![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
Doğayla Barış
Sahilde Kano keyfi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Doğayla Barış
Fıstık da yaramazlıktan yorgun düşmüş ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yaşanan aşırı sıcaklarda maalesef yangınlarla uğraştık. Gözümüz etrafta elimizde telefon hep nöbetteydik. Koyda karşımızda ki ormanda çıkan yangın anında telefon edip ormandan destek almamızla faciaya dönüşmeden söndürüldü. Bu benim nöbetimdeydi, eşim Marmariste tesadüfen orman işletmede toplantıdaydı.Çabuk ulaşabildim. Anında müdahele...Şanslıydık :-))) ![]() Yangın helikopteri koydan aldığı suyla yangını söndürdü. Deniz o kadar kalabalıktı ki kazara birisi ....neyse korktuğumuz olmadı... ![]() Düzenleyen Doğayla Barış : 30-11-2012 saat 14:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sıcak günler bunaltıcı ama yaz akşamları ateş başı keyifliydi. Hele bir de müzik eşliğinde dünyanın her köşesinden gelen dostlarla güzellikleri paylaştık. ![]() Gece samanyolunun altında deniz keyfi bambaşka... Denizden çıkan gençler ateş başında kuruyorlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Yaz geceleri göksel olaylarla doluydu. Temmuz ayında yaşanan bir hafta süren yıldız yağmuru bunlardan birisi. Gökyüzünde yıldız yağmuru şöleni başlıyor CNNTurk.com ![]() Dostlarla gece kumsalda şezlong ve minderlere uzanıp samanyolunu seyretmek büyük keyifti. ![]() Birden şezlongun altından bir çift göz maviş maviş parladı. Gecenin bir yarısı bu nereden çıktı derken titreye titreye bacaklarının üstünde durmaya çalışan minicik şey mindere tırmandı ![]() ![]() Avuç içi kadardı, hangi yıldızdan kayıp sahile düştüğü espri konusu oldu, adını "gece gelen" koyduk. Kızılderi dilinde uyumlamaya çalıştık bulamadık, dostlar "gecenka gelenka " dedi, gülüştük...herkes mistik anlamlar yükledi. Gecenin bir yarısında ayakta zor duran minicik bebek yerleşim yerinden epeyce uzak sahile nasıl gelmiş olabilirdi ki ?... Fenerin ışığında duman rengi tüylerini görünce adını duman koydum. Hoş geldin duman bebek :-) Düzenleyen Doğayla Barış : 30-11-2012 saat 17:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Gecenin maskotu oldu elden ele gezdi. Kaçıp kaçıp bana geliyor kulağıma yapışıp emmeye çalışıyordu. Sonunda ona bir süt anne bulduk ![]() ![]() Neyse ki kedisi olan bir arkadaş annesi olmayan bebek kedilerin içgüdüsel olarak emme refleksi yaşadığını, bunun normal olduğunu söyledi ve kaldığı bir hafta boyunca biberon olmaya razı oldu. ![]() Süt annede işini bitiriyor uyumak için benim kucağıma tırmanıyordu. Anne olarak beni seçtiği söylediler, nereye gitsem peşimde dolanıyor kucağımda uyuyordu. Sütannenin tatili bitip gidince eyvah şimdi ne yapacağız diye kısa bir panik yaşadık, ben huylanıyorum... ama bu arada dumanın namı bütün sahili sardı, ne çok biberon meraklısı varmış, ![]() Ğece gündüz biberon adayları kadın , erkek ve çocuk bizim kumsaldaydı, sorun çozüldü, duman kulak emiyor, poz poz resimler filimler derken yavaş yavaş bu işi sonlandırdım. Bahçede keşifler yapıyor ağaçlara tırmanıyor, çocuklarla oynayıp yoruluyor ve kucağımda başını okşarken uykuya dalıyordu. Neredeyse sürekli uyuyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bayramda kızım ve köpeğimiz roy tatile geldi. Uçak için yolculuk sepeti bulmak epeyce zorladı. Neyse halledildi ve roy kumsalda özgürlüğe kavuştu. İlk günler patisine batan pıtrak ve kum taneleri yüzünden epey acı çekti ama zamanla alıştı. Kızımın iş nedeniyle yurt dışı seyehatleri peşpeşe geldi araya birde kardeş ziyareti Amerika girdi veee royun misafirliği uzadı,yüzmeyi seviyor gece gündüz denize giriyor oğluşum.:-) ![]() Geldiği gece hoş geldin karşılaması...Kim karşılıyor bakarmısınız ![]() Buyrun ne içersiniz:-) ![]() ![]() İlk defa yavru kedi gören roy şaşkın, minik duman royu seviyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() Daha ne yapsın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Gündüz halleri daha da hoştu :-) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() Kıyamaam gerçekten çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili YeniGine. Roy doğası gereği kedilerden nefret eder çılgınca kovalar, ama daha önce yavru kedi görmediği için miniği bir şeye benzetemedi tanımaya çalışıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bu da bizim maldivlerimiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Deniz keyfi bambaşka. Su berrak, rengarenk balıklar normal gözle bile görülebiliyor. Deniz çayırları nazlı nazlı salınıyorlar. Fotoğraf makinam bu güzelliği yansıtacak donanıma sahip değil ne yazık ki ![]() Düzenleyen Doğayla Barış : 14-09-2011 saat 23:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Kamp çok eğlenceli geçiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Kamp ateşi etrafında mutlu çocuklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Eşimle her sabah sahilde kızkumuna kadar yürüyüş yapıyoruz. Marinanın aşırı büyümesi nedeniyle bozulmaya başlayan kızkumunu iskelede mola verip üzüntüyle seyrederken kumsalda bir yığın ölü balık gördük. Faylarda bir hareket mi var acaba diye endişelendik, ansızın önümüzden hızla bir kütle geçip cup diye iskeleye bağlı sandalın üzerine sıçradı. Meğerse nesli tehdit altında olan Akdeniz foku (monacus monacus) yaramaz badem köyümüzü mesken tutmuş. ![]() sahildeki ölü balıkların sırrı böylece çözüldü. Bademden kaçan balıklar dalgayla karaya vurmuşlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Kızkumu doğal bir oluşum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Foklar bütün Akdeniz'de sadece 300 adet kalmış. En büyük tehdit balıkçıların ağlarına saldırdıkları zaman yedikleri kürek darbeleri. Bademin sırtı da hep yara izleriyle dolu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Yaramaz şey, göbüşünü iyice doldurmuş ve iyice yorulmuş olmalı ki , sanki yumuşak bir yataktaymışçasına sandalın üzerine lamburt lumburt salınımlarla iyice yerleşti ve uykuya geçti. Badem diye her seslenişimizde gözünü aralıyor, şöyle bir bakıp tekrar uykuya geçiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhaba efendim, Çok güzel amacınıza inşallah ulaşacaksınız. Doğadan korkmayan, doğaya katkıda bulunan, güzel mükâfat alır. Örneklerinden biri ''Badem'' de buna dahil, soylarını oralarda sürdürüp, nesiller boyu kalırlar inşallah. Sağlıklar dilerim. Ailenize ve katkıda bulunan herkese selâmlar olsun. Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Oldukça mütavazı koşullarda yaşıyor ve çok büyük mücadele veriyoruz. Bulunduğumuz ortamda ayrık otu gibiyiz, çok üzülüyor çok yoruluyoruz ama hani derler ya "Balık bilmezse Hâlik bilir " elimizden geldiğince bu güzellikleri korumak için çabalıyoruz. Güzel yorumlarınıza teşekkür ediyorum efendim. Size ve ailenize sağlık, huzur ve sevgi dolu bir yaşam diliyoruz. Saygılarımızla. Düzenleyen Doğayla Barış : 22-12-2011 saat 11:53 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İşte karşınızda yaramaz badem... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Kızkumu iskelesinde sandalları batırma macerasından sonra badem bizim kumsala takılmaya başladı. Yaramazın komşunun sandalına keyifle kuruluşuna bakın. ![]() Tabi bizim köyde fok kovalama terminolojisi henüz oluşmadığı için zavallı adam sandalını kurtarma telaşıyla bağırmaya başladı... "kııış badem kışşşş...kışt.. kışt" ![]() olmadı badem onu anlamadı bu sefer sandalın ipine asılıp sallamaya başladı bir yandan da avazı çıktığı kadar bağırıyor... "in sandalımdan batıracaksın, bu soğukta nasıl çekeceğim onu " , Badem yine onu duymazdan gelince eline aldığı taşları savurmaya başladı ![]() Zavallı badem son hızla denize atladı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Foklar dinlenmek için genellikle kayalık alanları seçerler. Badem sanıyorum benden zarar gelmeyeceğini bilerek geldi ve kumsalıma yorgun argın uzandı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Zavallıcık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Arada da bana bakıp sanki teşekkür ediyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada kendini taşla kovalayan balıkçıya da bir bakış attı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizde büyüyen yaramaz köpeğimiz fıstık 6 aylık oldu. Bahçede bir sürü arkadaşı peşinde koşturup duruyor, ben kovalıyorum onlar kaçıyor, fıstık gel diyorum beni dinlemiyor. Ben çocuk zannediyorum meğerse yetişkin olmuş, halime köylüler gülüyor ![]() ![]() Günlerdir beni dinlemeyen fıstık bademle muhabbetimizi kıskandı , 100 metre geriden bahçeden koşarak gelip havlamaya başladı, tabi arkadaşları da, bu sefer ben onlara taş atıp kovalamaya çalıştım ama badem kendini tehlikede gördü ve denize dalıp yüzmeye başladı. Keyfi kısa sürdü çok üzüldüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizden fotoğraf paylaşamıyorum ama belgesel çekimi sırasında kendi çektiğim muhteşem sığla ormanlarından fotoğraflar ekleyebilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bu eşimin çektiği fotoğraf. Devasa anıt sığla ağacının önünde gövde büyüklüğünü vurgulamak amacıyla, benden habersiz mola anımı yakalamış. Tembellik yok, işe devam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bitki müzesi, doğayla barış, gökkuşağı, kış bahçesi, sera |
|
|