Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetiner
fidanların aşı yerleri belkide toprak altında kalacak . yani derin dikim yapılmış gibi olacak bunun zararı olur mu? Önerebileceğiniz başka bir çözüm ne olabilir ?...
|
Sayın cetiner, Bunu keşke fidanları ekmeden önce düzlemeyi düşünebilseymisşiniz çok güzel olurdu,
Ağaçlarınız büyük olsaydı yapabilirsin diyecektim ama sanırım fidan düzeyindeler, o nedenle bu uygulamayı yapmanızı önermem,
Suyu buradan çıkarmanın başka bir yolu yok mu? Yani çukur olan bölgeleri ark açarak suyu tahliye etme imkanı yok mu? en azından fidanlar büyüyünceye kadar bunu yapabilirseniz fidanlar ağaç olduktan sonra üstte yazdığınız toprak çekmeyi yapabilirsiniz.
Alıntı:
Sizden istediğim basit , uygulanabilir bir gübre tankı nasıl yapabilirim ?
|
Damlama suyu şebekeniz hakkında bilgim yok nasıl çalıştırıyorsunuz suyu nereden neyle veriyorsunuz gibi bilgilere sahip değilim o nedenle bir şey söylemem de yanlış olur.
Örneğin: Benim suyumun iki ikibuçuk metre irtifası var ve bu irtifa damlamaları çalıştırıyor, bu irtifa bahçemdeki kulübemin üzerine çıkmıyor, kulübemin üzerine bir bidon koyarak suyu dolduruyorum gübreyi de eritip bidona ilave ediyorum bir vana hortumla gübreyi sisteme bağlıyorum gübreli su diğer suyla karışım yaparak vermiş oluyorum.
Sistemin hakkında biraz bilgi verirsen bir şeyler bulunur.