View Single Post
Eski 24-10-2014, 14:13   #1633
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lusoari Mesajı Göster
Sevgili akçabardak bizim buralarda hava sıcaklığı kışın - 25leri bulduğu için, mecburen dahlia ve canna gibi yumrulu bitkileri her sonbahar sökmek zorunda kalıyoruz bu konu hakkında başkalarından öğrendiklerimi kısaca şöyle anlatayım....
Sonbaharın sonlarına doğru sökülen yumrulu bitkilerin yeşil kısımları yumrudan çıkan noktanın biraz üstünden kesilir, yumruları ise bir iki gün kurumaları için gölge bir köşede bekletildikten sonra karton kutuya ya da meyve sandıklarına koyduktan sonra üzerlerini tamamen kapatacak kadar kuru toprak veya kum konulup, serin bir yerde (ardiye, garaj gibi) tüm kış muhafaza edildikten sonra ilkbaharda istediğiniz yere yeniden çıkartıp dikebilirsiniz.
Ben her sene aynı yöntemi uyguluyorum ve gayet memnunum, gönül rahatlığı ile yapabilirsin.
Sevgili lusoari vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Yazınızı okur okumaz kalkıp hemen yumruların yeşil kısımlarını keserek topraklarından arındırdım, ayrıca üzerlerini kapatacak kadar kuru toprağı da biraz havalandırıp kuruması için yaydım, bir iki gün de öyle beklesin sonra sizin dediğiniz gibi bir kutuya koyup serin bir yere alacağım.
Bu benim ilk denemem ve tecrübem olacak, bizim buralar kışın çok nemli oluyor, tek korkum nemden dolayı onları kaybetmem. Sevgilerimle

Kesim işlemini becerebilmişmiyim sizce, ne dersiniz...

Eklenen Resimler

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön