agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-10-2014, 22:46   #1621
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Bodur dahlia

Sayın İsmail Kuzucunun yazın bana göndermiş olduğu dahliaları bu gün söktüm, iyi ki sökmüşüm
yumruları bir şeyler kemirmeye başlamış bile, bir tane suçluyu suç üstü yakaladım 2 cm. boyunda kadı lokması,
bahçede ne var ne yok her şeyi yok ediyorlar, kemiriyorlar bu musibetler, en sevdiğim beyaz dahliamdan eser kalmamış
o çok güzeldi üçüncü senesinde tamamen yok oldu gitti

Name:  DSCF6097.jpg
Views: 1126
Size:  58.2 KB

Name:  DSCF6098.jpg
Views: 762
Size:  51.8 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2014, 22:58   #1622
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Maşallah ne kadar güzel çoğalmış yumrular. Şimdi onları nasıl saklayacaksın sevgili akçabardak'ım. Ben sökmüyorum yerlerinden; sayende filizlenirken uçlarını kopartmış idim çok da güzel dallandılar bu sene.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2014, 23:07   #1623
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Lisianthus

14 Şubatta ekmiştim tohuklarını, 7 ay gibi bir yol kat ettik, geç te olsa bir kısmını bahçeye şaşırttım,
çiçeklendik rengarenk olduk, bir kısmını kademeli olarak saksılara şaşırttım

o saksılardan birisi de bu uzun saksı, çiçek açmadılar ama çok güzel kardeşlenmişler.
Name:  DSCF6099.jpg
Views: 707
Size:  58.6 KB

Kardeşlenmelerini fark edince ben de bu gün ana dalları budadım ve saksıyı kışı geçirmek için kuytu bir yere aldım.
Kışı sağ salim atlatırsak yazı rengarenk geçiririz diye umuyorum
Name:  DSCF6100.jpg
Views: 679
Size:  30.4 KB

İşte 7 ayda bukadar büyüyebildik, en uzunu bir karış, en kısası 5 cm. boyuna
ulaşabildiler.
Boyları uzamadı gelişip çiçeklerini göremedim ama çok güzel gardeşleri oldu
umudum onlarda...
Name:  DSCF6101.jpg
Views: 676
Size:  49.1 KB
Budananlar

Eski 23-10-2014, 23:25   #1624
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Maşallah ne kadar güzel çoğalmış yumrular. Şimdi onları nasıl saklayacaksın sevgili akçabardak'ım. Ben sökmüyorum yerlerinden; sayende filizlenirken uçlarını kopartmış idim çok da güzel dallandılar bu sene.
Sevgili YeniGinem bizim bu bölgede kadı lokması dedikleri bir zararlı var ilaç falan kar etmiyor, bahçelere çok zarar veriyorlar, soğanlı yumrulu patates ne var ne yok çok zarar veriyorlar.
Ankara'da böyle bir zararlı yoktu o yüzden bende sökmüyordum, sanırım İstanbul'da da yok, özellikle patatesi çok seviyorlar burada köylüler patates böceği diyorlar, Haziran ayında patates sökümünde uçuşuyorlar tam bir ay boyunca, daha sonra da düştükleri yerde toprağa gömülüyorlar larvalarını bırakıyorlar, işte onlara da kadı lokması diyorlar, bir de güllerin köklerine çok zarar veriyorlar.

Dahliaların yumrularını söktüm ama nasıl saklayacağımı tam olarak ben de bilmiyorum o yüzden Sayın İsmail Kuzucuya soracağım, şimdilik öylece duruyorlar, İsmail bey bakalım ne önerecek, tekrar buradan paylaşırım.

Sana örnek olarak filizlerini göstermiş olduğum dahliamı mahfetmişler, çok güzel beyaz dolgun çiçekleri vardı onun gibi bir tane daha bulabilirmiyi bilmiyorum.

YeniBON ve YeniGine beğendi.
Eski 23-10-2014, 23:30   #1625
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Anladım yani mecburen sökmek zorunda kaldın. Aman çok şükür bizim buralarda yok (olmasın da inşallah). Kıyamam üzüldüm kaybettiğin yıldızına, inşallah bulabilirsin, gönlüne göre rast gelsin diyeyim.

Şimdi baktım kadılokması diye işte senin o saksından çıkana çok benziyor.

YeniBON ve akçabardak beğendi.

Düzenleyen YeniGine : 23-10-2014 saat 23:32 Neden: Ek
Eski 23-10-2014, 23:35   #1626
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Lavatera trimestris-Pamuk çiçeği

İki gün önce komşumla birlikte dolaşırken bu bitki ile tanıştım
Benim çok hoşuma gitti, tohumlarından topladım,
kısmetse seneye ben de edinmiş olacağım hayırlısıyla.

Yaprakları aynı pamuk yaprağı gibi.

Eklenen Resimler

Eski 23-10-2014, 23:47   #1627
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Anladım yani mecburen sökmek zorunda kaldın. Aman çok şükür bizim buralarda yok (olmasın da inşallah). Kıyamam üzüldüm kaybettiğin yıldızına, inşallah bulabilirsin, gönlüne göre rast gelsin diyeyim.

Şimdi baktım kadılokması diye işte senin o saksından çıkana çok benziyor.

Evet YeniGinem sökmek zorunda kaldım, kışı sağ salim çıkarlarsa belki büyük saksılara dikerim.

Saksıdan çıkan daha da büyük tüyler ürpertici, dün bir tane daha bahçe duvarında yürürken gördüm.

Arkadaşımız MUSK zakkum yaprağı ile beslendiğini yazmıştı, yan tarafımda komşumun zakkumları vardı
bir hafta önce hepsini budadılar her halde oradan dağıldılar.

Ürkmeye başladım artık bunlardan.
Name:  DSCF6105.jpg
Views: 1110
Size:  45.9 KB

Eski 23-10-2014, 23:56   #1628
Ağaç Dostu

sumeyra47's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2013
Çiçekleri hayvanları çok severim ama bahçeli evde yaşamak çok zor. Hele ki börtü böcek fobisi olan benim gibi insanlar için işkence resmen. O kadar çok kokuyorum ki eski evimden bu yüzden taşındım. Hele ki o kara böcekler (aklıma geldikçe huylanıyorum) yüzünden evdeki bütün ışıkları açık bırakırdım ve akşam kesinlikle mutfak tarafına gitmezdim. Biliyorum zararsız ama ne yapayım çok korkuyorum elimde değil.

sumeyra47 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2014, 00:13   #1629
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 Mesajı Göster
Çiçekleri hayvanları çok severim ama bahçeli evde yaşamak çok zor. Hele ki börtü böcek fobisi olan benim gibi insanlar için işkence resmen. O kadar çok kokuyorum ki eski evimden bu yüzden taşındım. Hele ki o kara böcekler (aklıma geldikçe huylanıyorum) yüzünden evdeki bütün ışıkları açık bırakırdım ve akşam kesinlikle mutfak tarafına gitmezdim. Biliyorum zararsız ama ne yapayım çok korkuyorum elimde değil.
Gerçekten de dediğiniz gibi sevgili sumeyra47, bahçeli evde yaşamak çok kolay değil ufak tefek börtü böceğe alıştım da bu kadı lokmasıyla yukarıda fotoğraftakinden ürperiyorum.
Bu evi yeni aldığımızda bahçeyi bellerken çıkıyorlardı ben de tabii ilk defa görüyorum onları, (kadı lokması mıdır saray lokması mıdır nedir) eşim bellerken ben içeri kaçardım, tam onlara alışmaya başlamışken şimdi de bunlar çıktı maalesef, daha nelerle karşılaşacağm bakalım.

Eski 24-10-2014, 00:22   #1630
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

O zaman yan komşunun zakkumlarından gelmiş size sevgili akçabardak. O da ne yapsın işte doğası gereği yerinden yurdundan edilince gelmiş size sığınmış.
Ben şimdilik artık tırtıl, salyangoz, solucan alıştım. Ama onlardan görür isem ne yaparım bilemiyorum.
Aman görmeyeyim de inşallah!..

Eski 24-10-2014, 01:19   #1631
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
O zaman yan komşunun zakkumlarından gelmiş size sevgili akçabardak. O da ne yapsın işte doğası gereği yerinden yurdundan edilince gelmiş size sığınmış.
Ben şimdilik artık tırtıl, salyangoz, solucan alıştım. Ama onlardan görür isem ne yaparım bilemiyorum.
Aman görmeyeyim de inşallah!..
Siz benim ilk saksıdan çıktığnda ben ne haldeydim, ödüm koptu topraktan başını çıkarmasıyla önce yılan sanmıştım saksıyı az daha yere atıyordum, masanın üzerine bir koyuşum var sormayın, sonra da içeri kaçışımı görseydiniz gülmekten yerlere yatardınız her halde, aniden görünce ne yapacağımı şaşırdım, inşallah bir üçüncüsü ile karşılaşmam. Allah göstermesin.

Eski 24-10-2014, 06:44   #1632
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Sevgili akçabardak bizim buralarda hava sıcaklığı kışın - 25leri bulduğu için, mecburen dahlia ve canna gibi yumrulu bitkileri her sonbahar sökmek zorunda kalıyoruz bu konu hakkında başkalarından öğrendiklerimi kısaca şöyle anlatayım....
Sonbaharın sonlarına doğru sökülen yumrulu bitkilerin yeşil kısımları yumrudan çıkan noktanın biraz üstünden kesilir, yumruları ise bir iki gün kurumaları için gölge bir köşede bekletildikten sonra karton kutuya ya da meyve sandıklarına koyduktan sonra üzerlerini tamamen kapatacak kadar kuru toprak veya kum konulup, serin bir yerde (ardiye, garaj gibi) tüm kış muhafaza edildikten sonra ilkbaharda istediğiniz yere yeniden çıkartıp dikebilirsiniz.
Ben her sene aynı yöntemi uyguluyorum ve gayet memnunum, gönül rahatlığı ile yapabilirsin.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2014, 14:13   #1633
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Sevgili akçabardak bizim buralarda hava sıcaklığı kışın - 25leri bulduğu için, mecburen dahlia ve canna gibi yumrulu bitkileri her sonbahar sökmek zorunda kalıyoruz bu konu hakkında başkalarından öğrendiklerimi kısaca şöyle anlatayım....
Sonbaharın sonlarına doğru sökülen yumrulu bitkilerin yeşil kısımları yumrudan çıkan noktanın biraz üstünden kesilir, yumruları ise bir iki gün kurumaları için gölge bir köşede bekletildikten sonra karton kutuya ya da meyve sandıklarına koyduktan sonra üzerlerini tamamen kapatacak kadar kuru toprak veya kum konulup, serin bir yerde (ardiye, garaj gibi) tüm kış muhafaza edildikten sonra ilkbaharda istediğiniz yere yeniden çıkartıp dikebilirsiniz.
Ben her sene aynı yöntemi uyguluyorum ve gayet memnunum, gönül rahatlığı ile yapabilirsin.
Sevgili lusoari vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Yazınızı okur okumaz kalkıp hemen yumruların yeşil kısımlarını keserek topraklarından arındırdım, ayrıca üzerlerini kapatacak kadar kuru toprağı da biraz havalandırıp kuruması için yaydım, bir iki gün de öyle beklesin sonra sizin dediğiniz gibi bir kutuya koyup serin bir yere alacağım.
Bu benim ilk denemem ve tecrübem olacak, bizim buralar kışın çok nemli oluyor, tek korkum nemden dolayı onları kaybetmem. Sevgilerimle

Kesim işlemini becerebilmişmiyim sizce, ne dersiniz...

Eklenen Resimler

Eski 24-10-2014, 14:19   #1634
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Maviş

Hala tomurcuk verip
Name:  DSCF6119.jpg
Views: 632
Size:  63.1 KB

Çiçek açıyoruz
Name:  DSCF6120.jpg
Views: 663
Size:  63.7 KB

Bizim dinlenme dönemimiz ne zaman acaba

Eski 25-10-2014, 17:51   #1635
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili akçabardak,pamuk çiçeği ne güzelmiş. lisilerden aldığınız uçlarını dikiyormusunuz? ayrıca minik canavarlarla bugünlerde sıkntınız var.inşallah bir çaresini bulursunuz.galiba bunlar her halleriyle zarar verebilen türlerden.galıba değişim sonrası mayıs böceği olacaklar.o zaman da goncalara saldırıyorlar.yanlışım var mı sevgili akçabardak bilgilenmek için soruyorum.eğer doğru ise bende güllerin diblerini bir bakayım zira bu yıl goncalarım böcek istilasına uğradı.

akçabardak ve YeniGine beğendi.
münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2014, 18:02   #1636
Ağaç Dostu

lusoari's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2012
Sen yaparsın da olmaz mı?
Nemden yana bir korkun olmasın en fazla yeniden yeşerip öyle kalırlar, benimkiler de her sene nemli garajda geçirirler kışı.

lusoari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2014, 18:11   #1637
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili akçabardak,az önce 54. sayfanızdaki yazışmamızı okudun da sizin bu tırtıl daha sonra güve kelebeğine dönüşecekmiş. yani benim bahsettiğim böceğin larvası böyle değil internete arayınca gördüm sizde görmüşünüzdür. kelebek haliyle daha şirin görünüyor.neyse ben size kolaylıklar diliyorum.

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2014, 21:43   #1638
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili akçabardak,pamuk çiçeği ne güzelmiş. lisilerden aldığınız uçlarını dikiyormusunuz? ayrıca minik canavarlarla bugünlerde sıkntınız var.inşallah bir çaresini bulursunuz.galiba bunlar her halleriyle zarar verebilen türlerden.galıba değişim sonrası mayıs böceği olacaklar.o zaman da goncalara saldırıyorlar.yanlışım var mı sevgili akçabardak bilgilenmek için soruyorum.eğer doğru ise bende güllerin diblerini bir bakayım zira bu yıl goncalarım böcek istilasına uğradı.
Pamuk çiçeğini ben de çok beğendim sevgili münevver48, bir kaç tane tohum istedim çiçeğin sahibinden. Seneye kısmetse benim de pamuk çiçeklerim olacak.

Lisilerden aldığım uçları atıyorum Münevverciğim çünkü tutmuyorlar çok nazlı bir çiçek ama bir okadar da göz doldurucudur kendileri, kendine aşık edenlerdendir.

Evet canavarlarla bu ara başım belada, içimde korku oluşmasın diye kendilerine şirin bakmak istiyorum ama yapamıyorum, evet dönüştüğü zaman seninde görmüş olduğun gibi kelebeği oldukça şirin ama yumurtlayınca diğerlerini düşünemiyorum bile binlerce dev gibi tırtıl olacaklar.
Güllerine gelince onlar sanırım bambaşka böcekler olabilir.

YeniGine ve münevver48 beğendi.
Eski 25-10-2014, 23:25   #1639
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Sevgili akçabardak fotoğraflayamadım; benim de mavişim sıcaklarda ayılıp bayıldı, bitlendi şimdiki hali maşallah canlı canlı saksıya yayıldı saksı dışına çıkan uzun dallarını budasam mı?

Eski 25-10-2014, 23:43   #1640
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Sevgili akçabardak fotoğraflayamadım; benim de mavişim sıcaklarda ayılıp bayıldı, bitlendi şimdiki hali maşallah canlı canlı saksıya yayıldı saksı dışına çıkan uzun dallarını budasam mı?
Sevgili YeniGinem evet sıcaklardan hangimizin çiçeği etkilenmiyor ki... ayılanı mı istersin... bayılanı mı... kayıplar bile oluyor ne yazık ki...
Havalar serinlemeye başlayınca dediğin gibi canlanıyorlar.

Mavişin saksının dışına çıkanlar çiçek açmış kuruyan dallar mı, yoksa normal yeni gelişmiş dalları mı?

Eğer eski daha önce açmış çiçeklerin kuruyan dalları ise budayın, ama yok yeni gelişen dallar yayılıp saksıdan taşmışlarsa budamayın, çünkü seneye çiçek açtığı zaman nefis bir saksı olacak dolu dolu çiçek saksıdan dışarı taşan çiçekler, çok güzel görünüm oluşacak, hatta askılı saksıya askıya alırsan daha da güzel olacak.

Eski 25-10-2014, 23:46   #1641
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Teşekkür ediyorum, sağolasıın... Sarkanlar eski dallar zaten diğer dallar bitlenince kurumuş idi. Bu kalanlar eski dallar, yeni canlananlar daha ufaklar.

Eski 25-10-2014, 23:53   #1642
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Teşekkür ediyorum, sağolasıın... Sarkanlar eski dallar zaten diğer dallar bitlenince kurumuş idi. Bu kalanlar eski dallar, yeni canlananlar daha ufaklar.
Bence budamadan önce sayfanıza fotoğrafını yükleyebilirsen ona göre karar verelim ozaman.

Eski 28-10-2014, 20:46   #1643
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
sayın akçabardak bahçenizi epey dolaştım bugün ,daha öncede ara ara gezinmelerim olmuştu . Emeğinize sağlık , sizin gibi bende çiçek tutkunuyum .daha önce görmediğim adını bilmediğim çiçekleri de sizin sayenizde görmüş oldum .ne yazık ki iklim koşullarından ,pek çok türü yetiştiremiyorum .bengovillere bayılıyorum ama kışlar sert geçtiği için mümkün olmuyor .bu güzellikleri bizimle payşatığınız için teşekkürler .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2014, 21:50   #1644
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
sayın akçabardak bahçenizi epey dolaştım bugün ,daha öncede ara ara gezinmelerim olmuştu . Emeğinize sağlık , sizin gibi bende çiçek tutkunuyum .daha önce görmediğim adını bilmediğim çiçekleri de sizin sayenizde görmüş oldum .ne yazık ki iklim koşullarından ,pek çok türü yetiştiremiyorum .bengovillere bayılıyorum ama kışlar sert geçtiği için mümkün olmuyor .bu güzellikleri bizimle payşatığınız için teşekkürler .
Sevgili aleydi öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz.

Bahçemi beğenmenize sevindim çok teşekkür ederim. Buraya bu siteye bir kere girdiniz mi çiçek tutkunu olmamak elde değil, buraya bende üye olmadan önce bir çok çiçeği bilmiyordum, bir çok çiçeği de böceği de burada görüp öğrendim.

Begonvili ben de çok seviyorum, güzel bir bitki nedense bu güne kadar neden edinmediğimi anlamış değilim açıkçası, aslında saksıda yetiştirebilirsiniz yazın dışarıya çıkartırsınız kışın evde korunaklı bir yerde olabilir bence, kapalı balkonlarda yetiştirenler var.

YeniGine ve aleydi beğendi.
Eski 28-10-2014, 22:16   #1645
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Ortanca almıştım ,yaz olduğu halde bir gece dışarda kaldı soğuktan ölmüş .bu sene hiç yaz yaşamadık biz ,çok yağmur yağdı . sebzeler için çok verimli bir yıl oldu ama güller çiçekler bitlendi . bu site sayesinde bitlerle başedebildim . Saksıda yetiştiğini bilmiyordum bengovilin ,ben resimlerde hep duvar ya da evleri sarmış şekilde görmüştüm .köklerinin çok büyüdüğünü düşündüm o yüzden . baharda mutlaka edinirim o zaman teşekkürederim .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2014, 22:38   #1646
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Ortanca almıştım ,yaz olduğu halde bir gece dışarda kaldı soğuktan ölmüş .bu sene hiç yaz yaşamadık biz ,çok yağmur yağdı . sebzeler için çok verimli bir yıl oldu ama güller çiçekler bitlendi . bu site sayesinde bitlerle başedebildim . Saksıda yetiştiğini bilmiyordum bengovilin ,ben resimlerde hep duvar ya da evleri sarmış şekilde görmüştüm .köklerinin çok büyüdüğünü düşündüm o yüzden . baharda mutlaka edinirim o zaman teşekkürederim .
Denemeye değer diye düşünüyorum, 5 derecenin altına düşmediği müddetçe kışı rahatlıkla çıkarabilir. Bu sitede bir çok kişinin balkonlarında begonvil yetiştirdiklerini gördüm. Üyelerin ev ve balkonları nı ziyaret ederseniz hem bakımlarını hem de nasıl koruduklarını öğrenmiş olacaksınız. Size kolay gelsin

YeniGine ve aleydi beğendi.
Eski 29-10-2014, 20:44   #1647
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Bakım farkı olsa gerek sizin yumrular daha güzel gelişmiş Bu arada 5-6 saksıdan çiçekleri çıkardım, herhangi bir zararlı yok.

Name:  IMG_4914.jpg
Views: 654
Size:  71.1 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2014, 21:47   #1648
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Bakım farkı olsa gerek sizin yumrular daha güzel gelişmiş Bu arada 5-6 saksıdan çiçekleri çıkardım, herhangi bir zararlı yok.

Eklenti 523976

İsmail bey sizin yıldızlarınız saksıda olduğundan yaprakları yem yeşil çok sağlıklı görünüyorlar, keşke biraz daha saksıda kalsaydılar, saksıları daha kuytu bir yere alırdınız belki yumrular da daha gelişmelerini sürdürmüş olurlardı.

Ben aslında hiç bir bakım yapmadım, sizden geldikten sonra saksılardan bahçeye aldım, bahçede olunca daha rahat gelişiyorlar sanırım, keşke zararlılar olmasaydı da bu yağmurlardan sonra sökseydim. İyi ki de sökmüşüm bir kaç tanesini hem de en irilerini kemirmişler, zaten zararlı da iş başındaydı o da canından olmuş oldu.

YeniGine beğendi.
Eski 29-10-2014, 22:13   #1649
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Durum şu ki aşırı su isteklerinden derin kesim yaparak budama yaptık. Sabah tabanca ile sulanan saksılar ertesi gün tekrar su istiyorlardı.

Name:  IMG_4877.jpg
Views: 606
Size:  75.3 KB

Toprağa ekmek istedim ama ekmeye müsait hiç yer yoktu. Seneye 100 metrelik bir yer kısmetse yumruları bu alana ekeceğim.

Çiçekler tekrar açmaya başlıyor, eksik renk var ise yumru alınca gönderebilirim.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2014, 22:55   #1650
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Sevgili akçabardak, pamuk çiçeği tohumlarını bende zengarden den almıştım. Bu yaz çok güzel geliştiler, harika bol bol çiçekleri oldu ama 1 ay gibi kısa bir sürede geçti gitti, kurudu. Oysa kalıcı , donlara dayanıklı yazıyordu. Bakalım sizinkiler nasıl olacak seneye. Sevgiyle kalın...

tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025