![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Konu açılmışken eşime madem onu yapmak imkansız elimizdeki çapa makinesi yetersiz o zaman yine bir bidon kullanarak bahçedeki atıkları değerlendirmek için kompost düzeneği yapalım dedim. cevap hazır dı bidondan olur mu canım. ![]() Bende yılmak yok hemen araştırmalara başladım internetten birkaç proje bulup önüne koydum. Baktı inceledi ikna oldu. ![]() ![]() Siz merak etmeyin bende bu azim varken illaki ona bunu yaptıracağım. Altından girip üstünden çıkıp olduracağım. Bu arada eşim makina mühendisi yapamıyacağından değil, yıllarca yapa yapa bıkmış ondan nazlanıyor. Ben biliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin çapa makinanız küçükse bu şekilde çekme değilde tekerlekli ramork yapılırsa iş görür. Sevgili Aysis, bende zaman zaman eşim bir şey söyledimi canım istemiyorsa bahane bulurum ama istediğim bir şeyse nasıl nasıl iyi kötü onu yaratırım biz erkekler nedense böyleyiz işte ![]() ![]() Ben biraz önce bir gaz aldım eşim dışarıda duracak küçük bir masa istiyor, eh elimiz mahkum yapacağız ![]() Bahçeye kurmak için Kendi istediğim bir şey de var ama ![]() Elimiz ne zaman yapmaya deyer bilemiyorum, hoşuma giden tarafı hem koltuk şekli hem açılıp düz olabiliyor, bu ahşaptan yapılmış benimki dışarıda duracağı için demir borudan yapmayı düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gönende bakacak usta olmayınca iş başa düşüyor ya da bandırmaya götürmem gerekiyordu düşündüm ve ben bunu yapabilirim. Yazmamın paylaşmamın sebebi şu, Hani olur ya böyle bir durumda kalan birine yardımcı olabilirmiyim, böyle bir durumda kalan hiç endişelenmeşin endişelecek bir şey yokmuş gözümde büyüttüğüm kadar değilmiş, Akslı bir çapa makinasının aksını sökümü gayet kolay anahtar tutan el bunu da yapabilir, usta aramaya hiç gerek yokmuş. Motoru çalaskal yardımıyla yukarıya kaldırıp önce çapaları söktüm ![]() Somunları gevşetince janzumandaki yağ akmaya başladı yağı aldım. ![]() Dört somun sökünce şanzuman kapağı ve aksı aldım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Devam. Aks ve sanjuman kapağı kompile bir bütün, önce eski conta temizlendi ![]() ![]() Kartondan yeni conta kesilip hazırlandı. ![]() Akıs ve kapak yerine takılarak yağı kondu, çapalar takılarak işi bitirdik, iyi bir maliyetten de kurtulduk. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bahçem yavaş yavaş yeşeriyor, biraz resim paylaşayım. Geçen sene ektiğim fernette fidanlarda erkek çiçek ![]() ![]() Buda geçen yıl ağustosta yaptığım fernette aşıda erkek çiçek ![]() Bağlayıp unuttuğum bir fidanı ip boğmuş ve kabuk ipin üzerinden çalışarak birleşmiş. ![]() Bu yılki yeni ceviz meyvalarımız görünmeye başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2008
|
merhaba sn lilium Baklaların böceklenmemesi için doğal olan, ilaç içermeyen bir çözüm biliyormusunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
![]() 17 nisanda fidanlarda yeni sürgün vermeye başladığında birkaç fidanda erkek çiçek gördüm diğerlerinde (tozlayacılar dahil) yoktu. ![]() Fidanların 21 nisandaki durumu. Benim chandler cinsi fidanlar biraz geç uyandılar, pedrolar ise dahada geç uyandılar, zira yakınında başka bahçelerdeki chandler cinsi fidanlar benimkilerden önce uyandılar. Bunu şuna yorumlayabilirmiyiz?. Toprak yapısı ağır ve çok otlu olan yerlerde, toprak daha geç ısındığı için ağacın uyanmasıda geç oluyor. Usta, Yan dalların gövdeye yakın kısımlardaki gözler, uç kısımlara göre daha geç uyanıyor ve sürgünleri ise daha yavaş uzuyor. Yorumun nedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | ||||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Nail abi bir fotoğrafta ben paylaşmak istedim. Acı suyun akması için hızar motoru ile ağacın her yeri yaralanmış ve yaklaşık 25 tane yapılan aşının hiçbiri tutmamış. Özensiz ve bilinçsiz yapılırsa sonuçları gerçekten çok kötü oluyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bu yılki görüntülerimizi zaman bulup resimleyememiştim, birazda moral bozukluğu sebep galiba Dondan bölgesel olarak kısmen etkilendik bahçemin biraz çukur oluşu genç körpe meyva gözü dallarında etkili oldu, uyanamadılar uyananlarda geç uyandı, geç meyvaya yattı bu yıl hasadı da iki farklı tarihlerde yapacağız gibi gözüküyor. İlk döller şu irileğe geldiler. ![]() geç uyananlar henüz böyle ![]() ![]() Don zararı ![]() Dondan etkilenmiş bir dalda sürgün çalışması ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeni açan çiçekler için şu anda erkek çiçek mevcut mu acaba ya da erkek çiçek oluşumu gösteren çeşitler var mı. Sanırım bunlar chandler, merak ettiğim ceviz yetiştiriciliği sayfasına attığım ceviz fotoğrafında ki oluşuma çok benziyor onun için sordum erkek çiçeğini. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu anda da yeni oluşan erkek çiçek oluşumu görebiliyorum ama onların dozlamaya faydası olacağını sanmıyorum daha yeşiller doz verecek durumda değiller. ![]() Hatta geçenlerde bu konuyla ilgili bir yerde bahsetmiştim çiçeklenme dozlanma döneminde bahçe sürümü yapmayınız erkek çiçekler kurumuş olsada rüzgarla hava sirkilasyonuyla dozlaşırlar diye, sanıyorum bende bu durumdan faydalanıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |