![]() |
|
![]() |
#1141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın marjinalmenekse Beğeniniz için çok teşekkürler.Amacım Trabzonumuzu bilmeyen tanımayan kardeşlerimize tanıtmak ve gurbetçilerimizin hasretini dindirebilmek.Daha görülecek çok yerler var.Ulaşabildiğim sürece sizlerle paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Cebelitarık hahaha ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
sayın adil her şey çok güzel melek boruları ve kasım patlar harika mantarlarda öyle çok lezzetli görünüyor kısaca şöyle yazayım bahçeniz bir harika. şeeyyy ooo melek boruları nın tohumları var ya onları ne yapacaksınız bir sorayım dedim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-11-2009
|
yukarıda gördüğüm mantarlar ilgimi çekti ...daha önce hiç görmemiştim ... adı ne aceba ... ben bir kanlıca birde cincile bilirim .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Saygılar selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Meleklerin boruları tohumları nı Berrin abla istemişti.Şu an kurumalarını bekliyorum.Bakalım sizin için ne yapabiliriz. ![]() Saygılar selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu bölgede 3 çeşit yenen mantar tanırım. 1-Turna bacağı mantarı.Fotoğraflarını yayınladığım ve tarifini verdiğim mantar çeşidi.En büyük yenebilen mantar çeşidi.Sadece ormanlarda , fundalıklarda ve fındık bahçelerinde olur. 2-guguvaga mantarı.Güneşi bol kekikli,çimenlik fundalık yamaçlarda ve yaylalarda olur. 3-Tirmiza mantarı.Turanj kahverengi arası ve üzeri çizilince mükemmel süt çıkaran çok lezzetli mantar.Çamlık alanlarda ormanlarda ve çürümüş ot, yaprak ve ağaç dalları yanında olurlar.Bulunması zor bir mantar.Evimize yakın çam ağaçları altında her yıl aynı alanda çıkarlardı.Son 10 yıldır artık göremiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Ağaç Dostu
|
Sayın çiftçi5234 Çobanlara avcılarıda ekleyelim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
Ağaç Dostu
|
sayın adil verdiğniz cevap için teşekkürler siz ne yapabileceğinizi bir düşünün ben sonucu merakla ve hevesle bekleyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Ağaç Dostu
|
tuya kardeşim olmazsa çelik gönderirim manasında söylemiştim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Ağaç Dostu
|
sayın adil çok teşekkür ederim çok sevindim saygılar efendim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Ağaç Dostu
|
Dikenli kabak.
Dikenli kabağı ilk olarak Benol Ablamdan öğrendim.Kendisini ziyarete gittiğim zaman bana turşusunu sundu çok güzeldi.Sonra birde bu kabağı verdi.Bu kabağın yetiştirilmesi.Bütün olarak uc kısmını bir bardak ve ya kabın içine yerleştiriyoruz.Başka hiçbirşey eklemiyoruz.Uc kısmından filiz veriyor ve daha sonra toprağa dikiliyor.Aslında toprak üzerine bırakıldığındada filiz veriyor.İnternette biraz araştırınca güzel bilgilere ulaşılıyor.Bu kabakla tanışmamı sağlayan Benol ablama teşekkür ederim. ![]() DİKENLİ KABAK VE FAYDALARI. Chayote Besinler ve Faydaları Tarihinde gönderildi 19 Şubat 2010 by Vladimir Yasmenko Chayote Meyve veya Sechium edule ya çiğ ya da pişmiş yenebilir. Choyote da Sayote, Tayota, Armut Squash, Sebze Armut, Chuchu, chocho, Choko, Christophene, Mirliton, hatta bir Alligator Pear çağrılabilir. Eğer resmi bakarsanız bu meyve, bir boks eldiveni, ya da eski bir kişinin kapalı ağız gibi ama chayote Orta Amerika kökenli olup dişler olmadan nasıl göründüğünü görebiliyordu. Pişirme sırasında, chayote meyve sadece Yaz Squash gibi hafifçe pişirilir. Bazı insanlar Salata veya Salsa ile chayote Meyve zevk almayı seviyorum. İnsanların çoğu özellikle meyve baktılar, ama onun yaprakları, tohumları, kök ve kök de yenilebilir. : Hakkında bir fincan veya Raw chayote Meyve 132 gram bu besinler içerir B1 vitamini, Tiamin - - Vitamin B2, Riboflavin - B3 vitamini, Niasin - Vitamin B5, Pantotenik Asit - B6 Vitamini, Piridoksin - Vitamin B9, Folat, Folik Asit (iyi miktarı) - C Vitamini - E Vitamini - Vitamin K - Kolin - Protein - Kalsiyum - Demir - Magnezyum - Mangan - Bakır - Çinko - Potasyum - Fosfor - Omega 3 Yağ Asitleri - Omega 6 yağ asitleri - Doğal Yağlar - Karbonhidratlar - Diyet Lifi - Doğal Şekerler - Kalori - Amino Asitler : Chayote Faydaları listesi sağlıklı ve sadece chayote Besinler listesi gibi benzersiz hücre üretimini destekler - - kansızlık korunmasına yardımcı olur - homosistein adlı birikmesi korur - Sağlıklı Sinir Fonksiyon desteği - osteoporozu engellemek Mayıs - Alzheimer hastalığı önlemek miyim - Sinirlilik azaltır - Depresyon korur - Uykusuzluk azaltır - yorgunluk korunmasına yardımcı olur Geliştirir bellek - - gingivitis azaltır - doğum kusurları azaltır - beyin sağlığı destekler - Omurga sağlığı geliştirir - yara iyileşmesi geliştirir - zararlardan hücreleri engeller - dişeti sağlığı geliştirir - diş sağlığı geliştirir - Bağışıklık geliştirir Sistem - serbest radikallere karşı korur - Yaşlanma azaltır - Bazı Kanserlerin Riskleri düşürür - Demir emilimini geliştirir - Akciğer sağlığı geliştirir - sık sık soğuk algınlığına önler - sık enfeksiyonlara karşı korur Düzenleyen Adil : 27-11-2012 saat 16:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Ağaç Dostu
|
dikenli kabak.
Dikenli kabak.Dikenli Kabak yetiştiriciliği gelişiyor. 1 kökten 500 adet ürün alabilirsiniz. Akdeniz iklimine göre yılın 8 ayı ürün almanız hiçte zor değil. Yemek ve Salata olarak tükettiğimiz bu bitki Şeker, Tansiyon ve Kolesterole iyi geldiği gibi Cilt güzelleştirmede ve canlı tutmada iyi olduğu gibi yüzdeki kırışıkları yok ediyor. Dikenli kabak: Vatanı Orta Amerika olan, memleketimizin güney bölgesinde yetiştirilen çok yıllık bir bitkidir. Meyveleri etli ve büyük bir armut seklinde, beş dilimlidir. İçinde bir büyük tohum vardır. Meyveleri pişirildikten sonra sebze olarak yenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Sn adil abi maşallah yeryüzü cennetinde de yasıyorsunuz Allah bozmasın Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Almira bilgi ve ziyaretiniz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Saygılar selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Ağaç Dostu
|
Yeşil soğan.
Hobi serama diktiğim yeşil soğanlarım artık yenmeye hazır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Ağaç Dostu
|
Gardenya fideleri.
Benol abladan aldığım Gardenya çeliklerinden 3 adet,yaseminlerden 3 adet köklendirmeyi başardım.15 cm lik çelikleri 5 saniye hormona batırarak hafif yatay olarak toprağa sapladım.Ve susuz bırakmadım sonuç 3 güzel fidan.Topraktan sökerek bu küçük saksılara aldım.Biraz büyüyünce takviye toprak ve gübreyle Daha büyük saksılara alacağım.Simdilik hobi seramın rafında kışlayacaklar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Ağaç Dostu
|
Ananas yetiştirme yöntemi.
İnternette ve Ağaçlar net sayfalarında gözlemleyerek .Bugün AVM den aldığım Taze ananas meyvesinin filizini meyvenin üzerinden hafif çevirerek meyveden ayırdım.Alt yapraklarını fotoğrafta görüldüğü şekilde ters yönde çekerek kopardım gövdesini açığa çıkardım.Köklenme bu açık gövdede oluşacak.Sonra fotoğrafta görüldüğü gibi su koyduğum bir bardağın içine yerleştirdim.Artık gelişmeleri izleyeceğiz.Umarım köklenme başarılı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Ağaç Dostu
|
adil bey ananas bu şekildemi yetişiyormuş çok ilginç gelişmeleri merakla izleyeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Tuya Ağaçlar net arama motorunda bu konu hakkında bilgiler var.Ananas yetiştirme konusunda birçok yöntem var. Bu, onlardan sadece birisi.Yabancı sitelerde de bu konu hakkında güzel bilgiler var.En kolayı bu olduğu için bende bunu seçtim.Bir tane de toprağa dikmiş durumdayım.Gelişmeleri hep beraber göreceğiz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Adil Abi'm afiyet olsun yarasın bal olsun inşallah filizlenir de bizde uygularız yol göstermiş olursun Saglicakla kalın Konya'dan selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Ağaç Dostu
|
şimşir fideleri.
Çelikle çok kolay çoğaltılabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Ağaç Dostu
|
Yeşil gözlü kaplumbağa.
İşte söz ettiğim,deniz kenarında bulduğum minik kaplumbağam.Gerdanında kırmızı sarı çizgileri var fakat hala daha ürkek davranıyor.Gözleri çok dikkat çekici. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Ağaç Dostu
|
Sultan küpesi.
Çiçek açmaya devam ediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Ağaç Dostu
|
Ananas yetiştirme yöntemi.
Önceden kompos toprağa diktiğim ananas.1 aydan fazla oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Ağaç Dostu
|
kamış çelikleme..
Köklendirmeye bıraktığım kamış çelikleri.Suda bir ay sonra kökler atacak sonra toğrağa dikilir hale gelecekler. Düzenleyen Adil : 08-12-2012 saat 17:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Ağaç Dostu
|
fındık yapraklarından kompos üretmek.
Fındık bahçesinde tırmıkla toplanan yapraklar toprakla kapatılarak kış yağmurlarıyla çürümesi sağlanacak.En doğal gübre bu şekilde elde edilmiş olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|