View Single Post
Eski 26-09-2013, 12:45   #1126
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Posalar için çok azotlu demiştin değil mi? Bu posadan kendi yaptığımız composta karıştırsak veya kompost yaparken bundan da içine koysak nasıl olur?
Güler ablacığım bu konuyla ilgili olarak çok bir bilgim yok, ne nedir ne değildir gibi bilgiler sanırım analiz yapıldıktan sonra ortaya çıkar,

Benim bildiğimin biri, bir kaynakta okumuştum ceviz kabuğunda %12 azot olduğu, ikincisiyse yaşadığım bir tecrübe, geçen yıl soyduğum kabukları, ayrık ebegümecileri kurutsun diye ayrık ebegümeci olan bir yere döktüm (Tamda yine bu aydı) kışa girerken gördüğüme şaşırdım ayrıklar ebegümecilerin ölmesini beklerken bitkilerin en durgun olduğu aylarda sanırım 12ci aydı ayrıklar ebegümeciler kudurmuş yemyeşil olmuşlar, sonra bir kaynak da ceviz kabuğunda %12 azot olduğunu okudum ve ayrıkların ceviz kabuğundaki olan azottan etkilenip geliştiğini düşünmekteyim.

Benim düşüncem ceviz kabuğunda şayet zararlı etkili madde yoksa çok güzel kompost olur.

Osman abimin dediği gibi juglans varmıdır, ki, mutlaka vardır diye düşünüyorum.
Bu konuyla Google amcada araştırma yaparken yine güzel sitemiz karşıma çıktı, biraz okumaya çalıştım ama tam aradım gibi cevap ilk sayfada göremedim bu başlığı bir inceleyeyim.

Ceviz kabuğu bazı bitkilere etkili olduğu kaynaklarca söylenmektedir,Aradığım cevap ceviz kabuğu ceviz ağacına da etkilimidir, Ya da kompost yapıldıktan sonra da etki kalır mı?

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön