View Single Post
Eski 25-04-2011, 17:48   #624
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Zeki Bey,

Bahçenizi yeni fark ettim. Yirmi bir sayfanın üzerinden geçtim ve hayran kaldım.
Bu kadar ilgi, bu kadar emek, bu kadar değişik bitki türü... Bir nevi botanik bahçesi.

Bu aralar ileride büyük bir bahçe alma fikrini kafama taktım. İnsanın yeterince isterse pek çok şeyi yapabileceğini düşünüyorum. Bir yandan da aklımda planlar yapıyorum; nereye ne dikilir, hangi bitkileri yetiştirmek isterim, hangi bitki hangi mevsim daha gösterişli oluyor, neyle neyi bir araya dikmek lazım... Bahçenizden bu konularda pek çok fikir aldım.

Yetişmiş ağaçlarınız da çok çok güzel. Böyle ağaçlar bahçeyi dış dünyadan ayırıp, saklı bir cennet yaratıyor. Umarım benim bir gün alacağım bahçemde de birkaç tane yetişmiş ağaç olur.

Clematislerle bizden çok önce tanışmışsınız. Çok güzel gelişip çiçeklenmişler, bayıldım. Meşe yapraklı ortanca favori bitkiler listeme girdi. Osmanthus heterophyllus'un, Sarcococca hookeriana var. humilis'in ve Sarcococca hookeriana var. digyna'nın kokulu çiçeklerini, yaprak dökmemelerini ve -17'lere kadar dayanmalarını da çok sevdim.

Tohumdan üretim başlığı ise bambaşka. Geçen sene ilk defa denediğim tohumdan bitki yetiştirme maceram sonrası konuya küsmek üzereydim ki verdiğiniz bilgilerle ufkum açıldı.

Profilinize baktığımda aynı zamanda meslektaş da olduğumuzu görüyorum. Umarım bir gün sizinle (ve belki bahçenizle de) tanışma fırsatım olur.

Keyifli ve yemyeşil günler dilerim.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön