![]() |
|
![]() |
#1201 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Adil Bey 'in hoş görüsüne sığınarak; Foça 'da deniz kenarı, 10-15 m. yükseltilerde dolu. Denizden gelen esinti ile bir alâkaları mı var acaba...?. Size ve eşinize saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
sayın adil çok güzel görüntüler bunlar bayıldım bizi bu güzelliklere ortak ettiğiniz için çok teşekkür ederiz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İzmir'de Karaburun tarafına gitmiştim geldiğimde, o tarafta bolca var. Bende gördüm. Ama buralarda denize o kadar yakın değil.3-8 km mesafe aralığında daha çok yaygın. Adil bu arada sanki orada bir fidan gördüm. Meyveleri vardı. Dalmı yoksa fidan mı anlayamadım. Eğer fidansa bu kışın aşıralım onu:=)) (1606. mesajın son fotoğrafı) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Ağaç Dostu
|
1604. mesajdaki meyveyi, bahçemizdeki sarı çiçekli yasemin bitkisinin üzerindeki oluşumlara benzettim. Bizim de üç yaşında kocayemişimiz var. Ancak çiçek açıp meyve oluşturmuyor. Meyveleri gerçekten çok güzelmiş. Çiçeklerin meyveye dönüşmesi için belli bir süre geçmesi mi gerekiyor? Sayın Adil, tek tek beğen tuşuna basmadım, bütün doğa fotoğrafları çok güzel, paylaşım için teşekkürler. Fakat acizane bir önerim olacak, benzer fotoğraflar arka arkaya konmasa daha hoş olacak. İnsan hangisine bakacağını şaşırıyor. Size söyledim ama aynısını bazen ben de yapıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Sevgili Adil, bu meyve ağaç çileği değil mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Resimler cok güzel ki,,,,, bir de orada olmak vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Alıntı:
Beğenileriniz için çok teşekkür ediyorum. Baston konusuna gelince,Biraz kolaycılığa kaçtık muhterem kardeşim. ![]() Evet baston yapımı büyük bir zanaat işi ustalık ve uzmanlık işi.Biz acemi işi bir deynek yaptık. ![]() Bu işi yapan Türkiyede ustalarımız var ,iş yerlerimiz var.Hatta marka olanlar var.Hepsinin emeğine saygı duyuyorum. Sıçan dikeni meyvesinden kahve yapıldığını ilk kez sizden öğreniyorum.Çok ilginç geldi. Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkürler efendim. Saygılar selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğendiğinize memnun oldum.Sahile yakın yerlerde de yetişiyor.Önemli olan ortamını oluşturabilmek. Benim bahçemde yok çünki doğal ortamında ulaşabildiğimden. ![]() Dileklerinizin yerine gelmesi dileğiyle. Saygılar selamlar efendim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu meyve genelde güneşi bol güney yamaçlarda daha iyi yetişiyor.Orman toprağıda gelişmelerinde etkili oluyor.Doğal ortamından alıp sıradan bir yere dikildiği zaman istediğiniz sonuçları alamayabiliyorsunuz.Örneğin meyve verimi gibi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar selamlar efendim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Anderhane (Kocayemiş)fotoğraflarımda görüldüğü gibi hem çiçeklenmiş hemde meyve vermiş durumda .Fakat bu çiçekler gelecek yıl meyve olacak olan çiçekler mi bende bilmiyorum.Bu konu dikkatimi çekti. 3 Yaşında kocayemiş çiçek açıp vermemesi bence ortam ve toprak ve iklim şartları olabilir.Sıcağı ve güneşli alanı çok seven bir tür Kocayemiş. Fotoğraf konusunda size tamamiyle katılıyorum.Biraz daha seçici olmak lazım. Saygılar selamlar efendim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
urlada onlara dağ çileği diyorlar, böbreklere çok faydası olduğunu, idrar söktürücü olduğunu söylüyorlar, ben ilk defa burada gördüm. ama şimdi vazgeçilmezim oldular, canım çektimi doğruca bir ağaçlık araziye gidiyorum. mutlaka oralarda bulunuyor. bolca yiyip dönüyorum. :=)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Ağaç Dostu
|
Sayın dalya35 kardeşim. Bu meyveye yöremizde Anderhane deniyor.Türkiyede Kocayemiş olarak tanınır. Ağaç çileği olarakta duymuştum.Bölge farklılıkları olabiliyor. Saygılar selamlar efendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Ağaç Dostu
|
Handan kardeşim.Siz bize gelemezseniz biz size geliriz misali. ![]() Bu gezimle sizlere birazcık doğanın o güzel ortamını yaşatabildiysek ne mutlu bize . Saygılar selamlar efendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Galiba fotoğraflardaki görüntüleri reklam oldu. ![]() Siz de bu konuda şanslısınız yakınınızda var ve gidip yiyebiliyorsunuz. Afiyet olsun efendim saygılar selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe.
Kış dolayısıyla çiçekler sönmüş durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Ağaç Dostu
|
Lilyum
lilyumlar canlanmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Ağaç Dostu
|
limon fidanı.
sera içine diktiğim limon fidanını sera dışına aldım.Sera içinde hastalanmaya başlamıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Ağaç Dostu
|
kompos.
geçen yıl fındık yapraklarından otlardan yaptığım kompos ve bu yılki fındık yapraklarından yapacağım kompos. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 |
Ağaç Dostu
|
kara lahana.
kara lahanalar yağmurlarla coştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1225 |
Ağaç Dostu
|
kivi fideleri.
Fındık koçanlarından yaptığım kompos ve geçen yıl diktiğim kivi çelikleri şaşırtma yapıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Ağaç Dostu
|
Sardunya
Kış geldi o hala açmaya devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Ağaç Dostu
|
şimşir.
Şimşir çelikleri gayet sağlıklı büyümeye devam ediyor.30 adet çelik tutmuş durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Ağaç Dostu
|
kamkat.
meyveler sararmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Ağaç Dostu
|
enginar.
Bu yıl fidan olarak diktiğim enginarların köklerine koyun gübresi koymuştum. Önümüzdeki yıl daha güzel olacakları şimdiden belli oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Ağaç Dostu
|
limon selvi çoğaltma.
AVM den aldığım limon selvinin kök gövdesinden, küçük kökleri olan 4 çelik ayırdım ve saksılara diktim.2 hafta oldu hala daha durumları iyi gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|