agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3629Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-09-2013, 23:35   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 07-05-2013
http://www.agaclar.net/forum/newrepl...eply&p=1194140
Bu mesajda 5kg.yeşil kabuklu ceviz 1 kg.kuru kabuklu ceviz yapıyor diyor. Dolayısıyla ikinizin rakamları arasında tezatlık var. Bende denedim yeşil kabuklu olarak 5kg. gelen cevizden 1 kg. kuru kabuklu ceviz ancak çıkıyor. Dolayısıyla 44 kg yeşil kabuklu pedro cevizi 8kg. kuru kabuklu ceviz ancak yapar. Bu konuda ömür-uşak beyfendiye katılıyorum.

Helot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2013, 02:50   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Helot Mesajı Göster
http://www.agaclar.net/forum/newrepl...eply&p=1194140
Bu mesajda 5kg.yeşil kabuklu ceviz 1 kg.kuru kabuklu ceviz yapıyor diyor. Dolayısıyla ikinizin rakamları arasında tezatlık var. Bende denedim yeşil kabuklu olarak 5kg. gelen cevizden 1 kg. kuru kabuklu ceviz ancak çıkıyor. Dolayısıyla 44 kg yeşil kabuklu pedro cevizi 8kg. kuru kabuklu ceviz ancak yapar. Bu konuda ömür-uşak beyfendiye katılıyorum.
Beni yalancılıkla itham ediyorsunuz, bir şeyleri itham ederken daha dikkatli olmak gerekir, ayrıca böyle bir şeyi yapma gereğini neden duyayım, iyi niyetimizle yaptığım hasadın ölçülerini veriyorum buna mecbur da değilim, anlamadığım neden art niyet arıyorsunuz.

Sizlerin hasat zamanınızla benim hasat zamanım farklı olabilir, yeşil kabuk daha yeşilken toplandıysa oran daha farklı çıkar, kav çatlaması yapmış cevizin oranı farklı çıkar.

Bakınız yine bir ölçü vereyim inanıp inanmamakta serbestsiniz,

Bugün yeşil kabuklu olarak tarttım 60 kg, makinadan soyulduktan ve suyunun süzülmesini bekledikten sonra 27.90gm.

Bakınız buradaki rakam ( 27.90gm.) sizleri aldatmasın bu kurumuş kabuklu değildir bu daha fire verecek. uygun nem miktarındaki kurumuş hali Tahmini olarak 20-22 kg cıvarı.

Ayrıca böyle bir zorunluluk da hissetmiyorum ama
Hala buna da inanmıyorsanız buyrun noterle gelin, inanmıyorsanız ne diyeyim daha.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2013, 03:33   #3
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Dün ve bugünkü hasadımız

Name:  Resim 107.jpg
Views: 866
Size:  54.1 KB

Name:  Resim 106.jpg
Views: 942
Size:  56.9 KB

Koyu renk olan bölüm makinadan yeni çıkanlar daha yaş.

Eski 25-09-2013, 07:55   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Galeri: 4
Hasatın bol ve bereketli olsun Nail kardeşim. Bilinçli üreticinin hali başka. Umarım seneye iki misli hasadın olur. Görüntü çok güzel.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-09-2013, 00:40   #5
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45 Mesajı Göster
Hasatın bol ve bereketli olsun Nail kardeşim. Bilinçli üreticinin hali başka. Umarım seneye iki misli hasadın olur. Görüntü çok güzel.
Güzel dileklerine teşekkür ederim osman abi,

Bizimki biraz terzi söküğünü dikemez misali oldu, zamanında dozlayıcılarımı yetiştirebilseydim o güzel sözlerinizi hak eder olacaktım, Biraz uyudum anlayacağınız. Dozlayıcılarım olmadığından üründe az oldu,
Buna da çok şükür rızkımız bu yıl için buymuş bereketi de içindedir inşallah.

Eski 26-09-2013, 22:16   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Beni yalancılıkla itham ediyorsunuz, bir şeyleri itham ederken daha dikkatli olmak gerekir, ayrıca böyle bir şeyi yapma gereğini neden duyayım, iyi niyetimizle yaptığım hasadın ölçülerini veriyorum buna mecbur da değilim, anlamadığım neden art niyet arıyorsunuz.

Sizlerin hasat zamanınızla benim hasat zamanım farklı olabilir, yeşil kabuk daha yeşilken toplandıysa oran daha farklı çıkar, kav çatlaması yapmış cevizin oranı farklı çıkar.

Bakınız yine bir ölçü vereyim inanıp inanmamakta serbestsiniz,

Bugün yeşil kabuklu olarak tarttım 60 kg, makinadan soyulduktan ve suyunun süzülmesini bekledikten sonra 27.90gm.

Bakınız buradaki rakam ( 27.90gm.) sizleri aldatmasın bu kurumuş kabuklu değildir bu daha fire verecek. uygun nem miktarındaki kurumuş hali Tahmini olarak 20-22 kg cıvarı.

Ayrıca böyle bir zorunluluk da hissetmiyorum ama
Hala buna da inanmıyorsanız buyrun noterle gelin, inanmıyorsanız ne diyeyim daha.
Değerli kardeşlerim yanlış anlaşılma olmasın.Benim bahsettiğim yeşil kabuklu ceviz yavuz cinsi çok iri yeşil olarak albenisi olan ceviz.Bu cevizi kuru olarak bekletirsem içi büzüşüyor küçülüyor.Tazetüketim olarak verdim.Sn Liliumun verdiği bilgilerle aslında örtüşüyor.Yavuz cevizinin yeşil kabuğu çok kalın oluyor.

ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2013, 01:22   #7
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ömür-uşak Mesajı Göster
Değerli kardeşlerim yanlış anlaşılma olmasın.Benim bahsettiğim yeşil kabuklu ceviz yavuz cinsi çok iri yeşil olarak albenisi olan ceviz.Bu cevizi kuru olarak bekletirsem içi büzüşüyor küçülüyor.Tazetüketim olarak verdim.Sn Liliumun verdiği bilgilerle aslında örtüşüyor.Yavuz cevizinin yeşil kabuğu çok kalın oluyor.
Teşekkür ederim sayın ömür uşak,

Ben bazen bu gibi durumlarda doğmamış coçuğuna don biçiyor derim. yahu bi dur önce öğren ne nedir hangi kumaştan olur kalın kumaş mı olacak ince kumaş mı, bunun abası var ipeği var, sonra bunu tart bakalım hangisi ne gelecek,

Şaka bir yana, söyleminize ekleme olsun yeşil sütlü tüketilen kaplan 86 nında yeşil kabuk kalınlığı kalındır.

Etiketler
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025