![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Geranium maderense - Madeira turnagagası
Geranium maderense - Madeira turnagagası Geranium maderense'den başlık #104 de bahsetmiştim. Bu turnagagası, ikinci yıl çiçek açıyor. Bizim buraların soğuğuna pek dayanıklı olmadığı için kışın seraya alıyorum. İlk sene dantel gibi işlenmiş kocaman yaprakları güzel bir görüntü veriyordu. Ama Geranium maderense nin esas güzelliği bu mevsimde açan çiçeği. Tabii AGM ödüllü. Büyük bir saksının içinde 1 metre en 1 metre boya varan boyutları yüzünden yalnız iki tanesini seraya alabildim. Beğeneceğinizi umuyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önümüzdeki günlerde Geranium maderense'nin başka güzel fotoğraflarında buraya koyacağımı sanıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Beğenilmeyecek gibi değil, çiçeksiz hali bile çok güzel. Üzerinde bir çok tomurcuk var, çok daha renklenecek gibi. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geranium maderense'lerin birini içeride birini dışarıda tutuyorum. İzlemeye devam edeceğiz |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Turnagagası ailesinde (Geraniaceae) Erodium diye bir tür var o ailedenmiş gibi. Türkçe Turnagagası adı da tohum kapsülünün tam turna gagasına benzediği için konulmuş olmalı. Tohum kapsülünün genel görünümü şöyle: ![]() Sizin bitkinin tohumlarını gözleyin buna benziyorsa turnagagası ailesindendir. Yaprak, çiçek, tohum kapsülünü içeren bir fotoğraf gönderirseniz tam adını bulmaya çalışırız. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Zeki Bey, daha önce geranium maderense ilgili paylaşımınız olmuş. Bu çiçeğin yetişme ortamı, suyu sevip sevmediğiyle ilgili bilgi verirseniz sevinirim ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sonra ölüyor. Sıfırın altına düşen bölgelerde kışın içeri almak gerekir. Güneşli, yarı gölge yerleri seviyor. Normal miktarda su istiyor. Yeriniz uygunsa gelecek sene açacak bitki gönderebilirim. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Alıntı: