![]() |
|
![]() |
#1021 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-02-2013
|
Sayın Lilium geçmiş olsun. Bahçeler yakın olsaydı, çapalamaya yardım etseydim. Hem sizden biraz teknik bilgide almış olurdum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun dilekleriniz için tüm arkadaşlara çok teşekkür derim, Sayın taşçı, düşüncenize çok teşekkür ederim çok sağolun, düşünmeniz yeter. Bilgi konusuna da her zaman açığım, yerinde görüp bilgilenmek hepsinden güzel, aslında artık tüm ceviz yetiştiricileri belirli tarihlerde bahçelerde sık sık toplantılar yaparak bilgi paylaşımların da bulunmalılar, tüm yetiştiriciler adına çok faydalı olur. Bu toplantılar belli tarihlerde örneğin; Budama zamanı, Aşı zamanı, çiçeklenme dönemi, Meyva dönemi, Gibi belli zamanlarda yapılırsa o dönem anlatılacak şeyleri görsel olarak da anlatma şansı olur, ve çok yararlı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-02-2013
|
Sayın Lilium, Belirttiğiniz gibi, uygulamalı eğitimler çok yararlı olur. Benim durumum ceviz yetiştiricilği sayılmaz. Satın aldığım bahçede ceviz ağaçlarının bakımını iyi yapmak istiyorum. Bilgi paylaşımı için toplantı olduğunda, katılmaya umarım vakit bulabilirim. En azından forum üyeleriyle yüz yüze tanışmak isterim. İzmir tarafınıza yolunuz düşerse beklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
sn Lilium ağaçlarınız çok güzel bol bereketli ürün alırsınız inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Ağaç Dostu
|
sn lilium bahçenize hayranım müsait bir zamanda gelmek görmek istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sayın cetinel fidancılık falan yaptığımı zannetmeyin bahçemdeki ağaçlar chandler onlardan aldığım gözlerden aşıladıklarım yani onlarda chandler başkada cins yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama önce oğuz abi benim pedroları görmesi lazım, sonracığıma torunlara bir miras bırakması için, bir bahçe kurması lazım, yoksa dedem bir şey bırakmamış diye hadi bee dede sen nasıl dedeymişin derler demi yaaa ![]() Hadi atlayıp gelin de planını projesini hazırlayalım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2013
|
Nail abi keşke bahçenize çırak olsabilsem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bulgur, teveccüh gösteriyorsunuz, sizde bu sevda varken bir gün bir bakmışsın boynuz kulağı geçmiş. Hatta şöyle bir anımda var, burada bahçe kuran bir arkadaş bu konularla hiç bilgisi yoktu hatta bahcesini kurarken yardımcı olmuştum, bir ara aşı yaparken gördüm de çok gülmüştüm, aşı kalemini gövdenin ortasına koymuştu. ![]() Bugün ise beni de geçti, öğrendiklerini bana öğretmeye çalışıyor. Bir gün sizlerde öğretmeye çalışırsanız hiç şaşmam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1035 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar herkese selemlar 3hafta önce selemi bayrakla yüzyüze balıkesirde konuştum devlet desteklemelerinde dikim aralığını 8x4 e indirmek için projesini sunmuş kabul edilmiş galiba bilginize |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2013
|
Alıntı:
yeşil toplanan ve kendi düşen chandler-pedro larda iç kalitede ne derecede fark oluyor, cabalara değermi, yoksa tam olgunlaşmalarını bekleyıp toplansa olurmu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Ağaç Dostu
|
Sayın karabuz, mesajın cevabını yazıp yazmadığımı bende hatırlayamadım aramayada şimdi zamanım yok, ben iyisimi yazayım. Evet bu ağaçların üzerlerin de çatlayıp açılanlarda az da olsa iç kararması görüldü, litaratürlerde söyleneni teyit etmişte olalım. Kav çatlaması görüldükten sonra hasatın yapılması gerekiyor, yeşil kabuğun içinde ne kadar çok kalırsa iç kalitesine etkili oluyor. Şunu da yeri gelmişken söyleyeyim, bazı yıllar cevizlerin kav çatlaması başladığında düşen bir yağmurun cevizin yeşil kabuğun hemen açılmasına çok faydası oluyor cevizler yeşil kabuğundan hemen ayrılıyor, kav çatlaması kurak sıcak geçen günlerde kabuk ayrılması uzun süre alıyor ve dolayısıyla iç kararmasına neden oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Ağaç Dostu
|
Şıp diye ensesinden yakaladım. Bu sabah bahçeye gittiğimde davetsiz bir misafirle karşılaştım, şeftalilerimi yiyenleri hep kuşlar sanırdım, bir kaç gün önce ağaçların bir kaç tanesine ağ çekmiştim, hırsız bir delik bulup girmiş ancak kaçarken ayağı ağa takılmış yakalanmış, (Bu oğuz abimin hakkı) ilk av hak sahibine verilirmiş derler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O canı öldürmüş olamazsın değil mi? Lütfen öyle bir şey yapmadığını söyle. Oğuz Ağabey de bu hakkı istemeyecektir diye ümit etmekteyim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife, o canı öldürmeye kıyabilirmiydim hiç, bakarmısın ne güzel bakıyor. ![]() Ama inanın ne yapacağımı nasıl onu ağdan kurtaracağım diye epey düşündüm, yırtıcı ve çok iyi adeta jilet gibi pencelere sahipti, uzun süre çare aradık, kimse pence yiyeceğim diye yaklaşamıyordu. Sonrasında aklımıza uyuşturmak geldi, hemen belediyeye gidip bir şırınga uyuşturucu alıp bahçeye gelip uyuşturucuyu enjekte ettik. ![]() Uyuştuktan sonra ağdan çıkardık, Resim 071 - YouTube Bahçe dışına çıkardık Yaklaşık bir saat baygın şekilde kaldıktan sonra ayıldı ve tekrar bahçeye girmeye çalışırken. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
İnşallah tekrar bahçeye girmeye çalışırken ödürmemiştir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Nail abi dün akşamki yemek hakikatten güzeldi. Ellerine sağlık fakat ne pişirdiğini söylemedin bize.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Üstad, Geçmiş olsun, nasıl kurtaracağız diye epey kafa yormuştuk, sonradan uyuşturmak fikri iyi olmuş. Birde dün akşamki yemek adını ve tarifini verirsen iyi olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Kulağına söyledim Bir daha yakalanırsan çevirme yapacağım ona göre ![]() juglandales de davet edeceğim dedim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Ağaç Dostu
|
sn lilium çok güzeller ellerinize sağlık. Bir sorum olacak şuan ceviz ağaçlarında dal seyreltmesi yapılırmı mesela ağacım 2 yaşında alt gövdede çok dal var bunları göğüz hizasına kadar alıp 4-5 dal bıraksak olurmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Ağaç Dostu
|
Bu tarihten sonra almamanız daha iyi olur, alınacak dalları mart budamasında çıkarır hem şekil budaması da olmuş olur. Üşenmezsen çıkacak dalları tespit edip bunları aşağıya doğru eğersen ağaç yukarıya doğru olan dallara çalışmasını daha iyi sürdürür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Ağaç Dostu
|
Sn lilium, Fotoğrafını yüklediğim petro cevizden 2012 de 20 adet diktim.-25 leri gördüler.2013 de hepside güverdi.Zatihalinizden öğrenmek istediğim bu cevize budama ne zaman ve nasıl yapılmassı dır? Fotoğraf yüklemeden soruyu doğru dürüst soramıyaçaktım.Özür dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 |
Ağaç Dostu
|
Sayın hk50, Özür dilencek bir şey yok, öncelikle söylemem gereken bu şekilde sulama sapmayınız, suyu verirken biraz uzaktan veriniz, fidanın etrafını çanak yaparak suyu doldurmak fidanın oksijenini keser ve fidanınız bozulur. Fidanınızın gelişimi yavaş gibi gözüküyor, budama bu mevsimde olmadığı gibi fidanınız budama durumuna gelmemiş, Biraz boylansın, 1,20 - 130 lardan tepe vurmasını yaparak dallanmaya teşvik edersin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2013
|
sayın arkadaşım.bende cevizlere dadanan kuşlardan muzdaripim.rica etsem hazırladığınız ilaç formülünü bana e-mail atabilirmisiniz.teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|