Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur
Bizim bahçede de yaklaşık üç yıldır meyvesini göremediğimiz bir armut ağacımız var. İlk sene bebek dedik bekledik, ikinci yıl çiçek açtı ama meyve oluşmadan kış geldi, bu sene de sizin ağaca benzer bir hastalık oluştu dallarda. Eşime söyleyeyim de o da alsın bu ilaçtan. Ne sürede faydalı olurmuş bu ilaç? 
|
Sayın Sudenur.
Benim armut 7 sene sonra verdi ilk meyvesini. Hatta bir ara kesmeyi bile düşünmüştüm sırf bu yüzden. 7 seneden sonraki 2 yılda meyveler mevsiminden önce ve ceviz büyüklüğüne gelmeden olgunlaşıp pat pat yere düştüler. Son iki senedir ancak 10-15 adet kadar meyve alabilik. Bu sene dalında 30-40 kadar meyve var ve şimdilik sağlam duruyorlar.
Armut ağaçım çimin içinde ve bolça su alıyor. Bildiğim kadarı ile Ankara armudu pek suyu sevmez. Sırf bu nedenle geçen sene çim sulama sprinkerlerinin yer ve açılarını biraz değiştirdim ki, armut fazla su almasın diye. Bu senede hastalıktan göz açamıyor garibim.
İşlerimin yoğunluğundan bahçeye gidip ilacı kullanma imkanım henüz olmadı. Ama satıcının ifadesine göre; bir hafta ara ile 2-3 kullanımdan sonra sorun tamamen ortadan kalkacakmış.
Saygılarımla.