Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi trida
.
Yılların emeği, özeni, sevgisi bahçenizin her köşesine yansımış ve yine sizin nazik paylaşımınızla bizlere ulaşmış..
.
Nereden başlasam ne yapsam, o kadar zor geliyorki.
Müsait olduğunuz zaman kolay yetişen ve çoğalan bitkiler hakkında önerebileceğiniz, paylaşabileceğiniz türler olursa çok memnun olurum.
Bu mevsimde ne ekebilirim, ne dikebilirim?
|
Sevgili trida,
Nazik sözleriniz için teşekkür ederim.
Sorularınızdan güzel bir bahçeniz olmasını çok istediğinizi ama bunun çabuk ve kolay olmasını arzuladığınızı anlıyorum.
Bu mevsimde ne ekebilirim ne dikebilirim sorunuz çok arzu ettiğiniz bu konuya yeterli vakit ayıramadığınız hissini uyandırıyor.
Yanılmıyorsam siz İstanbul'da bahçeniz Kastamonu'dasınız. Uzaktan bu işi yürütmek çok zor.
Bahçecilik ve bitki yetiştiriciliğinde neredeyse bahçede bitkilerle yatıp kalkmak onları gözlemek dertlerini anlamak ve başlarına birşey gelmeden çaresine bakmakla oluyor.
Daha doğrusu ben öyle yapmaya gayret ediyorum.
Benim önerim en yakın fidancıdan en çok seveceğiniz iki-üç çeşit çiçek fidanından azar miktarda alın, onların sürekli oturduğunuz evin balkonunda büyütün. Adlarını, bakımlarını öğrenin, uygulayın. Onlarla yaşayın. Başarıyı tadın.
O zaman bu işe nereden başlamanız gereketiğini, bu işe ne kadar vakit ayırmanız gerektiğine daha iyi karar verebilirsiniz.
Benim şimdilik size tavsiye edebileceğim bunlar.
Kolay gelsin, başarılar.