![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2013
|
http://www.agaclar.net/forum/newrepl...eply&p=1194140 Bu mesajda 5kg.yeşil kabuklu ceviz 1 kg.kuru kabuklu ceviz yapıyor diyor. Dolayısıyla ikinizin rakamları arasında tezatlık var. Bende denedim yeşil kabuklu olarak 5kg. gelen cevizden 1 kg. kuru kabuklu ceviz ancak çıkıyor. Dolayısıyla 44 kg yeşil kabuklu pedro cevizi 8kg. kuru kabuklu ceviz ancak yapar. Bu konuda ömür-uşak beyfendiye katılıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizlerin hasat zamanınızla benim hasat zamanım farklı olabilir, yeşil kabuk daha yeşilken toplandıysa oran daha farklı çıkar, kav çatlaması yapmış cevizin oranı farklı çıkar. Bakınız yine bir ölçü vereyim inanıp inanmamakta serbestsiniz, Bugün yeşil kabuklu olarak tarttım 60 kg, makinadan soyulduktan ve suyunun süzülmesini bekledikten sonra 27.90gm. Bakınız buradaki rakam ( 27.90gm.) sizleri aldatmasın bu kurumuş kabuklu değildir bu daha fire verecek. uygun nem miktarındaki kurumuş hali Tahmini olarak 20-22 kg cıvarı. Ayrıca böyle bir zorunluluk da hissetmiyorum ama Hala buna da inanmıyorsanız buyrun noterle gelin, inanmıyorsanız ne diyeyim daha. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizimki biraz terzi söküğünü dikemez misali oldu, zamanında dozlayıcılarımı yetiştirebilseydim o güzel sözlerinizi hak eder olacaktım, Biraz uyudum anlayacağınız. Dozlayıcılarım olmadığından üründe az oldu, Buna da çok şükür rızkımız bu yıl için buymuş bereketi de içindedir inşallah. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bazen bu gibi durumlarda doğmamış coçuğuna don biçiyor derim. yahu bi dur önce öğren ne nedir hangi kumaştan olur kalın kumaş mı olacak ince kumaş mı, bunun abası var ipeği var, sonra bunu tart bakalım hangisi ne gelecek, Şaka bir yana, söyleminize ekleme olsun yeşil sütlü tüketilen kaplan 86 nında yeşil kabuk kalınlığı kalındır. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
|
|