . Düzenleyen aleydi : 17-02-2015 saat 21:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin de dediğiniz gibi ben de ameliyat olmamak için hep doğal ilaçları tercih ediyorum, nerede ne duyarsam yapmaya çalışıyorum evet dubleks evler bizim için tam bir işkence oluyor, merdiven inip çıkmakta çok zorlanıyorum ve o yüzden sabah aşağı iniyorum bir de akşam yatmadan yatmaya yukarı çıkıyorum ama o da çözüm değil bazen öyle oluyor ki günde beş altı defa inip çıkmak zorunda kalabiliyorum başka çarem yok. Sağlıkla sevgiyle kalın. . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Ağaç Dostu
|
Bir günde 2 kargo birden, yaşasınnn çok sevinçliyim, Zengarden'den gelen kargom ![]() Kanayan Kalpler Rizomları Beyaz, Pembe ve Kırmızı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Ağaç Dostu
|
2. kargom sayın telato'dan geldi kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gelir gelmez hemen toprakla buluştular ![]() Sanırım bu bir süsen rizomu ![]() Sümbülteber (yanılmıyorsam pembesi) ![]() Nergiz diye düşünüyorum ![]() 6 tane de minik Triteleia soğanı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene Bauhaustan 2 tane Clematis almıştım ama ne yazık ki yaşamadılar. Bu gün saksının bir tanesini devirdim toprağın içinden bir sürü solucan yumurtaları çıktı, yumurtaları suyun içine koydum ve yumurtaların içinde oynadıklarını gördüm. Şimdi düşünüyorum acaba solucanlar Clematise zarar vermiş olabilirler mi diye... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bende bu clematislerden edinmek istiyorum . Sevgili Münevver48 soğuğa dayanıklı olduklarını söyledi . Eskişehir de bauhaus yok ama Bursa' ya bakabilirim .Hangi tarihlerde aldığınızı hatırlıyormusunuz . Sn Telato bana da kargo gönderdiler sağolsunlar .Bende birazdan gidip alacağım şubeden , dün evde yoktum . kanayan kalpler çok güzel sevgili Akçabardak . Umarım bütün ektikleriniz sağlıklı bir şekilde çiçeklenir . Sevgiler . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaşatamadığım Clematislerimi geçen sene tam bu dönemlerde Ankara'ya gitmiştik tam tarihi hatırlayamıyorum ama Martta olabilir, hep seçilmişlerdi 2 tanecik beğenebildim ama onlar da yaşamadı kurudu gitti. Nasıl sevinmiştim 4 tane Clematisim oldu diye ikisi kuruyunca şimdilik iki tane ile idare ediyorum, inşallah siz de bulabilirsiniz çok güzel çiçekleniyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Sevgili akçabardak sevincinizi okuyunca inanın bana da geçti elektriğiniz ben de sizin kadar sevindim mutluluğunuza. Bazan hatalı cümleler kuruyoruz ya bu nasıl bir hastalıktır falan gibi.. yok anam yok bu hastalık değil hatta şifa..Bizlere bu saatten sonra bu coşkuyu sevinci ne yaşatabilirdi ki. Adrenalin bu adrenalin işte kargolar geldi, işte çimlendi aman fideler büyümedi, yağmur yağdı güneş doğdu...hep heyecan halindeyiz. Benim de son ekim domateslerimde 5-6 sı lale gibi başını eğerek çimlenmiş sabahtan beri on defa açıp baktımsa az. Ne güzel ya. Bir tohumu canlandırmak, üretmek hem de ruhumuza şifa..sevabı çok büyüktür inşallah biz de kazanırız. Rizomlarınızı çiçeklenmiş haliyle görmeniz dileğiyle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tam bir haftadır her akşam zengardenın sitesinde bu bitkileri izleyip izleyip sipariş vermedeki kararsızlığımdan ötürü siteyi geri kapatıyordum. Rizomlarınız iyi görünüyorlar, büyüklükleri de tatmin edici galiba fiyatına göre. Güle güle büyütün, sanırım ben de alıcam bir renginden. Şimdi de renge karar veremiyorum.... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İki gündür ben de tohumlarımı ekmekle uğraşıyorum, dün biber tohumlarımı ektim, dediğiniz gibi onlarla uğraşırken nasıl heyecanlanıyoruz, hayırlısıyla biberlerden başladık, bu gün kargolar da gelince heyecan iki katına çıktı. Bundan sonra dediğiniz gibi çimlendiler mi, büyütebilecek miyim telaşı başlıyor onlar bizim çocuklarımız oluyor artık, çimlendikten sonra hadi dışarı çıkar hava alsın, güneş alsın gece serin diye akşam içeriye taşı... o kadar uğraştan sonra emeklerimizin karşılığını da alaınca daha da mutlu oluyoruz. Rizomlarımın çiçeklendiklerini inşallah hep beraber görürüz. Selamlar saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim darısı başınıza dileğimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim İsmail bey, sabırsızlıkla çiçek açmalarını bekliyeceğim... kökleri oldukça güçlüler umarım bu sene açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Ağaç Dostu
|
Erik ağacımız yavaş yavaş çiçeklenip beyazlara bürünmeye başladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Ağaç Dostu
|
Sümbüllerim Bunlar bahçede olanlar kokuları diğerlerine göre daha ağır, 5 metre uzaktan kokularını rahatlıkla alabiliyorum ![]() ![]() Balkonda olanlar bir kısmı açtı, bir kısmı daha açacak inşallah... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Ağaç Dostu
|
Haseki küpesi Hasekilerimin bu sene 3. senesi yaz kış balkondalar geçen sene dibine dökülen tohumlar çimlenmişler bazı çiçekler donlardan etkilenirken hasekiler ve yeni çimlenenler hallerinden pek mutlular. ![]() Göründüğü gibi açan çiçeklerin kuruyan dallarını tohumlarıyla birlikte saksının içerisine koydum, hem toprağın nemini koruyorlar hem de dökülen tohumlar kendi kendine çimleniyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Ağaç Dostu
|
Yavaş yavaş ilkbahar geliyor, tohumlar ekilecek saksılar değişecek of çok iş var çok, bu gün bir kaç çiçek tohumu ektim, balon çiçeklerimin saksılarını değiştirdim derken epey yoruldum. Balon çiçeklerimin yumrularını sapa sağlam görünce de mutlu oldum, çok şükür kışı çıkardık, aslında kışa dayanıklı bir bitki ama bir sürü kayıplar verdikten sonra... acaba dedim ama gerçekten kışa çok dayanıklılarmış. Mis gibi toprakları da değişti ben de rahatladım bu günlük bukadar iş yeter ![]() Bu da yumruları. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Sayın Akçabardak; Balon çiçeği hangi renk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Ağaç Dostu
|
Bir tanesi mavi bir tanesi de pembe bir de tohumdan ektim beyaz var geçen sene ekmiştim ama şu andaki durumu nedir bilemiyorum beyazın saksısına dokunmadım, mavi ile pembenin saksılarını değiştirdim sayın telato. http://www.agaclar.net/forum/1289218-post1262.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Ben balon çiçeğinin yumrulu olduğunu bilmiyordum, şimdi öğrendim. Hoşuma gitti bende almayı düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir çiçek bence de alın, ben maviyle pembeyi bizim semt pazarından almıştım 5 tl. Beyazın tohumlarını da Zengarden den almıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün bir kaç çiçeğimin saksısını değiştirdim bir saksının içinden maşallah hazine gibi salyangoz ailesinin yumurtaları çıktı. (yeni doğacak çocuklar) yazııık ![]() doğup büyüdükten sonra çok yaramaz olacaklardı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|