![]() |
|
![]() |
#1291 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
sn lilium bende ektim bu goca beriden hala çiçek var meyva yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
44 sayfayı okuyabildiyseniz sizden cevizci olur ![]() Sitemiz derya deniz her başlıkta başka bir şeyler öğrenirsiniz sizde mu azim varsa küçük nüansları da alacağınızdan hiç şüphem yok. Ceviz - agaclar.net |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
sn. lilium. bu yıl 17 temmuzda yapılan göz aşılarımı aşı noktasına yakın yerden kesip kesmemek konusunda fikrinizi almak istiyorum.keseyim mi kalsın martı mı bekliyeyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Ağaç Dostu
|
Çüğürlere yapılan aşılardan bahsediyorsanız Sürgün 10-15 santim olduktan sonra aşıya zarar vermeden dikkatli bir şekilde kesip aşı macunuyla kapatınız. Zarar veririm endişesi yaşıyorsanız marta da kesebilirsiniz, yalnız bu süre zarfında aşı üstünde altından çıkan filizleri temizleyiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sevgili Lilium, vaktinizi alacağım ama bir şey sormak istiyorum, annemlerin bahçedeki cevizlerin bol meyvesi var ve yaprakları oldukça sağlıklı görünüyor ama meyveler orta büyüklüğe geldiklerinde kararıp dökülüyorlar ![]() Düzenleyen A_NOMAD : 07-08-2014 saat 12:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2014
|
Hoşbulduk. Yardımlarınızla inşallah hayalime adım adım ilerleyeceğim. Günlük 1-2 saat okuma yapacağım. Naçizane notlar çıkarmaya başladım ileride paylaşırım. Muhabbetle... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Büyük bir ihtimalle kara leke hastalığıdır, hiç bir ilaçlama yapılmıyorsa karaleke olasılığı büyük, bu yıl havaların ilk baharda uzun bir süre yağışlı gitmesi ilaçlama gören bahçelerde dahi hastalık görüldü ki, ilaçlama görmeyen ağaçlar ne yapsın. Sonbahar da iyi bir bordobulamacı uygulaması yapınız %2.5 ya da %3 gibi, iyice ağacın her yerine uygulayınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Görsel eklemek isterdim ama ağaçlardan epey uzaktayım maalesef ![]() Bilgilendirme için teşekkürler, ileteyim bizimkilere de ihmal etmesinler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
![]() Çüğürlere yapılan aşılardan bahsediyorsanız Sürgün 10-15 santim olduktan sonra aşıya zarar vermeden dikkatli bir şekilde kesip aşı macunuyla kapatınız. kalem aşısında tutmayan agaçların genç sürgünlerine yapılan göz aşıları da aynı uygulama yapıla bilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl haziran ayında yaptığım aşı bir buçuk metreyi geçti. İki aylık göz aşısı. ![]() Aynı zamanda da yandallarını yapmaya başladı, ![]() Buda meyvası, hemde bu tarihte. ![]() Meyvayı dökeceği kesinde merak ettiğim aşının kış şartlarına dayanıp dayanamayacağı. Ağaç kuvvetli olduğu için filizleride dinç çok körpe olarak kışa girecek, bakalım göreceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Ağaç Dostu
|
İki yıl önce ektiğim aronia gecen yıl meyva yaptı fakat kuşlar benden önce davrandı biz yutkunduk, bu yıl da ben erken davranarak tadına bakabildim, kuşlar mı onlarda bu yıl yutkundular ![]() Bu yılki hasadımız bu kadar. ![]() ![]() Bahçeyi gezerken bir avuç goji bir avuç aronia, Sonra mı, Ne kolesterol ne şeker, enerji hat safhada. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Maşallah sayın Lilium |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sütlü ceviz zamanı bir kaç güne kadar sütlü yenir duruma gelirler buyur gel ağaça çıkmana da gerek yok ceviz dalları yerde gibi yiyebildiğin kadar ye çoçuklarada götür, Kuşların hakkı saklı, Aronialar bu yıl benim onlara üzümler şeftaliler armutlar yeter, hem ara sıra yemliyorum da daha ne isterler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Ağaç Dostu
|
Hasadın bereketli olsun Nail kardeşim. Bu sene de bana ceviz ayırmayı unutma. Suyunu besinini iyi verdiğin ortadaki resimde görülen irilerden tercih ederim ![]() Ayrıca aronianın çeliğini mi tohumunu mu yoksa fidesini mi bana ulaştırırsın bilemem artık ![]() Her şey gönlünce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Ağaç Dostu
|
Tamam abi ayırırım, Aronia dan biraz tüplemiştim bakamadığım için bir çoğu kurudu 4-5 tane kadar vardı onlarıda geçende bir arkadaş istedi verdim, sonbaharda kışa doğru hatırlatırsan köklü olarak gönderirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Ağaç Dostu
|
Hasat zamanı
Bir yıl emek verip sabırla bekleyip kültürel mücadelesiydi haşeresiydi hastalığıydı gübresiydi doğal afatıydı derken emeklerinin karşılığı hasadı görmek insana başka bir keyif haz veriyor, Hiç durmaksızın sabahın dokuzundan akşamın altısına kadar ağaç tepelerinde olmak gerçekten yorucu, yorucu fakat şu görüntü karşısında yorgunluğumu hiç mi, hiç hissetmiyorum şu fotoğrafı çekebilmek için yedi yıl bekledim kısacası bugün keyifliyim dostlar. Bu günkü hasadımız ![]() ![]() Hasadı elle yapıyorum sırık kullanmıyorum, bugün eşimle 10 ağaç toplayabildik hapsini romork almayınca birazını da bagaja koyup eve geldim, Dinlenmek mi o da ne, bu sefer iş evde bunlar hemen soyulması gerek beklemez, karnım aç ağzım kurumuş ben makinayı ayarlarken eşim bir kaç lokma bir şeyler hazırlamış öyle heyecanlıyım ki, açlığı kim duyuyor ayak üstü bir kaç dilim karpuz atıştırdım ve hemen işe koyuldum iki saatta soyma işlemi bitip kurumaları için serildiler, Yarın çalıştırmak için iki hazır yiyen yakaladım onları çalıştıracağım (üniversite talebesi) bende bol bol resim çekerim artık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Moderatör
|
"Bahçeyi gezerken bir avuç goji bir avuç aronia, Sonra mı, Ne kolesterol ne şeker, enerji hat safhada." Hımmmm şimdi anlaşıldı; 1310 numaralı mesajındaki fotoğrafında neden böyle dinç ve genç göründüğün, oysa sen büyükbaba olmamış mıydın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Ağaç Dostu
|
Dede oldu Güler hanım, dede ![]() Torunlarımın dede demeleri o kadar keyıflendiriyor ki beni. Neden alınır dede denmesinden anlamış değilim ![]() Şaka bir yana Lilium kardeşim, benim ceviz payımı unutma. İşlerinin yoğun olduğunu biliyorum ancak benim cevizleri tam kurumadan söylediğim şekilde gönderirsen çok memnun olurum. Keşke ben de gelebilsem de hem yardım edip hem taze sütlü cevizleri alıp yiyebilsem. Hasadının bol olduğuna senin adına sevindim. Selamlarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Siz de aynen Oğuz gibisiniz, Oğuz da torunları ona dede-dedecim dediklerinde adeta eriyor. Her akşam üstü telefon elinde " şimdi okuldan gelmişlerdir, bir arayayım" diyor ve inanın sırf onlara " hadi dedecim deyin de kapatalım" demek için. Küçük olan tam bir sahtekâr, telefonu eline alır almaz daha hiç konuşmadan " dedecim by by" deyip kapatıyor, belli ki aklı başka yerde; ya tv izliyor veya başka işi var. ![]() Heyyy lilium bak bunları hem öğren hem de alış. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |