View Single Post
Eski 30-03-2013, 01:19   #931
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Sayın juglandales, cümlesini kullanmayacağım, sevgili eralp kardeşim demek istiyorum müsaden olursa. Sizler gibi doğa sevgisi olan birini tanımaktan bende çok memnun oldum. Azminize hayran olmamak mümkün değil.

Sizinde dediğiniz gibi zorlu geçen hava ve yol koşullarına ben alışığım da önemli olan sonuç almak, yapmış olduğumuz uygulamadan memnuniyetinizi duymak onur verici sizleri bir ceviz sevdalısı olarak kutlar çok teşekkür ederim.

Bahçenizin toprağını ve imkanlarınızı görünce ve bu imkanlarla bu kadar güzel bir bahçe oluşturmak herkesin başarabileceği bir şey değil, bunu tüm samimiyetimle söylüyorum.
Toprağınız killli su imkanınız kısıtlı ve bir de sadece cumartesi pazarla bu kadar başarabilmek gerçekten övgüye değer, sizlere çok bir şey söylememe gerek görmedim, sadece budama eksikliğinizden olan hataları sanırım fark ettiniz ve bu budamadan sonra çok şey aldığınıza ben eminim, bundan sonrada bu doğrultuda gideceğinize şüphem yok. Yinede tereddüt ettiğiniz noktalar olursa yardıma her zaman hazır olduğumu bilmeni isterim.

Her ne kadar cevizlerimi ellemeee dediysen de her seferinde beş kilo ceviz gitti

Bir kaç fotoğraf bende paylaşayım.

Name:  fotoğraf (3).jpg
Views: 1284
Size:  35.4 KB
İlk budamaları geç kalınmış olsa da bazı ağaçlarda iki kat bazılarındaysa üç kat ana yandal oluşumları yapabildik.

Name:  fotoğraf (4).jpg
Views: 1223
Size:  31.9 KB

Bunda üç kat uygulamasını bazı dallar ileride çıkmak şartıyla uyguladık.

Name:  fotoğraf (5).jpg
Views: 1219
Size:  29.3 KB

Name:  fotoğraf (6).jpg
Views: 1215
Size:  31.1 KB

Bunda da sanırım alt katında bir dal eksikliği vardı göze müdehale ederek dal oluşumunu sağlamaya çalıştık inşallah başarılı olur.

Haaa üzüm fidanlarımı unuttuğuma üzüldüm, kargoyla almayada razıyım.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön