View Single Post
Eski 23-10-2014, 23:25   #1624
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Maşallah ne kadar güzel çoğalmış yumrular. Şimdi onları nasıl saklayacaksın sevgili akçabardak'ım. Ben sökmüyorum yerlerinden; sayende filizlenirken uçlarını kopartmış idim çok da güzel dallandılar bu sene.
Sevgili YeniGinem bizim bu bölgede kadı lokması dedikleri bir zararlı var ilaç falan kar etmiyor, bahçelere çok zarar veriyorlar, soğanlı yumrulu patates ne var ne yok çok zarar veriyorlar.
Ankara'da böyle bir zararlı yoktu o yüzden bende sökmüyordum, sanırım İstanbul'da da yok, özellikle patatesi çok seviyorlar burada köylüler patates böceği diyorlar, Haziran ayında patates sökümünde uçuşuyorlar tam bir ay boyunca, daha sonra da düştükleri yerde toprağa gömülüyorlar larvalarını bırakıyorlar, işte onlara da kadı lokması diyorlar, bir de güllerin köklerine çok zarar veriyorlar.

Dahliaların yumrularını söktüm ama nasıl saklayacağımı tam olarak ben de bilmiyorum o yüzden Sayın İsmail Kuzucuya soracağım, şimdilik öylece duruyorlar, İsmail bey bakalım ne önerecek, tekrar buradan paylaşırım.

Sana örnek olarak filizlerini göstermiş olduğum dahliamı mahfetmişler, çok güzel beyaz dolgun çiçekleri vardı onun gibi bir tane daha bulabilirmiyi bilmiyorum.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön