![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Papatyanın tohumdan çoğaltılması hakkında hiç bir bilgim yok. Tohum alabimek için çiçeğinin nasıl olgulaştırılması gerektiği hususunda da hiç tecrübeli değilim. Solmuş çiçeklerin kurularından bir kaç taneyi kenara ayırdım. Biraz daha kuruyunca içinden tohum almayı deneyeceğim. Şimdiye kadar hiç denememiş olduğum için sizin yazdıklarınızda doğru olabilir. Deneyip göreceğiz... Papatyalar susuz kalmış değil. Sadece çiçekler ömrünü tamamladığı için kurumuşlar. Bitkinin yaprakları ve gövdesi şu an çok canlı durumda. ![]() Sardunyaların iyilerini sonbaharda saksıya alıp şehirdeki evimize taşıyor ve kışı ev ortamında geçirtiyoruz. Ben denemedim ama bazı komşular bir çukur kazıp içine karton kutu koyup dışını naylonla kapladıkları bir ortamda yaklaşık 20 cm'lik sardunya çubuklarını yan yatırıp 5-6 cm'sini toprağa gömmek suretiyle muhafaza ediyorlar. İlkbaharda %20-25 oranında canlılık sağlayabiliyorlar. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu anda 28 kök domates bitkim var. Bu sene domateslerimiz bol ve güzel meyve verdi ve vermeye de devam ediyor. Belki cinsi iyi olduğu için belki de havaların uygun gitmesi etkili oldu. ![]() Ancak bildiğim tek farklılık var, o da geçen sonbaharda toprağına kum karıştırmam olmuştu. Bu sene domatesler daha bol kumlu bir toprakta yetiştiler. Yaklaşık 1 m2'lik toprağa yaklaşık bir kova kadar 0,3 mm’lik kum atıp bolca belleyip tırmıklayarak toprağa karıştırmıştım. Bu sene de yine benzer amaçla mil kum temin ettim. Hasat bittikten sonra yine toprağa aynı miktarda daha mil kum karıştırmak istiyorum. Bahçeden mutfağa ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bereketli olsun.Akibetleri vişnelere dönmesin. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın hk50. Domatesde kurt olur mu bilmem! Olur ise ve benim domateslerin birinde bile çıkarsa, kesinlikle akıbeti vişne gibi olur. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Papatyalar kocaman ama tohum olacak organlarının sanki mikroskopik kadar küçük olduğunu görünce benimde ümidim sarsılır gibi oldu. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Oyy çok tatlı bişey bu. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Gerçekten ben dee SUDENUR... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Yan komşum iki günlük Sivas Kangal'la çıkıp gelince bir gün işten eve. Hepimiz ayılıp bayılmıştık. Öyle sevimliydi ki ahşap şezlonglarının ayağına bağlamalarına içerlemiştim biraz. Şimdi iki aylık oldu ve epeyce büyüdü. Oyun oynamayı da pek bir seviyor ama büyüdüğü vakit epey korkutacak site çocuklarını belli. Çok hızlı büyüyorlar. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
de S.Serdar hiçç YeniGine ne yapmış, ne etmiş ilgilendiğiniz, baktığınız yok... Sağolsun bütün CANLAR ilgilendiler... ![]() (Yine çok güldüm) Tabi siz avatar peşindesiniz, farkında değilsiniz... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Gördükçe, baktıkça gülüyorum... Çok hoş gerçekten. |