![]() |
|
![]() |
#3061 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
15 senedir bahçemdeki bu çiçeği çok seviyorum....
![]() Beyaz kalaların soğanları kayaların içini kapladı ...Tekrar yaprak vermeye çalışıyorlar.... ![]() ![]() ![]() İki saksıda olan çiçeği bu baharda dört saksıya ayırdım...Hasar olmadan tutmuşlar ..Adı Hosta mı acaba ..Yanlış mı biliyorum...?? Çiçekleri beyaz ve çok güzel kokuyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Ağaç Dostu
|
Hayatta kalabilen çiçekler de biraz olsun rahatladılar..:))
![]() Yarı gölgedeki sakızlar da hiç bozulmalar olmamış...Yazlıkta güneşte kalan sakız sardunyalarının çoğu yanıp kurudular.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Ağaç Dostu
|
Şu kedilerin bana yaptığına bakar mısınız..saksılar perişan olmuş..:(
![]() Şu yaramaz 6 adet bodur dahlia saksısını kendine yatak ilan edip, yokluğumdan istifade bahçenin kralı olup sefa sürmekte... ![]() ![]() Limon bu sene pek verimli değil gibi.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Ağaç Dostu
|
Hava birden bozdu...Deniz karıştı...
![]() Denizdeki bu teknenin hali bizi korkuttu...Birden patlayan dalgalar ve rüzgar nedeni ile ,ilerleyemeden yerinde kaldı.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Ağaç Dostu
|
İst. ön bahçeden gece çekimleri....
![]() Mor clematisin üzerinde çiçeklenmeler olmuş... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Ağaç Dostu
|
Birazda gece manzaraları....
![]() ![]() ![]() Mineler bir taraftan çiçek açarken, tohumları da üzerlerinde...yerlere dökülenlerden küçük fideler oluşmuş... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Ağaç Dostu
|
Gece...Gece....Sukulentlerin keyfi yerinde....:))
![]() ![]() Küçük saksıdaki sakız sardunyada açmış... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul da sabah....
![]() ![]() ![]() ![]() Tek katlı küpe kendi kendine iyice coşup açmış.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Ağaç Dostu
|
Ön bahçenin halleri......
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul ön bahçeden.....
![]() Bu sene anladım ki maviş çiçeğine fazla değer verilip şımartılmayacakmışş... ![]() ![]() Amerikan asmasının varendanın üstünü ve duvarları sardığı yetmezmiş gibi şimdide , sütun saksılarımı sarmış ..Hemde ne sarılmaa...Ayırabilene aşk olsun.. ![]() ![]() Çengelleri ile mermere adeta yapışmış...Ne yapacağımı şaşırdım...Sökmeye de kıyamadım... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Ağaç Dostu
|
Amerikan asmasınınkendine sarılışı....
![]() Şu nane şekeri sukulente bayılıyorum.... ![]() ![]() ![]() Hava o kadar güzeldi ki ...Bulutlar harikaydı...Bu görüntüleri sizlerle de paylaşmadan içim rahat etmedi... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeden deniz manzaraları.....
![]() ![]() ![]() ![]() Ördekler yine artmışlar.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Ağaç Dostu
|
Denizden görüntülere devamm...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Ağaç Dostu
|
Tatile geldiğimde bir fırsatını bulup İstanbul'a gelmem lazım. ![]() Burada 4 tarafım su ama boğaz bambaşka. ![]() Ördeklerin paytak paytak sıraya dizilmiş halleri de ne hoş. ![]() Hostalar da çok yakışmış bahçenize Berrin Hanım. ![]() http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ileri/8357.htm Bahçe görüntüleri de şahane. Ama her sene İstanbul-Silivri arası mekik dokurken çok kayıp veriyorsunuz. Hem güzelim bitkilere hem de emeklerinize çok üzülüyorum. Acaba daha planlı bir şekilde fazla bakım istemeyen, ihmale gelmeyi kaldırabilecek türlere mi yönelmek lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Ağaç Dostu
|
Bu Sevgili Yeni Gine ..Teşekkürler ederim.. Bu görülenler Ağustos ayı ortalarında yapılanlar...Şu anda yazlıktayım ,yarın kesin dönüş olacak herhalde... ![]() Esas temizlik şimdi başlayacak gibime geliyor...Ne kadar haftanın iki günü İstanbulda isemde ,bahçeye kendim tam anlamı ile giremedim...yardımcı arkadaş kaba işleri görüyor ama ,benim bazı işlere el atmam gerekiyor...Selam ve sevgiler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili S.Durulcuğum,sağolasınız canım..l5 senedir bahçedeki saksılarda olan çiçeğin ismini bilmiyordum...Ben bu çiçeği daha çok köy evlerinin pencere ve balkon saksılarında görmüştüm...Ve bir köyden almıştım...Tohumlarından da yazlıkta yetiştirdim..Ama gölge istediğini bilmediğim için güneşte ve toprakta ölüp gittiler... Koyu yeşil ve beyazlı hosta vardı ama yaprak rengini benzetemediğim için,bu çiçeğin hosta olduğunu bilemedim..Deneyimlerime göre bu çiçek saksıda daha iyi sonuçlar veriyor ve kaybolmuyor...Topraktakilerih çoğu kayıp oldu..Çiçeği de çok güzel kokuludur... Öbür cins hostaların çiçeği kokusuz ve mavi açtılar...Bilgilendirmenize çok teşekkürler canım.... Ziyaretinize memnun oldum ...Selam ve sevgiler ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan, hoşgeldiniz....İstanbula geldiğinizde inşallah uğrarsınız, da görüşürüz.. ![]() Hosta funkie yi tanıttığınız için teşekkürler..Onu da Ağustos ayında seradan iki saksı bulup almıştım....Yaprakları beyazlı ve lacivertimsi yeşil...hakikaten çok güzel yaprakları var... İstanbuldakini de hostaya benzettim ama emin değildim..Çünkü çiçekleri beyaz ve kokulu..Yaprakları da açık yeşil ve daha yumuşak... Yaz boyunca dediğiniz gibi çiçeklerim çok zarar görüyorlar...Aslında kalıcı ve kolay çiçekleri tercih ediyorum bu bakımdan...yine de İst. daki sardunyalar bile perişan olmuşlar... Artık yaz bitti ...İstanbulu iyi bir ele almam gerekiyor...İnşallah yavaş yavaş hakkından gelirim.. ![]() Canım kendinize iyi bakınız gurbet ellerde..... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Anladım Berrin Hanım; haklısınız asıl temizlik yeni başlayacak, kolaylıklar diliyorum. O temizlikte de güzel görüntüler yakalayacağınızdan eminim. Hep beraber paylaşırız inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Ağaç Dostu
|
Ağustos ayı,yazlık arka bahçenin sarmaşıkları.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene biraz geç açan sarmaşiklara 1 ay müsaade ....:))
![]() ![]() Öyle fazla sayıda çıktılar ki yine ...Önüne gelen her bitkiyi sarıp sarmaladılar...Ağustos sıcaklarından gülleri ve dahliaları korumuş oldular ..bir ay kadar sonra sökülecekler.. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Ağaç Dostu
|
Horoz ibikleri de kendiliğinden çıkanlardan...Her sene aynı yerlerde..:))
![]() ![]() Armut ağaçları bu sene dallarını kırdı ...Yerlere dökülenlerde ayrı... ![]() ![]() Sarı çiçekleri İstanbuldan iki saksı olarak getirdim..İstanbul u istila ettiler...Acaba burayı da sevecekler mi.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Ağaç Dostu
|
Çok sevdiğim begonya çiçek açtı...
![]() Kolyozlarda yerlerinden memnunlar ..Yarı gölgeyi sevdiler... ![]() ![]() Bebek palovnia süratle büyüyor ..Bu gidişle seneye evin boyuna erişecek gibi.... ![]() ![]() Dahlialar çok keyifsizler bu yaz...Bazıları da hiç açmadı...Şaşkınlık içinde sonbaharda ne olacağını bekliyorum... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Ağaç Dostu
|
Ön bahçenin çamlarının şu yaptıklarına bakar mısınız..Çimi de kuruttular.:(
![]() Döküldükleri yerdeki yer örtücü bitkileri kuruttuklarını bu sene daha iyi anladım..Çamların altına gelen kısımlarda bu çiçek bir türlü başarılı olamadı..Diğer taraflardaki gelişimleri ve çiçeklenmeleri çok iyi..Reçinesinden olabilir mi acaba..?? ![]() Tanrı aşkına ...Cinya hastası olan berrinbb nin şu haline bakar mısınız.. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sene palmiye üç defa budandı.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Ağaç Dostu
|
Kınalı sapağındaki bir seradan görüntüler....
![]() Bu kabağı gördüğümde benim susak kabağı daha çiçek bile açmamıştı...Hemde büyük bir saksı içinde yetiştirilmiş... ![]() Şu Galatasaraylı sarmaşık gülünü çok beğendim.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Ağaç Dostu
|
Osmanlı şimşirlerinin güzelliğine bakar mısınız..
![]() çiçeklerin yanı sıra ortadaki bölümde balık da yaşatılır..Satılık değil ,dekormuş efendimm... ![]() ![]() ![]() Büyük oğlumun bu marifetini göstermeden geçemezdim... ![]() ![]() ![]() Bu yaz varendanın halleri..... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 |
Ağaç Dostu
|
Varenda ve bahçeden görüntüler....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Bakın gördünüz mü analar neler doğuruyor?... Maşallaah... Ama verandanan halleri içiiinnn birşey diyemeyeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Ağaç Dostu
|
Gece çalışmalarından bazıları....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |