Selam arkadaşlar.
Tavsiye üzerine bu siteye üye oldum. Gerçekten her konuda saygılı, samimi ve içten dostluklar ve paylaşımlar var. Beni de aranıza kabul etmeniz dileğiyle,
Saygılar Selamlar.
Bahçenin bulunduğu şehir: Trabzon
Bahçenin büyüklüğü: 1000 m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları:Orta güneşli,Yağmurlu,Hafif deniz rüzgarı,Siyah ve kızıl toprak.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri:en fazla -2 seviyelerinde.Harita yeri 9b.
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb):Köy evimizin bahçesi.
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?: Fındık bahçesi,otlak.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?Tam anlamıyla :Bildim bileli bahçemiz hep vardı.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?:Yardım almadan kendi çabalarımla ve tasarılarımla bugünkü haline getirdim.Serayı ağbeyimle yaptık.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz:Yok. Fotoğrafını ekliyorum.
Bakımı nasıl yapılıyor? :İnternetten aldığım bilgiler ve kendi bilgi tecrübemle.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? 6*3,5 m hobi Sera, Tavuk kümesi, Barbekü, Kamelya alanı, Araba garajı.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Üretim yapıp satmak:Her türlü düşünceye açığım.İlk düşüncem kendim içindi.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Fındık 3 çeşit,Avusturalya Dutu. Kivi, Elma , Armut 2 çeşit, Erik 5 çeşit, Karayemiş, İncir 2 çeşit, Ayva, Limon, kamkat, gojiberyy, kamelya 2 çeşit, üzüm 3 çeşit, trabzon hurması 3 çeşit, feiko, Nar 2 çeşit, Avagado, Şeftali, Kamış, gül çeşitleri 8 çeşit, Ihlamur, Ceviz, Defne,Yenidünya, Ala çam, Palmiye, Altın çilek, ahududu, böğürtlen, çilek, Karalahana, Keçiboynuzu. Unuttuğum olursa eklerim.
Bahçe bitkilerini her sene düzenli ekerim: biber, patlıcan, domates, salatalık, altınçilek,fasulye, mısır,marul ,maydanoz,kabak,KARA LAHANA, v.s.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? :Var
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?:Kamkat,Gojiberry,Altın çilek,avagado,keçiboynuzu.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?:Evet (tohum fide,çelik ve aşı )
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?:Yağmur suyu,göl suyu,Kaynak suyu,Çeşme suyu.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?: Damlama sulama sistemini düşünüyorum.
Toprak özellikleri:siyah ve kızıl kireçsiz toprak.
Kompost yapıyor musunuz?:Bu yıl ilk kez fındık yapraklarıyla. Ot ve çalı kırıntılarıyla.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?:Ufak tefek,dikim aralıkları vs.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?:Pas ilacı kullanıyorum sebzeler için.
Bahçeniz organik mi?:Şimdilik Her ikisinide kullanıyorum,Tamamen organik için uğraşıyorum.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?:inek gübresi, Koyun gübresi, Güvercin gübresi, Organik palet ve toz gübre, Azotlu gübre.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?:Lagot böceği,fındık faresi azda olsa var.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?:Şimdilik vahşi ve yağmurlama.
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?: Dağın batı yamacında,Deniz ve dağ rüzgarı alıyor.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?:Sera,barbekü ,kamelya alanı,bahçe duvarları vs.
Barbekü yapımı için: http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...leme/29967.htm