![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Ne güzel bir bahçe ne tatlı bir yorgunluk, bir keresinde saksılarla uğraşmaktan belimi oynatamamıştım o halime rağmen çiçeklerime bakınca yüzümde bir gülümseme içimde tatlı bir huzur vardı. O güzel bahçenize karşı yudumladığınız bir bardak çay tüm yorgunluğunuzu atmıştır eminim. Ellerinize sağlık herşey harika görünüyor buradan. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili Gilan,Clematisi tanıttııında çok beğenmiştim...Tesadüfen serada görünce hemen ir tane aldım...Aslnda iki tane alacaktım.Uğur manii oldu..Şimdi bilmem kalmış mıdır...Çünkü 20 tane kadardılar... Su sümbülleri için verdiğin bilgi içeren sahife çok işime yarayacak..Şu anda yazlıktayım..istanbula gidince önerilen bilgileri tatbik edeceğim..Çok da zor yetişen bir bitki değilmiş gibi ama inşallah beni de sever de olur... yazın İst. daki çiçekleri pek bakamadığım için şüpheliyim..En iyisi alıp yazlığa getirmek diye düşünüyorum.. )Türkiye ye dönüşünde inşaallah İstanbula uğrarsınız da beraber bir çay içeriz canım... ![]() selam ve sevgiler .:Kendinize iyi bakınız... ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili günebakan ve Nardane ..Hoşgeldiniz.Beğeni ve temennilerinize teşekkürler...Yine beklerim.. Mutlu beyin hediyesi careopsis değilmiş... Selam ve sevgiler sizlere...![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Elifnaz aynen dediğiniz gibi, bir bardak çay ve yapıln işlerin bitmesini seyretmek yorgunluğun büyük bölümünü unutturuyor...Zaten öyle olmasa bir daha bahçeye adım da atamayız.. ) Selam ve sevgiler ...![]() Sevgili Alacakaranlık...Sizi ve ailenizi tanımaktan bende çok mutlu oldum..Birde Trabzonlu olmanız üstüne üstlük oldu doğrusu... ) Ben size lisiantus için yine uğrayacağım...İnşallah bu mesajımı okuyup bana biraz ayırırsınız ...Çünkü yazlık bahçeme almayı o gün düşünemedim....Tekrar görüşmek üzere...Selam ve sevgiler annenize ve size..![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Berrin hanimcigim o kadar cok güzel resim var ki begen tusuna saatlerce basacagima mesaj yazayim dedim. Dogum günü hediyelerine, özellikle de Bogaz manzarasina bayildim. Gelen hediye cicek olsun degil mi, ekecek yer bulunur mutlaka. Ben sizin yerinizde olsam yazliga gitmez bütün günümü bu bahcede gecirirdim. Sevgiyle kalin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever70 , hoşgeldiniz..Gelen çiçekler hakikaten çok işe yarıyorlar...Kıştan sefil halde çıkan bahçelere tam zamanında doğum günüm hersene yetişiyor... )Bu sene galiba dediğiniz gibi ,tam anlamıyla yazlıkta kalamayacağım gibi...Eşimin rahatsızlığı devam ettiği için yarı yarıya İstanbul da geçirmek durumundayım...Bu yüzdendir,çok kıymet verdiğim çiçekleri İstanbulda bırakmak gerekiyor..Biraz zor olacak ama , ne yapalım Tanrı önce sağlık sıhhat versin.. ![]() Çok teşekkürler beğeninize, selam ve sevgiler... ) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Berrincim, ben bu nefis bahçede boğaza karşı bir türk kahvesi içmek istiyorum arkadaşım. Herşey okadar güzelki insanın o bahçenin içinden çıkası gelmez,ğüzelliklerinle mutluluklar sağlıklar içinde yaşa inşallah. Ellerine sağlık canım.... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili alcen hoşgeldiniz canım..Ben bu yazı yollarda geçireceğim anlaşılan...İstanbul ile Silivri arasında mekik dokuyoruz...Eşimin rahatsızlığı dolayısıyla tam olarak yazlıkta duramayacağım anlaşılan... İstanbul a geldiğinde orada olabilirsem beklerim ...Mutlu olurum canım...Haberim olsun ... Sizin o harika bahçeniz, benimkileri ezer geçer yaa..İşte bir deniz kenarında olmaları değişiklik oluyor..Canım sağolasınız...Kucak dolusu sevgi ve selamlar.. ) |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
G.yakada bahar....
![]() Clematisi armut ağacından ayırmak imkansız.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Elma ağacının çiçekleri.....
![]() ![]() Clematis montana herhalde..... ![]() Dahlialar kendilerini göstermeğe başladılar..Artık bu aydan sonra hızla büyümeye başlayacaklardır... ![]() Fare kulağı bu mudur????... ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Alıntı:
Sevgili Berrin hanım, bitkiler konusunda çok acemiyim ama Lavanta'yı andırdı bana bu bitki. Üstadlarımız ne der bilmem. Güzel bahçenizi her gün gezip dolaşmasam olmuyor. Sağlık fışkırıyor maşallah. Defne ağacınızı görünce bizim defne geldi gözlerimin önüne. Eşim iki yıl kadar önce dikti ama hiç gelişmedi. Yaprakları sarardı bu mevsimde. Çiçeksiz bir ağaç olduğunu düşünüyordum ki sizin ağacı gördüm. İşte bu kadar bilgisizim ağaçlar konusunda. Yaşım otuzu geçisince aklım başıma geldi, biraz geç oldu ama zararın neresinden dönersem kardır, doğayı umursamaz isek onun da bizi umursamayacağını bu forma ilk girdiğim gün okumuş ve ne denli faydalı bir site olduğunu o gece yarısı anlamıştım ama icraata geçmem biraz zaman aldı. Çok geç kalmışım çooook. Halbu ki o aylarda ilk atılımlarımı yapmış olsaydım bahçem çiçeksiz kalmayacaktı. Neyse, geç olsun da güç olmasın değil mi? Sevgilerimle.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Şebboylar geçen sene attığım tohumlardan yetiştiler..Ancak bu sene açıyorlar... ![]() Arka bahçeden görüntüler.... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Arka bahçede bahar görüntüleri...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Defne ağacının çiçekleri....
![]() ![]() [attach]292872[/attach) Mor salkım yan komşunun çam ağacını da sarmış.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Üst varendanın halleri......
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Üst varendadan görüntüler....
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sedef çiçeği....
[attach]292904[/attach) Sedef çiçeğinin tohum kapsülü ve tohumları... ![]() Lavantam tomurcukta.. ![]() Evden görüntüler... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Lavanta olmadığı tescillendi. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
26.Nisan.2012 günü Silivri de Aytekin sera ya uğradım..
![]() O kadar çok çiçek fidesi gelmişti ki..Nereye bakacağımızı bilemedik..Kadifeler harikaydı..Ama bizim salyangozların katliamına uğradıkları için hiçbir zaman kadife çiçeği alamadım..Çünkü kadifeye bayılıyorlar.. ))![]() ![]() Gazanyalar favori çiçeklerimin arasındadırlar..Çünkü çok yıllık oldukları gibi tohumlarının düştüğü yerde öbekler halinde fide oluşturuyorlar... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Rengarenk petunyalar....
![]() Papatyalar.... ![]() Begonya, karanfil .... ![]() Sarı karagözler çok iri ve güzeldiler... ![]() Ateş çiçekleri... ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Efendim...Şu fide seçen beyefendiyi tanıyor musunuz..??
![]() Şu tesadüfe bakar mısınız...Gümüşyaka ya çok yakın bir sayfiye de ikamet eden Sevgili arkadaşım Nevzat Bey i görünce öyle şaşırdık ki ..Gülmeye başladık..O beni görmüş..Berrin hanım diye ses duyunca Nevzat beyi gördüm , Nevzat bey ile geçen sene tanıştık...Sağolsun kendisi bana yazlığa Paulovnia fidanı getirmişti... Uğur Nevzat bey amcasını çok sever Face de iyi arkadaştırlar... ![]() Güleryüzlü ve candan, tam bir İstanbul beyefendisi bir arkadaşımızdır..Bu güzel insan a buradan da selam ve saygılarımızı yolluyorum... )![]() Karşılaştığımızda ilk sözüm şu oldu..."""Deli deliyi nerde bulurmuuuşuuşşşş....Sera daaa tabii kiii.... )))![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematis Multi blue....İsimleri ezberlemeye başladım...Nasıl amaaa:)))
![]() ![]() Ve nakkaşlar çoştukça coşuyorlar.... ![]() ![]() Annem bu çiçeğe Canarya derdi..Çiçekçiler de Kanarya dediler.... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Yazlıktaki Canaryalar şimdilik üç adet...
![]() ![]() ![]() Mart ayında attığım şebboy tohumları hepsi tutmuş...Fidelere bakarmısınız...Hayret salyangozlar bunları nasıl da es geçiyorlan acaba... )![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçeden görüntüler...
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar yerlerinden memnunlar...Üstleri tomurcuk doluydu...
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Kırmızı sardunya..ve <mor şebboylar....
![]() ![]() ![]() Şimdisıra boş saksılara geldi...Geçen sene petunya, ipek ve cam güzeli dikilmişlerdi...Bu sene sadece petunya ve mine aldım...İpek çiçeği olanlarda ,ipek fideleri çıkmağa başlamış...Onları ayırdım... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksılar yeni fideleri bekliyorlar...
![]() ![]() Bu siyah saksıları da boyamak istiyorum... ![]() Petunyalar yerini buldu... ![]() Sıralarını bekleyenler.... ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Eldivenler le çok zor oluyor..Ama Solucan belasından,çok dertliyimmm:)))
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar. |