View Single Post
Eski 25-09-2013, 01:50   #1111
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Helot Mesajı Göster
http://www.agaclar.net/forum/newrepl...eply&p=1194140
Bu mesajda 5kg.yeşil kabuklu ceviz 1 kg.kuru kabuklu ceviz yapıyor diyor. Dolayısıyla ikinizin rakamları arasında tezatlık var. Bende denedim yeşil kabuklu olarak 5kg. gelen cevizden 1 kg. kuru kabuklu ceviz ancak çıkıyor. Dolayısıyla 44 kg yeşil kabuklu pedro cevizi 8kg. kuru kabuklu ceviz ancak yapar. Bu konuda ömür-uşak beyfendiye katılıyorum.
Beni yalancılıkla itham ediyorsunuz, bir şeyleri itham ederken daha dikkatli olmak gerekir, ayrıca böyle bir şeyi yapma gereğini neden duyayım, iyi niyetimizle yaptığım hasadın ölçülerini veriyorum buna mecbur da değilim, anlamadığım neden art niyet arıyorsunuz.

Sizlerin hasat zamanınızla benim hasat zamanım farklı olabilir, yeşil kabuk daha yeşilken toplandıysa oran daha farklı çıkar, kav çatlaması yapmış cevizin oranı farklı çıkar.

Bakınız yine bir ölçü vereyim inanıp inanmamakta serbestsiniz,

Bugün yeşil kabuklu olarak tarttım 60 kg, makinadan soyulduktan ve suyunun süzülmesini bekledikten sonra 27.90gm.

Bakınız buradaki rakam ( 27.90gm.) sizleri aldatmasın bu kurumuş kabuklu değildir bu daha fire verecek. uygun nem miktarındaki kurumuş hali Tahmini olarak 20-22 kg cıvarı.

Ayrıca böyle bir zorunluluk da hissetmiyorum ama
Hala buna da inanmıyorsanız buyrun noterle gelin, inanmıyorsanız ne diyeyim daha.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön