agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni1383Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-10-2011, 22:15   #61
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2011
Galeri: 6
Kavak biraz toparlandı ama bence çok yaşamaz çünkü o korkunç sarmaşık, ağaca nasıl yapışmış ve kaynaşmış ki inanılmaz.

Betondan levye yardımı ile sökülen parçalar, görünce inanamadım.

Eklenen Resimler

Milla beğendi.
mandalinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2011, 22:18   #62
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Bugün, bahçe sürüldü, drenaj boruları için kanal kazılmaya başlandı. Bu aşamada yardım alıyoruz.

Eski 25-10-2011, 22:20   #63
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Sevgili mandalici tebdili mekanda ferahlık vardır derler.Sizin adınıza cok sevindim yeni bir mekan, yeniden doğacak umutlar demek.İklim açısından daha çok çeşitiniz olacaktır.
Eminim çok güzel bir tablo sergileyeceksiniz,kolay gelsin,Sevgiler.

hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2011, 22:21   #64
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Kanal kazımı yarına biter mi acaba?

Eklenen Resimler

Güzin Çakar ve Milla beğendi.
Eski 25-10-2011, 22:23   #65
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dogaci59 Mesajı Göster
Sayın Mandalinci, Resimler bende gözükmüyor, herhalde sorun benden kaynaklı.
Hayır Sn. Adil, sorun sizde değil ben de uykum geldi galiba dikkatim dağıldı, ön izleme yerine göndere basmışım!

Eski 25-10-2011, 22:38   #66
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Sağ olun sevgili handann,

İyi dilekleriniz için teşekkürler. İnşallah diyelim, eğer kış gelmezse biz biraz da yeni heves bahçede helak olacağız

Goji berry alayım, kumkuatta çok güzel, Casablanca zambağı nasıl acaba derken, eşim biraz bekle çimlendirelim, sonra karar ver diye beni sakinleştirmeye çalışıyor.

Eski 25-10-2011, 22:45   #67
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Bu arada, mandalin bahçesinden yaptığımız hasat resimlerini de bir türlü yükleyememiştim.

Domatesler hep böcek yeniği olmuş, galiba bu dert bir çok bahçede varmış. Pazarda domates satan satıcının da 3 dönüm tarlasındaki patates tamamen ziyan olmuş dediğine göre.

Bu seneki mahsul benim eserim değil, bakıma yardım eden kişinin. İnşallah önümüzdeki sene gururla ben yetiştirdim diyebileceğim, bir kaç sebzem olur.

Eklenen Resimler

limon, maki01 ve Milla beğendi.
Eski 30-10-2011, 20:47   #68
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-01-2010
Sevgil mandalinci yerleşim işleri herhalde bitti güle güle oturun. Siz az zamanda çok işler başardınız. Seneye ****** sebzelerin en iysini ve en verimlisini yetiştirerek bizlerle paylaşırsınız. Ne mutlu ki annenizde sizin gibi bahçe işlerinden hoşlanıyor ve yardımcı oluyor. Ellerinden öpüyor selam ve sevgilerimi gönderiyorum...

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2011, 23:52   #69
Ağaç Dostu

füsunANK's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2006
Galeri: 49
Sevgili Mandalinci , yeni evinizde , yeni yaşamınızda mutlu ve güzel günler geçirmenizi dilerim. Ankara ikliminde yetiştirdikten sonra orada çokkk daha güzel bitkiler yetiştireceksiniz eminim.

füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2011, 20:37   #70
Ağaç Dostu

Fatoş's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2009
Galeri: 120
Sevgili Mandalinci, İzmir'e yerleşmişsiniz ,yeni evinizde sağlık ve mutlulukla yaşayın. Kavak ağacına yapışan sarmaşığı merak ettim, her sarmaşığı bahçeye ekiyorum sizdekini görünce ürktüm, yakın plan çekilmişi var mı? Artık komşu olduk sizleri bekleriz.Sevgili annenizin ellerinden hürmetle öperim. Sevgiyle kalın.

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2011, 06:00   #71
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay Mesajı Göster
Sevgil mandalinci yerleşim işleri herhalde bitti güle güle oturun. Siz az zamanda çok işler başardınız. Seneye ****** sebzelerin en iysini ve en verimlisini yetiştirerek bizlerle paylaşırsınız. Ne mutlu ki annenizde sizin gibi bahçe işlerinden hoşlanıyor ve yardımcı oluyor. Ellerinden öpüyor selam ve sevgilerimi gönderiyorum...
Teşekkür ederim Sn. fatma sunay,

Tam olarak olmasa da yerleştik sayılır. kışlık sebzelerden, oturduğumuz evin bahçesine biraz diktim ama bakalım başarılı olacak mıyım?

Ankara'ya gidince anneme iyi dileklerinizi ileteceğim, en iyi günler sizin için olsun, sevgiler.

Eski 02-11-2011, 06:05   #72
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK Mesajı Göster
Sevgili Mandalinci , yeni evinizde , yeni yaşamınızda mutlu ve güzel günler geçirmenizi dilerim. Ankara ikliminde yetiştirdikten sonra orada çokkk daha güzel bitkiler yetiştireceksiniz eminim.
Sevgili füsunANK,

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Ankara toplantısında tanışmak kısmet olmamıştı ama İzmir'e gelirseniz beklerim.

Biz Ankara'da alışık değiliz kışın sebze dikmeye, önce elim gitmedi ama bir kaç sebze fidesi aldım, satıcıya, dışarıda donmaz değil mi diye abuk bir soru sordum, adamcağız niye ki dedi. Sonradan kendime epey güldüm.

Alışacağız ama vakit alacak, sevgiler.

Güzin Çakar beğendi.
Eski 02-11-2011, 06:18   #73
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş Mesajı Göster
Sevgili Mandalinci, İzmir'e yerleşmişsiniz ,yeni evinizde sağlık ve mutlulukla yaşayın. Kavak ağacına yapışan sarmaşığı merak ettim, her sarmaşığı bahçeye ekiyorum sizdekini görünce ürktüm, yakın plan çekilmişi var mı? Artık komşu olduk sizleri bekleriz.Sevgili annenizin ellerinden hürmetle öperim. Sevgiyle kalın.
Sn. Fatoş,

Bayramdan sonra gerçekten bir toplantı organize edelim, size de özel olarak gelmeyi istiyorum, yakın oturuyoruz gibi anlıyorum.

Kavak ağacına sarılan sarmaşık biraz da ilgisizlikten her yere sarılmış. Bizim evin arkasında 2 parsel bahçe olarak düzenlenmiş, bahçenin sahibi, sadece gerekli bitkilerle ilgilenmiş.

O kavağın da sonu iyi değil, sarmaşık vampir gibi özsuyunu emiyor. En kısa zamanda yakın çekim ekleyeyim. Bildiğim kadarıyla adı Hedera, orman sarmaşığı.

Arka tarafta tüm bitkiler iç içe girmiş, kökü bizde olan meleklerin boruları, dışarı caddeye kadar uzanmıştı, hanımelleri altları kurumuş koca bir yığıntı olmuş, kavağın yaprakları çürümüş, böcek yuvası bir yer olmuştu.

Şimdi taze yapraklar gelince görüntüsü güzel olacak diye umuyorum, bir de arka bahçenin sahibi bitki döküntülerini gözümün önüne yığmasa..

Görüşmek üzere sevgiler.

Eski 02-11-2011, 15:20   #74
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Sn. Fatoş,

Sarmaşığın yakın çekim resmi, aslında kontrollü yetiştirilirse hızlı büyüyen, örtücü bir bitki. Ama burada hüda-i nabit bir şekilde her yeri sarmış.

Eklenen Resimler

Milla beğendi.
Eski 02-11-2011, 15:27   #75
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Sayın mandalinci; Yeni eviniz, yeni bahçeniz hayırlı uğurlu gelsin dilerim. Sebze meyve ve çiçek açısından bir çok ile göre daha şanslıyız. Çok rahat dört mevsin bahçenizde ürünler olur. Kışlık sebzeler yazlıklara göre daha zahmetsiz oluyor. Çoğu zaman yağmur suyu da yetiyor. Ayrıca kışın pek zararlı da olmuyor. Bu açıdan ben kışlıkları daha çok sevdim sanırım. Biz ilk yılımız olduğundan pek çok hata yaptık ama çok şey de öğrendik. En zoru sıcakla birlikte otları yenemez olmamızdı. Çok mücadele etsek te çok başarılı olamadık. Çiçekler açısından da bu sene çok acemi kaldım. Bu sene çiçek açısından pek yüzüm gülmedi. Buna rağmen toprak cömert davranıp otun içinde bile güzel sebzeler sundu bize. Bahçede dört mevsim iş bitmiyor İzmir'de. Çünkü bahardan kaçıp gemiş gibi güneşli güzel günler sık sık yüzümüzü güldürüyor. Siz bizden daha da tecrübelisiniz. Çok güzel şeyler ortaya çıkacağından şüphem yok. Sebzeler gölgede kalmadığı sürece çok gelişecektir. Ben se ne ilginç ne istesem gölge ya da yarı gölge istiyor diye vazgeçiyorum. Hayatta hep bir şeyler beklemekle elde ediliyor. İnşallah biz de derviş misali muradımıza ereriz.

İzmir'de bir kaç arkadaş toplanacak olursak ben de talibim. Sizlerle tanışmayı da, sizleri ağırlamayı da gerçekleştirmek isterim.

Kolaylıklar diliyorum...

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2011, 15:30   #76
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Limonumun, geçen sene üzerindeki meyveleri oldunlaşamadan kurudu ve döküldü, yaprakları da lekeli gibiydi.

Bozulmuş yaprakları, kuru dalları budadık, oh ne güzel yeni sürgün de verdi, toparlıyor derken yapraklar gene lekelendi. sanki meyve de var, ama hastalık var eminim.

Acaba nesi var, hastalıklı dalları şimdi kessem mi yoksa ilaç gerekecek mi? Ne dersiniz?

Eklenen Resimler

Milla beğendi.
Eski 02-11-2011, 15:43   #77
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı Mesajı Göster
Sayın mandalinci; Yeni eviniz, yeni bahçeniz hayırlı uğurlu gelsin dilerim. Sebze meyve ve çiçek açısından bir çok ile göre daha şanslıyız. Çok rahat dört mevsin bahçenizde ürünler olur. Kışlık sebzeler yazlıklara göre daha zahmetsiz oluyor. Çoğu zaman yağmur suyu da yetiyor. Ayrıca kışın pek zararlı da olmuyor. Bu açıdan ben kışlıkları daha çok sevdim sanırım. Biz ilk yılımız olduğundan pek çok hata yaptık ama çok şey de öğrendik. En zoru sıcakla birlikte otları yenemez olmamızdı. Çok mücadele etsek te çok başarılı olamadık. Çiçekler açısından da bu sene çok acemi kaldım. Bu sene çiçek açısından pek yüzüm gülmedi. Buna rağmen toprak cömert davranıp otun içinde bile güzel sebzeler sundu bize. Bahçede dört mevsim iş bitmiyor İzmir'de. Çünkü bahardan kaçıp gemiş gibi güneşli güzel günler sık sık yüzümüzü güldürüyor. Siz bizden daha da tecrübelisiniz. Çok güzel şeyler ortaya çıkacağından şüphem yok. Sebzeler gölgede kalmadığı sürece çok gelişecektir. Ben se ne ilginç ne istesem gölge ya da yarı gölge istiyor diye vazgeçiyorum. Hayatta hep bir şeyler beklemekle elde ediliyor. İnşallah biz de derviş misali muradımıza ereriz.

İzmir'de bir kaç arkadaş toplanacak olursak ben de talibim. Sizlerle tanışmayı da, sizleri ağırlamayı da gerçekleştirmek isterim.

Kolaylıklar diliyorum...

Sevgili uzaylı,

Şimdi tam da sizi düşünüyordum ki, resimleri yüklerken yazıvermişsiniz. Sevindim.

Tecrübeli değilim, estafurullah, biz ağaç, çalı, çiçek işleri ile ilgileniyoruz amatörce, sebzelerde hep yardım aldım.

Pırasa, karnabahar, marul fidesi diktim, güneş yarı yarıya geliyor, çimler de çok yeni, şimdilik sebzelerin yanına bile gidemeden uzaktan suluyorum.

Bahçenin görünen yerleri çim olsun deyince bana arkada bir yer kaldı. Arkamızdaki bahçe yükseltilmiş, güneşi biraz kesiyor, bakalım göreceğiz.

Siz de bu sene epey badireler atlattınız ama herşey çok güzel, ürünler olsun, bahçede yapılan işler olsun çok güzeller, sizi sevgiyle izliyorum, hele çocukların ilgisi de çok hoş.

Ben de tam bu sebeple istedim İzmir'i, 4 mevsim bahçede iş olsun, yorulayım, zevkle yetiştirdiğimi yiyeyim, çay içip seyredeyim diye.

Bayramda bir Ankara yolculuğu var, dönüşte inşallah organize edelim toplantıyı.

Bu arada fırsat bulup hala Çınarlı'ya gidemedim ona yanarım!

Görüşmek üzere, sevgiler.

Eski 02-11-2011, 15:56   #78
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Olsun bahçe rayına oturunca alışveriş daha zevkli olur. Neyi nereye koyacağımı bilmediğimden ben de sabrediyorum.

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2011, 11:06   #79
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Bayramda Ankara'daydım. Anıtkabirin gece görünüşü.

Eklenen Resimler

maki01 ve Milla beğendi.
Eski 10-11-2011, 11:13   #80
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

İzmir'de Atamızı küçük bir törenle andık.

Eklenen Resimler

Eski 10-11-2011, 11:15   #81
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Ankara'da hava doğalgaza rağmen hala böyle, üzüldüm.

Eklenen Resimler

Milla beğendi.
Eski 10-11-2011, 11:16   #82
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-10-2010
Sayın mandalinacı birlik beraberliğe çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde ulu önderi yeniden saygı sevgi ve özlemle anıyoruz

Selehattin 67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2011, 11:17   #83
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Ve Ankara'da sarı sonbahar, ağaç muhteşemdi.

Eklenen Resimler

Eski 10-11-2011, 11:21   #84
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selehattin 67 Mesajı Göster
Sayın mandalinacı birlik beraberliğe çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde ulu önderi yeniden saygı sevgi ve özlemle anıyoruz
Sn. Selehattin 67,

Çok haklısınız, oturduğum sitede böyle bir tören düzenlenmesi beni çok duygulandırdı, şehirden gelen siren sesleri, saygı duruşumuz ve İstiklal marşımızı hep birlikte okuyarak Atamızı anmak, gerçekten etkilendim.

Allah ülkemizi, milletimizi korusun, şu günlerde birbirimize kenetlenmek ve kardeş olmayı bilmek çok önemli.

Eski 10-11-2011, 11:33   #85
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Bebek çimler çıkmaya başladı. Çim yapılırken, torfla karışık toprak attırdılar, eşimle keşke bildiğimiz gibi gübre yapsaydık dedik. Umarım çimler düzgün çıkar.

Güneşi iyi alan yerlerde daha çok çıktılar, diğer bölgelerde de gür çıkar mı acaba diye endişeleniyorum.

Eklenen Resimler

Güzin Çakar ve Milla beğendi.
Eski 10-11-2011, 15:45   #86
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Merhabalar efendim,

Hoş geldiniz Ege' ye. Güzel eylemlere hemen de başlamışsınız, 3 nesil maşallah.
Yorucu başlangıç işi bitmiş, güzelliklere yelken açılmada artık.

Ankara' da kışı palto ile atlatırsınız, İzmir' de palto+atkı+kapşon+eldiven gerekir, genede içinizi ürpertir havası. Bahçenizin her köşesinde farklı bir iklim yaşayacaksınız. Sağlam havası yok pek. Hazırlıklı olun genede, 7 yaşınızdaki anılarınızdan kalanlar nasıl bilemem)
Fotoğrafçılıktaki zamanlamanız (veya şansınız) mükemmel efendim.

Daha nice nesiller bir arada sağlıkla inşallah.

Ailenize cümleten saygılarımla lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2011, 19:23   #87
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-01-2010
Merhaba

Anıtkabirin muhteşem görüntüsü bizlere çok şeyler anlatıyor. Bizler atamızın izinden gitmeye devam edeceğiz ve o hep kalbimizde yaşayacak.

Sonbaharın sarı rengi heryeri sardı çok güzel. Sevgilerimle...

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2011, 19:39   #88
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Sn. mrduran,

Hoşbulduk, ama beni korkutuyorsunuz. Nasıl yani biz İzmir'e sıcak diye geldik, Ankara'yı bu anlamda arar mıyız?

Şaka bir yana, bayramda Ankara'ya gidince müflonlu eşofmanlar, polar üstler vb esaslı tedarik yaptık.

7 yaşından hatırladığım; hala durur mu bilmem Hasan Ali Yücel İlkokulu'nda 1. sınıf öğrencisiyim, kızamık çıkarıyorum, kar yağmış, artık ne kadarcık yağdıysa, bana minik bir tepside minyatür kardan adam getirmişti arkadaşlarım.

Üşüdüğümü hatırlamıyorum pek.

Ankara'da hava kuru ayaz tabii ama ben köylerde öğretmenlik yaptım, yaklaşık 12 yıl doya doya üşüdüm, bel tutulmaları, bronşitler vb. vs. Tam ısınmayı umud ederken...

Fotoğrafçılık daha yeni heves, cep telefonundan, makinaya daha yeni terfi ettim, gerçi duruma göre her ikisini de kullanıyorum. Acemi şansı diyelim.

Biz böyle bitki, toprak çırpınalım, kızım hepsini uzaktan sever böcek vardır diye. Sonra da at olsun her türlü köpek, kedi olsun mıncıklar durur.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, inşallah aklımız başımızda, toprak, çamur, bitki uğraşıp duralım hep birlikte.

Saygılar bizden size efendim.

Güzin Çakar beğendi.
Eski 10-11-2011, 19:50   #89
Ağaç Dostu

mandalinci's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatma sunay Mesajı Göster
Merhaba

Anıtkabirin muhteşem görüntüsü bizlere çok şeyler anlatıyor. Bizler atamızın izinden gitmeye devam edeceğiz ve o hep kalbimizde yaşayacak.

Sonbaharın sarı rengi heryeri sardı çok güzel. Sevgilerimle...
Sn. fatma sunay,

Keşke 10 kasımda Ankara'da olabilseydim, resmini yakından çekebileydim.

Ama ben çok şanslıydım, Anıtkabirin 2 alt sokağında yaşadım uzun seneler, ziyaret edebildim sık sık Atamızı.

Ve köylerde, çocuklarıma umarım verebilmişimdir o sevgiyi, saygıyı. Bir kaç kız çocuğunun okumasına sebep olabilmişimdir.

Ziyaretiniz beni mutlu etti, sevgiler saygılar benden size olsun.

Eski 11-11-2011, 04:02   #90
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Yok efendim)

Rutubet burda içinize işler. Ankara' da kaldım, tek palto ile. Kış başladı, kış sürdü, kış bitti. Sağlam havası var oranın. Kalleş havası var buranın)

Sağlıkla kalın, bu kışı espri ile, ailece sağlık içinde yaşayın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

hepgül beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025