Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Uzaylı
Sayın mandalinci; Yeni eviniz, yeni bahçeniz hayırlı uğurlu gelsin dilerim. Sebze meyve ve çiçek açısından bir çok ile göre daha şanslıyız. Çok rahat dört mevsin bahçenizde ürünler olur. Kışlık sebzeler yazlıklara göre daha zahmetsiz oluyor. Çoğu zaman yağmur suyu da yetiyor. Ayrıca kışın pek zararlı da olmuyor. Bu açıdan ben kışlıkları daha çok sevdim sanırım. Biz ilk yılımız olduğundan pek çok hata yaptık ama çok şey de öğrendik. En zoru sıcakla birlikte otları yenemez olmamızdı. Çok mücadele etsek te çok başarılı olamadık. Çiçekler açısından da bu sene çok acemi kaldım. Bu sene çiçek açısından pek yüzüm gülmedi. Buna rağmen toprak cömert davranıp otun içinde bile güzel sebzeler sundu bize. Bahçede dört mevsim iş bitmiyor İzmir'de. Çünkü bahardan kaçıp gemiş gibi güneşli güzel günler sık sık yüzümüzü güldürüyor. Siz bizden daha da tecrübelisiniz. Çok güzel şeyler ortaya çıkacağından şüphem yok. Sebzeler gölgede kalmadığı sürece çok gelişecektir. Ben se ne ilginç ne istesem gölge ya da yarı gölge istiyor diye vazgeçiyorum. Hayatta hep bir şeyler beklemekle elde ediliyor. İnşallah biz de derviş misali muradımıza ereriz.
İzmir'de bir kaç arkadaş toplanacak olursak ben de talibim. Sizlerle tanışmayı da, sizleri ağırlamayı da gerçekleştirmek isterim.
Kolaylıklar diliyorum...
|
Sevgili uzaylı,
Şimdi tam da sizi düşünüyordum ki, resimleri yüklerken yazıvermişsiniz. Sevindim.
Tecrübeli değilim, estafurullah, biz ağaç, çalı, çiçek işleri ile ilgileniyoruz amatörce, sebzelerde hep yardım aldım.
Pırasa, karnabahar, marul fidesi diktim, güneş yarı yarıya geliyor, çimler de çok yeni, şimdilik sebzelerin yanına bile gidemeden uzaktan suluyorum.
Bahçenin görünen yerleri çim olsun deyince bana arkada bir yer kaldı. Arkamızdaki bahçe yükseltilmiş, güneşi biraz kesiyor, bakalım göreceğiz.
Siz de bu sene epey badireler atlattınız ama herşey çok güzel, ürünler olsun, bahçede yapılan işler olsun çok güzeller, sizi sevgiyle izliyorum, hele çocukların ilgisi de çok hoş.
Ben de tam bu sebeple istedim İzmir'i, 4 mevsim bahçede iş olsun, yorulayım, zevkle yetiştirdiğimi yiyeyim, çay içip seyredeyim diye.
Bayramda bir Ankara yolculuğu var, dönüşte inşallah organize edelim toplantıyı.
Bu arada fırsat bulup hala Çınarlı'ya gidemedim ona yanarım!
Görüşmek üzere, sevgiler.