![]() |
|
![]() |
#931 |
Ağaç Dostu
|
Sayın juglandales, cümlesini kullanmayacağım, sevgili eralp kardeşim demek istiyorum müsaden olursa. Sizler gibi doğa sevgisi olan birini tanımaktan bende çok memnun oldum. Azminize hayran olmamak mümkün değil. Sizinde dediğiniz gibi zorlu geçen hava ve yol koşullarına ben alışığım da önemli olan sonuç almak, yapmış olduğumuz uygulamadan memnuniyetinizi duymak onur verici sizleri bir ceviz sevdalısı olarak kutlar çok teşekkür ederim. Bahçenizin toprağını ve imkanlarınızı görünce ve bu imkanlarla bu kadar güzel bir bahçe oluşturmak herkesin başarabileceği bir şey değil, bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Toprağınız killli su imkanınız kısıtlı ve bir de sadece cumartesi pazarla bu kadar başarabilmek gerçekten övgüye değer, sizlere çok bir şey söylememe gerek görmedim, sadece budama eksikliğinizden olan hataları sanırım fark ettiniz ve bu budamadan sonra çok şey aldığınıza ben eminim, bundan sonrada bu doğrultuda gideceğinize şüphem yok. Yinede tereddüt ettiğiniz noktalar olursa yardıma her zaman hazır olduğumu bilmeni isterim. Her ne kadar cevizlerimi ellemeee dediysen de her seferinde beş kilo ceviz gitti ![]() Bir kaç fotoğraf bende paylaşayım. ![]() İlk budamaları geç kalınmış olsa da bazı ağaçlarda iki kat bazılarındaysa üç kat ana yandal oluşumları yapabildik. ![]() Bunda üç kat uygulamasını bazı dallar ileride çıkmak şartıyla uyguladık. ![]() ![]() Bunda da sanırım alt katında bir dal eksikliği vardı göze müdehale ederek dal oluşumunu sağlamaya çalıştık inşallah başarılı olur. Haaa üzüm fidanlarımı unuttuğuma üzüldüm, kargoyla almayada razıyım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
sayın lilium göze müdahele gözün hemen üstünden yatay çizik atmakmıdır bu şekilde yapılırsa ordan dal çıkarmı saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Abi budadığınız jungaldes e ait olduğunu belirttiğin cevizlerin çeşitleri nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
Sn. Lilium teleskopik budama makasının markası ve fiyatı nedir acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Ağaç Dostu
|
Sayın çetiner, budama makasım fiskars marka, geçen yıl bir arkadaşımınkini kullanmıştım çok memnun kalmıştım bu yıl kendime de aldım o kadar rahat ve hafif ki en güzeli de oynar başlık olması istediğin açıya ayarlayıp 3.2 cm kalın dal kesebiliyorsun ayrıca ucunda daha kalın dallar için testeresi de var. (Fotoğraflarda yok fakat gönderiyorlar) İki elle tutulması kullanım kolaylığı sağlıyor, benim çok hoşuma gittiği için her bahçe sahibine önerebilirim, ağaçtan düşme tehlikesi olmadan 5,5- 6 metre yüksekliğe ulaşabiliyorsun ağaçın etrafında rahatça gezerek hangi dalın alınacağını daha iyi görerek budama uygulamalarını yapıyorsun, en uygun fiatı burada buldum, kredi kartına dört taksit yapıyorlar. Fiskars 115560 Evrensel Teleskopik Bahçe Keskisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2013
|
Sayın Lilium gelibolunda babam için2008 yılında oluşturduğumuz kapama ceviz bahçesi yaşlılıktan dolayı şubattan beri ben ilgileniyorum doğru işler yapabilmem için yardımlarınızı rica edicem saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Ağaç Dostu
|
Sayın murat, mart ayında iki defa geliboludan geçtim bu mesajı daha önce yazsaydın gelmişken uğrar yerinde görme inceleme fırsatımız olurdu, Nasıl bir yardım istiyorsunuz bahçenizle ilgili sorunlar nedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2013
|
Size ait blogtaki tlf numaranızı nezaman müsaitseniz arayıp bilgi vermek isterim saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Ağaç Dostu
|
iyi akşamlar sayın lilium ağustos ayında yapmış olduğum ceviz yama göz aşılarım patlamak üzere üst kısmı ne zaman keseyim yamanın 1 cm üzerinden kessem göze zarar verirmi daha önce elma kiraz vs böyle yapmıştım gayet iyi idi ama cevizde bu benim ilk denemem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yamanın bir santim üstünden aşıya zarar vermeden kesiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Ağaç Dostu
|
çok teşekkür ederim nail abi hemen dediğiniz gibi kesip sutut ile kapatacağım saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Ağaç Dostu
|
Yaz geldi bahçe işleri yoğun, bugün bahçeye giderken yol üzerinde bir katlima şahit oldum çok hüzünlendim bir ara kendi yaşadıklarım filim şeridi gibi gözümün önünden geçti bir kaç resim çektim. On dönüm ve Bildiğim en az Otuz yıllık bir zeytin bahçesi, tahminimde yanılmıyorsam zeytinini değerlendiremediğinden satamadığından sökmek zorunda kaldı söküm devam ediyor yarın zaman bulabilirsem bir video çekip dertlerini dinlemek ve bunu yayınlamak istiyorum belki birileri duyarda zor durumdaki üreticiler için bir şey düşünürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-02-2013
|
Sayın Lilium Merhaba, Bahçenize bahar gelmiş, bizim buralara bahar daha önce geldiği için, çiçekler meyveye döndü. Sizlerin tecrübe ve bilgilerinizden yararlanarak umarım bahçeden iyi ürünler alırım. Benim şeftali ağacıda klok yaptı. Klok nedir bilmiyorum, resimden görünce aynı sorun diye bende klok dedim. Bu hastalık için ne yapıyor sunuz? Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın Lilium; mor salkım, liliumlarınız maşallah çok güzeller. Ellerinize sağlık; size kolaylıklar diliyorum inşallah. Yolunuzun üzerindeki katliam dediğiniz bahçeye ben de çok üzüldüm; yazık. ![]() Ben de merak ettim bakalım ne yapacaklar o bahçeye? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2012
|
sn. lilium çok güzel resimler paylaşmışsınız size bir sorum olacak ağaçların gövdelerini boyadığımız boyalar illa su bazlı mı olmalı su bazlı olmamasının ne mahsuru var acaba saygılar sunuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Ağaç Dostu
|
Üst mesajımda belirtmeyi unutmuşum Geçen yıl ağustosta yaptığım fernette aşılarım sürgün verip sonbahara kadar büyüdüler, kıştan zarar göreceklerini beklerken hiç bir zarar donma görülmemiştir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Su bazlı olmayan boyalarda sentetik bilmediğimiz zararlı maddeler olabilir o nedenle önermiyoruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bu güzellikleri Gönenin içindemi yetiştiriyorsunuz,**** köyündemi.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Hoşbulduk...Evet orayı biliyorum..Çok güzel bir köy ve tanıdıklarım var....Sağlıkla yaşayın inşaALLAH.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Ben sizi gerçekten tebrik ediyorum. Bunca uğraş, bunca iş meşakkatli şeyler. Başarılarınızın devamını dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|