![]() |
|
![]() |
#991 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Ben zaten görsellik gerekliliği olduğunda kullanabilirmiyim demek istedim ve altay cevize katkı sağlar derken; tartışmalarda altay cevizi rakipsiz göstermelerine karşı tez olarak kullanmak istiyorum. (sanırım satırlarımda çümle düşüklüğü olmuş) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Uzun süredir altay cevizinden yazılarımızda sorduğumuz sorulara cevap alamadık. Sanıyorum kendilerine şimdilik yeni anti tez üretmeye pek gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız, cevap alamadığımız bir şeye anti tez üretmeye gerek yok, Sorduğum soruların cevabını alamadığım gibi bir de görmezden geliyorsunuz diye suçlandık. Sorduklarımızın karşılığı ya yok, ya da biz kaale almadılar, ve ya abartı yalan var. Bizim için bir mahsuru yok bekler görürüz, Ama beklemeyipte 25 tl den fidan alıp bahçe kuranlar bizim kadar şanslı olmayabilirler, Oda bir şanstır. Erken kalkan yok alır demişler, ama nasıl bir pabuçla yola çıkarsan yol alırsın bilmek lazım. Şanslarına karanlıkta iyi bir pabuç gelmişse ne halaa, Ya gelmemişse, ayaklarım maf oldu öldüm bittim demek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
döktürdün sevgili Lilium. Ceviz resimlerini tekrar gözden geçirdim, on gün önce bahçeni ziyeretimde meyveleri henüz çiçekti maşallah epey büyümüşler. Benimkilerde çiçek dökmediyse büyümüşlerdir bir an önce gidip koparmalıyım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2010
|
Benimde favorim pedro. hem cicek hem iç doldurma yönünden chander den iyi gibi geliyor bana.5 yaşındaki pedroda 7-9 arlı cicek chander de 3-4 erli en fazla cicek var.pedroyu ön plana cıkarmak gerekir diye düşünüyorum.ama ilerisi için chander ne olur bilinmez.zaman tecrübe gösterecek.erkende konuşmak istemem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2010
|
Sayın lilium görüşlerinizin hepsine katılıyorum.ben sadece şu ana kadarki tecrübelerimi söyledim.chander için kiminle görüşsem bütün fikirler sizin ki gibi .ben de bunu zamanla görcez diyorum.sizce chander dozlayıcı olarak franguette mi fernette mi .şimdilerde tozlamayı ,sırt tulumbası ile yapılıyormuş ama ben görmedim.teşekkürler iyi calışmalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2013
|
Öncelikle herkese merhabalar diliyorum, ben 22 yaşında genç bir toprak severim ve memleketteki arazimize cevz ağacı dikmeye karar verdim. sevgili lilium forumun çoğunu ve senin başlığını baştan sona okudum, ve kafam açıkcası çok karıştı ve genç olduğum şehrde yaşadığım için bu konulara biraz yabancı olduğumu farkettim açıkcası ama ceviz bahçemi kurmakta kararlıyım ve şuanda bahçemin modelinide bulduğuma inanıyorum, eğer ki bi sakıncası yok ise seninle iletişime geçmek isterm yaklaşık 1 ay sonra okulum bitmiş ve bende inşallah mezun olmuş olucam ve o andan itibarende memlekete gidip bahçemde keşif yapacağım senin ışığın doğrultusunda bahçemi kurmak istiyorum bana yardımcı olma şansın var mı? şimdiden teşekkür ediyorum, istersen özelden de iletişime geçebilirsin ve çok memnun olurum açıkcası yardımına ihtiyacım olucak.Eğer ki kısa sürede cevap yazarsan ben hemen cevap veremiyeceğim çünkü sınav dönemim ve çok yoğun olucak ama muhakkak cevap vereceğim Başarılarının devamını diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Genç bir toprak severle karşılaşmam beni oldukça memnun etti, şehirde yaşamanız bazı bilgileri bilmemeniz kafa karışıklığı yaratabilir bilgilere ulaştıkca kafanda rahatlayacaktır önemli olan yapacağın işi sevmek doğru bilgiyle bu işe başlamak ve iyi bir araştırmacı olarak yanlış bilgiyle doğru bilgiyi ayırabilmek eleyebilmek doğruyu uygulamak seni başarıya götürecektir. Şehirde büyümeniz toprağı tanımamak toprağın zor koşullarını bilmemekle maça bir sıfır mağlup başlıyorsunuz, buda morelinizi bozmasın zira ben ne bilmeyenler gördüm o çok bilen çiftçileri geçtiler yeter ki, başarıya azimli olun gerisi gelir. Sizler gibi genç arkadaşlara yardımcı olmak gurur verici bir şey olması gerek, her zaman yardım etmek isterim çekinmeden sorabilirsiniz. İletişim bilgilerimi özelinize yazıyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Sn. Lilium beş dönüm ceviz bahçemin bir kısmında bu kış su birikintisi oluştu daha önceden de buranın çukurluğu belliydi fakat zaman bulup tesviye yaptıramadim . Size sorum şu şimdi veya kışa girmeden bahçenin yüksek kısmından fidanlara zarar vermeden toprak küresem faydası olurmu? Toprak kürenen çukur kısımda fidanların aşı yerleri belkide toprak altında kalacak . yani derin dikim yapılmış gibi olacak bunun zararı olur mu? Önerebileceğiniz başka bir çözüm ne olabilir ? Bu arada paylaştığınız ceviz resimleri çok güzel . saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Ağaç Dostu
|
Müsadenizle bir sorum daha olacak bu hafta cevizlere damlama sistemi kurdum deliksiz damlama borularına fidan ortasında kalacak şekilde delikli damlama borusunu daire şeklinde bağlantı yaptım . Sizden istediğim basit , uygulanabilir bir gübre tankı nasıl yapabilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili alimallah, latife ediyorsunuz herhalde, Yardım istediniz de biz mi vermedik ![]() Her şey hepimiz için, Bir yer yeşermişse ve bu yeşermişliğe katkımız olmuşsa bundan daha güzel ne olabilir ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşımızın bir endişesi var, Alıntı:
![]() Hem arkadaşımız yeni bir üyemiz ve heyecanlı, o kadarcık kusurunu hoş görelim, böyle güzel yararlı yazışmaların olduğu bir siteye zamanla o da ister istemez yazışmalarıyla katkıda bulunacaktır, Ben ilk günlerimi hatırlıyorum da aman allahım ne zormuş acemilik, halada öyleyim ya, bir türlü ustalık diplomamı alamadım. ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ağaçlarınız büyük olsaydı yapabilirsin diyecektim ama sanırım fidan düzeyindeler, o nedenle bu uygulamayı yapmanızı önermem, Suyu buradan çıkarmanın başka bir yolu yok mu? Yani çukur olan bölgeleri ark açarak suyu tahliye etme imkanı yok mu? en azından fidanlar büyüyünceye kadar bunu yapabilirseniz fidanlar ağaç olduktan sonra üstte yazdığınız toprak çekmeyi yapabilirsiniz. Alıntı:
Örneğin: Benim suyumun iki ikibuçuk metre irtifası var ve bu irtifa damlamaları çalıştırıyor, bu irtifa bahçemdeki kulübemin üzerine çıkmıyor, kulübemin üzerine bir bidon koyarak suyu dolduruyorum gübreyi de eritip bidona ilave ediyorum bir vana hortumla gübreyi sisteme bağlıyorum gübreli su diğer suyla karışım yaparak vermiş oluyorum. Sistemin hakkında biraz bilgi verirsen bir şeyler bulunur. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |||
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
Ayrıca yaptığım uyarıları neden hoşgörüsüzlük gibi algılıyorsunuz? Haklıysam haklıyım... Üstelik bu benim haklılığım meselesi değil ki... Bilginin daha çok kişiye ulaşmasını istiyorsanız böyle davranmalısınız bilgisini iletiyorum sadece... Haaa, bu sizler için önemli bir ayrıntı değilse, istediğiniz gibi özelden yazışabilirsiniz. ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen cetiner : 28-05-2013 saat 20:44 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2013
|
lilium abimin özel iletişim bilgilerini almak istememin sebebi burdaki bilgi aktarımını engellemek veya aksatmak değildi yanlış anlaşılmışım ve bunu hiç istemem. Öncelikli amacım bi süre burada yazamayacak olması ve bağlantının kopmasını istememdi, diğer bir amacım ise her zaman yanımda internet olmuyo ve bu durumda acil bi sorunm olduğunda sevgili lilium'u arayıp sorularımı sorabilmemdi, herkesden anlayış bekliyorum ve bi yanlışım olduysada kusura bakılmayın bayadır takip etsemde üye olarak yeniyim Son olarak sevgili lilium seni zor durumda bırakmak istemezdim özür dilerim.. Sağlıcakla kalın görüşmek üzere arkadaşlar 3 hafta sonra burada bol bol yazabileceğimi tahmin ediyorum umarım bi aksilik olmaz, iyi bakın kendinize ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Ağaç Dostu
|
Sayın cetiner, şebekeye suyu motorla basıyorsanız gübre tankınızın da sağlam bir şey olması gerekir, ya bir gübre tankı alacaksınız ya da elinizden geliyorsa bir LPG tankı bulup ondan yapabilirsiniz, kendiniz yaparsanız ucuza mal edersiniz ustaya yaptırmaya kalkarsanız ucuz etin yahnisi pahalı olur git yenisini al derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Ağaç Dostu
|
Gübre tankı fiyatlarını bilmiyorum bilen arkadaşlar veya kullanan arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim. Sn. Lilium bir de alıcıya bir vanayla boru bağlanıp herhangi bir kabın içinden sıvı gübreyi çektirebiliyormuşuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2011
|
Alıntı:
gübteyi bidonda eritip verilmesi gereken zamanda muslluğa bağlı hortumu bidonun içine sokup vanayı açıyorum 15 dak içinde 100 litre gübreli suyu sisteme veriyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçeye gitme fırsatım oldu, ceviz soyma makinası yapacağım diye hem bahçeden mahrum kalıyorum hem parmağımdan oldum, yağmuru bekliyordum yağmurdan sonra bahçeyi çapalayacaktım, yağmur yağdı fakat bu defada parmağımı kestiğim için çapa makinasını kullanamıyorum, yani bu yıl bahçeyi ota gark etmiş şeklinde görebilirsiniz. Soyma makinasıyla uğraşırken cevizlere kurt ilacında biraz geciktik bir kaçını işaretlemişler, Bir kaç gün önceki lodos da çok hasar verdi meyva dökümünün yanında çok da dal kırmış hatta bir kaç aşının dallarını da kırmış şükür ki, başka tutan kalemlerde vardı da onlarla devam edeceğiz. Bahçemde dozlama eksikliği var dozlayıcılarımı yeni aşıladığım için chandlerler hiç dozlaşamıyor, bir pedro ağacım var o kendi kendini dozlayabiliyor, Bugün çektiğim resimleri sizlerle paylaşayım. Chandler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
ellerinize sağlık çok mükemmeller... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Nail bey cevizler harika görünüyor. Küçük kaza için de geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle geçmiş olsun , cevizleriniz çok güzel görünüyor darısı bizim başımıza... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|