![]() |
|
![]() |
#1111 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizlerin hasat zamanınızla benim hasat zamanım farklı olabilir, yeşil kabuk daha yeşilken toplandıysa oran daha farklı çıkar, kav çatlaması yapmış cevizin oranı farklı çıkar. Bakınız yine bir ölçü vereyim inanıp inanmamakta serbestsiniz, Bugün yeşil kabuklu olarak tarttım 60 kg, makinadan soyulduktan ve suyunun süzülmesini bekledikten sonra 27.90gm. Bakınız buradaki rakam ( 27.90gm.) sizleri aldatmasın bu kurumuş kabuklu değildir bu daha fire verecek. uygun nem miktarındaki kurumuş hali Tahmini olarak 20-22 kg cıvarı. Ayrıca böyle bir zorunluluk da hissetmiyorum ama Hala buna da inanmıyorsanız buyrun noterle gelin, inanmıyorsanız ne diyeyim daha. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Moderatör
|
Hakikaten görüntü çok hoş. Hani çocuk eğlence yerlerinde toplar olur da çocuklar içinde yuvarlanırlar ya birden gözümde o canlandı. Lilium bunlar pedro mu chanler mi? Bütün ağaçların silkelenmesi bitti mi? Silkelenme dedimse biliyorum sen elle tek tek kopartıyorsun, sürgünler bozulsun istemiyorsun. Benimki sözün gelişiydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Hasılatınız bereketli olsun...Muhteşem... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Sayın Lilium,öncelikle berekeli olsun,bizim gibi işin başında olan üreticiler için umut verici görüntüler bunlar. Cevizleri serdiğiniz zemin beton mu? Burası havadar olan,balkon şeklinde bir yer mi? Bu şekilde kaç gün bekletince tam kurumuş olucaklar? Ara sıra karıştırmanız gerekiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizimki biraz terzi söküğünü dikemez misali oldu, zamanında dozlayıcılarımı yetiştirebilseydim o güzel sözlerinizi hak eder olacaktım, Biraz uyudum anlayacağınız. Dozlayıcılarım olmadığından üründe az oldu, Buna da çok şükür rızkımız bu yıl için buymuş bereketi de içindedir inşallah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | ||||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne kadar çok karıştırırsanız o kadar iyidir,ben zaman buldukça içlerine girip küçük tırmığımla karıştırıyorum. |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
kolay gelsin size hasadınız bol ve bereketli olsun, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Ağaç Dostu
|
Bugünkü hasadımızda bunlar, ![]() Soyma makinasından çıkan kabukları taşımak için bir helezon yaptım ramorka aktarıyorum, oradan da doru bahçeye, yani bahçeden aldığımızı yine bahçeye veriyoruz. ![]() ![]() Çok sevdiğim kış armudum kuşlardan birkaç tane kalmış yazışırken bir taraftan da habire götürüyorum, bana eşlik edermisiniz buyrun. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Ağaç Dostu
|
Dikkat, acaba bu kabuklarda da Juglon olabilir mi. Many plants such as tomato, potato, blackberry, blueberry, azalea, mountain laurel, rhododendron, red pine and apple may be injured or killed within one to two months of growth within the root zone of these trees. Horses may be affected by black walnut chips or sawdust when they are used for bedding material. Close association with walnut trees while pollen is being shed (typically in May) also produce allergic symptoms in both horses and humans. The juglone toxin occurs in the leaves, bark and wood of walnut, but these contain lower concentrations than in the roots. Juglone is poorly soluble in water and does not move very far in the soil. Juglon un yukarıda sayılanlara ve bunlara benzeyen bitkilere kötü etkisi olduğu ve hatta atlarda ve insanlarda alerjik reaksiyonlara neden olduğu belirlenmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim bildiğimin biri, bir kaynakta okumuştum ceviz kabuğunda %12 azot olduğu, ikincisiyse yaşadığım bir tecrübe, geçen yıl soyduğum kabukları, ayrık ebegümecileri kurutsun diye ayrık ebegümeci olan bir yere döktüm (Tamda yine bu aydı) kışa girerken gördüğüme şaşırdım ayrıklar ebegümecilerin ölmesini beklerken bitkilerin en durgun olduğu aylarda sanırım 12ci aydı ayrıklar ebegümeciler kudurmuş yemyeşil olmuşlar, sonra bir kaynak da ceviz kabuğunda %12 azot olduğunu okudum ve ayrıkların ceviz kabuğundaki olan azottan etkilenip geliştiğini düşünmekteyim. Benim düşüncem ceviz kabuğunda şayet zararlı etkili madde yoksa çok güzel kompost olur. Osman abimin dediği gibi juglans varmıdır, ki, mutlaka vardır diye düşünüyorum. Bu konuyla Google amcada araştırma yaparken yine güzel sitemiz karşıma çıktı, biraz okumaya çalıştım ama tam aradım gibi cevap ilk sayfada göremedim bu başlığı bir inceleyeyim. Ceviz kabuğu bazı bitkilere etkili olduğu kaynaklarca söylenmektedir,Aradığım cevap ceviz kabuğu ceviz ağacına da etkilimidir, Ya da kompost yapıldıktan sonra da etki kalır mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lekeler memeli pas hastalığıdır, şükür ki, çok fazla değildi hafif zararlı bir şekilde atlattık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toptan verecek miktarlar henüz elimize yok , eşe dosta üçer beşer ki lo verdik mi biter zaten. Fiat olarak aldığım duyumlar kuru chandler 20tl cıvarı olduğu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2008
|
Nail abi cevizleri doğrudan güneş almayan havadar bir yerdemi kurutuyorsunuz? Bizim çocukluğumuzda yaşlılar kiremitli çatı ile tavan arasında kuruturlardı.Böylece iç beyazlığın daha iyi olduğu söylenirdi.Ayrıca ceviz hasadınız bereketli olmuş ve imrendirici güzellikte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Hasadınız bereketli olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2013
|
İç ceviz itibariyle yalova1 %48 , Bilecik %54 , Şebin %65 geldi. Acaba chandler,pedro gibi yabancı çeşitlerin iç oranlarını yazabilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Ağaç Dostu
|
peki kac agacınız var ve tozlayıcı olmadan kac kg aldınız agac bası bırde 7 yasındaydı degılmı yanlıs hatırlamıyorsam.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bazen bu gibi durumlarda doğmamış coçuğuna don biçiyor derim. yahu bi dur önce öğren ne nedir hangi kumaştan olur kalın kumaş mı olacak ince kumaş mı, bunun abası var ipeği var, sonra bunu tart bakalım hangisi ne gelecek, Şaka bir yana, söyleminize ekleme olsun yeşil sütlü tüketilen kaplan 86 nında yeşil kabuk kalınlığı kalındır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tam olarak daha belli değil (Kurumadığı için)ama tahmini olarak 5 kg olanda var 10 olanda 15-20 kg verende var. Bugün daha iyi verim var dediğim üç ağacımı topladım daha tartmadım, yarın tartar yazarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düşünüyorum da zararı olsaydı onlara da olurdu diyorum bilmem katılırmısınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Ağaç Dostu
|
Nail kardeşim tamamen haklısın. Şöyleki: Juglon ceviz ağacından (bu nedenle adını cevizgillerin latince ismi Juglanacea dan alan)izole edilen bir doğal kimyasal madde. Tekstil boyası olarak, eskiden mürekkep yapımında ve özellikle de (bizi ilgilendiren) SEÇİMLİ HERBİSİT olarak kullanılan bir madde. Daha önceki yazımda da alıntı yaptığım bilimsel bir makaleye göre listesi verilen bitkiler dışındakiler için azot muhtevasından dolayı yararlı. Seçimli HERBİSİT olması nedeniyle de ikinci bir yararı var. Listede ceviz olmadığına göre kabuklarda juglon olsa dahi kendisine zarar vermediği hatta azotdan dolayı yararlı olduğu sonucunu çıkarabiliriz. Ben de bir tecrübemi paylaşayım. Cehalet dönemimde ![]() Her şey gönlünce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Ağaç Dostu
|
Sayin lilium peki kac agaciniz var 7 yaşinda saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | ||