agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32724Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-03-2011, 22:27   #1021
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatoş Mesajı Göster
Sevgili arkadaşım, bahar geliyor, martın 15 şinden sonra tabiat uyanacak, bizimde içimiz gönlümüz bayram edecek. Rengarenk çiçekler ve onların güzel kokuları
Evet sevgili Fatoş, tabiat uyanmaya başlamış bile. Saksıda bir türlü yetiştiremediğim ortancalar bahçeyi sevdi galiba. Diktiğim iki kök ortanca, bahçede kışı sağlam geçirmiş ki sürgün vermişler. Gördüğümde yaşadıkları için çok sevindim.

Name:  ortanca1.JPG
Views: 2294
Size:  51.2 KB

Name:  ortanca.JPG
Views: 2434
Size:  40.4 KB

Geçen bahar tohumdan yetiştirdiğim şebboylar da tomurcuk vermişler.

Name:  şebboy.JPG
Views: 2193
Size:  55.0 KB

Name:  şebboy1.JPG
Views: 2224
Size:  42.1 KB

Ayrıca siparişini verdiğim yaseminleri bugün eşim almış. Misafir uğurlarken kapının yanında gördüm, yarın ilk işim onları dikmek olacak. Dört çeşit istemiştim, gelenler üç tane, bakalım nasıl açacaklar.

berçin ve samur beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2011, 23:10   #1022
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-06-2009
Bu güzel görüntüler için teşekkürler
Elinize sağlık

Mutlu günler dilerim

cetasule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 09:53   #1023
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dudi Mesajı Göster
Ooooo bahar kendini göstermeye başlamış ama inşallah erken değildir. Çiçeklere soğuk vurmaz inşallah
Sevgili Dudi, bahar geldi diye erken sevindik, büyük ihtimalle badem aldandı.
Allahtan çiçeklerinin hepsi açmamıştı. Dünden beri bura çok soğuk, şu anda
dışarda kar fırtınası var. Mart martlığını yaptı. Ama pırıl pırıl güneşli günlerin gelmesi yakındır.

berçin beğendi.
Eski 08-03-2011, 10:17   #1024
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetasule Mesajı Göster
Bu güzel görüntüler için teşekkürler
Elinize sağlık

Mutlu günler dilerim
Beğenmenize sevindim, teşekkür ederim, sayın cetasule.

Hercai menekşeler, sümbüller, erengüller dışarda, bazı saksılara 5 lik su kabından sera yapmıştım, iyi ki. Rüzgar çok kuvvetli esiyor, balkondakiler sağlam atlatır umarım.

Name:  erengül.JPG
Views: 2608
Size:  47.7 KB

Name:  hercai.JPG
Views: 2167
Size:  42.9 KB

Name:  hercai 1.JPG
Views: 2175
Size:  40.5 KB

Name:  mor sümbül.JPG
Views: 2312
Size:  43.8 KB

Name:  pembe sümbül.JPG
Views: 2497
Size:  43.4 KB

Eski 08-03-2011, 10:24   #1025
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Erengülün ebrulisini ilk defa görüyorum. Cok güzel rengi.

Baharı biraz daha bekleyeceğiz gibi. Burada da rüzgar ıslık calarak esiyor. Dışarısı buz gibi, bitkiler zarar görmez umarım. Nektarin ağacım da, tek bir cicek acmıştı. Donarsa üzülürüm.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 10:35   #1026
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili Dudi, bahar geldi diye erken sevindik, büyük ihtimalle badem aldandı.
Allahtan çiçeklerinin hepsi açmamıştı. Dünden beri bura çok soğuk, şu anda
dışarda kar fırtınası var. Mart martlığını yaptı. Ama pırıl pırıl güneşli günlerin gelmesi yakındır.
Hava gerçekten çok kötü,badem ağaçlarımız öyle güüzel açmıştı ki Mart hepimizi şaşırttı Umarım balkondaki çiçeklerinize birşey olmaz .Bende bazı saksıları çıkarmıştım balkona ,şimdi İstanbuldayım.Aklım orada ben buradayım

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2011, 10:52   #1027
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Sayın SDurul; Erengüle bayıldım. İllerimiz yanyana olsa da ısı farkı oluyor. Benim sümbüller yarı açtılar.

Pencereden sizin tarafa baktığımda, Bornova arkasındaki dağlar yoğun sisle kaplı. İzmir bugün çok soğuk. Belli ki sizin oralar daha da soğuk. Oğlum tutturdu hafta sonu Spil'de kar varsa gidelim diye. Bakalım nasip...

Düzenleyen Uzaylı : 09-03-2011 saat 12:54
Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2011, 10:54   #1028
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Sevgili cemo, erengülün bir başka ebrulisini de geçen yıl almıştım. Şimdi onlar bahçede yaprak çıkardılar. Bu son soğuklardan sonra yaşamaya devam ederlerse açacaklar inşallah.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1271020351

Sevgili Hhatice, umarım hiç birimizin kayıpları fazla olmaz. Ben de balkona çıkardığım saksılara sera yapmaya çalıştım, bakalım yararı olacak mı?

Sevgili Uzaylı, İzmir Manisa aslında yakın ama bizim bulunduğumuz ilçe İzmir'e 200 km. den fazla uzaklıkta. Ve biz İç Ege'de, Kütahya il sınırındayız. Bu yüzden Manisa iklimi ile aynı değil burası. Ve şu anda burada kuvvetli fırtına, kar, soğuk hepsi var. Havalar bir ısınsa hepimiz bayram edecez.

berçin beğendi.

Düzenleyen Sevgi Durul : 07-04-2011 saat 01:38
Eski 10-03-2011, 11:46   #1029
Ağaç Dostu

Fatoş's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2009
Galeri: 120
Sevgi'ciğim, ne kadar güzel erengülün var, bahçedekini merak ettim. Umarım bu soğuklardan etkilenmez de güzelliğini bizlere gösterir. Ortancaların geçen seneden daha güzel ve gelişmiş olacaklar.

Sevgi Durul beğendi.
Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 13:41   #1030
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Fatoş'cuğum erengülü son soğuklardan sonra senin için fotoğrafladım. Soğuğa dayanıklı bitkileri çok seviyorum. Çiçeği bozulmamış bile. Önümüzdeki günlerde her renginden almayı düşünüyorum. Bahçedekilerin yaprakları biraz pörsümüş ama yeniden canlanacaklar gibime geliyor.

Name:  yer şakayığı.JPG
Views: 3288
Size:  48.3 KB

Ortancalar uzak bahçede. Kışı sağlam atlattılar diye sevinmiştim, son soğuklardan sonra halleri nicedir bilmem. Eğer yine de yaşarlarsa onların da sayıları çoğalacak.

Sevgiler...

Eski 11-03-2011, 13:47   #1031
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Uzak bahçe de olan ortancalara hiç bir şey olmaz Sayın Hocam meraklanmayınız,gittiğiniz de kısmi bir şekil budaması yaparsanız iyi olur

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2011, 14:40   #1032
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
sayın SDurul,
yazıda kışıda ayrı güzel bahçenizin.maşallah diyelim.görmediğim değişik ağaçlar var.bitki yelpazeniz oldukca zengin.güle güle büyütün......

hanndan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 10:08   #1033
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yücel Canpolat Mesajı Göster
Uzak bahçe de olan ortancalara hiç bir şey olmaz Sayın Hocam meraklanmayınız,gittiğiniz de kısmi bir şekil budaması yaparsanız iyi olur

Eğer ortancalar, bu son soğuklarda yaşamaya devam ederse mucize olur, kardeşim. En son gittiğimizde, malç vazifesi gören kuru yaprakları temizlemiş, etrafını açmıştım ortancaların. Olduğu gibi bıraksam yaşarlardı belki.

Eski 13-03-2011, 10:16   #1034
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanndan Mesajı Göster
sayın SDurul,
yazıda kışıda ayrı güzel bahçenizin.maşallah diyelim.görmediğim değişik ağaçlar var.bitki yelpazeniz oldukca zengin.güle güle büyütün......
Sevgili hanndan, bahçemize hoş geldiniz. Güzel sözlerinize, bu güzel menekşeyle
teşekkür ediyor, her zaman bekliyorum.

Name:  menekşe1.JPG
Views: 1391
Size:  39.8 KB

berçin ve Türkan beğendi.
Eski 13-03-2011, 10:53   #1035
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Alıntı:
Eğer ortancalar, bu son soğuklarda yaşamaya devam ederse mucize olur, kardeşim. En son gittiğimizde, malç vazifesi gören kuru yaprakları temizlemiş, etrafını açmıştım ortancaların. Olduğu gibi bıraksam yaşarlardı belki.
Neden malçlamayı kaldırmıştın ki. Ama yine de yaşarlar inşallahh. Ortanca kışa dayanıklı bildiğim kadarıyla.

Kar gitti, bahar geldi sayılır Hava o kadar güzel ki bugün. Ancak yerlerde hala kar var. Güneşi görmek bile, ohh dedirtti bana.

Güzel bir bahar diliyorum bahcende.

Eski 13-03-2011, 16:40   #1036
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

SDurul menekşe cok güzel,,,,,,,,,,cok teşekkür ederim.gezicez bahçeyi,bahara doyum olmaz oraya........bendeburadan eşlik ederim.......

Eski 13-03-2011, 19:10   #1037
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Sevgili Sdurul,
Bahçeniz bahara umarım kayıpsız çıkmıştır.Özellikle yasemininizin durumunu çok merak ediyorum?

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 20:49   #1038
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Neden malçlamayı kaldırmıştın ki. Ama yine de yaşarlar inşallahh. Ortanca kışa dayanıklı bildiğim kadarıyla.

Güzel bir bahar diliyorum bahcende.
Sevgili cemo, yeniden bu derece soğuk olacağını düşünemedim, acelecilik ettim diyelim. Ama sevindirici haber, bugün bahçeye gittik. Ortancanın biri, biraz zarar görse de yaşıyor. Bu demek oluyor ki ortancaların sayısı artacak.

Güzel baharlar hepimizin olsun.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hanndan Mesajı Göster
SDurul menekşe cok güzel,,,,,,,,,,cok teşekkür ederim.gezicez bahçeyi,bahara doyum olmaz oraya........bendeburadan eşlik ederim.......
Beğenmenize sevindim, hanndan.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Sevgili Sdurul,
Bahçeniz bahara umarım kayıpsız çıkmıştır.Özellikle yasemininizin durumunu çok merak ediyorum?
Yılmaz Yalçın kardeşim, bahçede pek fazla kayıp olduğu söylenemez. Sadece bugün gittiğimizde havuzun borusu patlamış, suyun yarısı boşa akmıştı. Bir de koca yemişin merakla beklediğimiz minik meyveleri kurumuş gibiydi.

Yasemin daha önceden kurumuştu yine. Ama üzerine yığılan budama artıkları,
bu son soğuklardan korumuştur, diye düşünüyorum. Havalar ısındığında fazla bekletmeden sürgün verecektir umarım.

Bunun dışında üç çeşit yasemin daha aldım. İstediklerimden, pervane çiçekli yasemin ve mavi yaseminim oldu. Bir de beyaz yasemin dedi, çiçekçi. Onları saksıda, balkonda tutmayı düşünüyorum.

berçin beğendi.
Eski 13-03-2011, 20:54   #1039
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Sevgili SDurul ortanca sizi üzmez hic merak etmeyin. Tamamen kurumus gibi de görünse dipten yeni yapraklar verip hizla büyür. Sizin orada herhalde bizdeki gibi -20 dereceler olmuyordur. Bu derecelerde bile en dayanikli bahce ciceklerim. Sevgiler.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 21:39   #1040
Ağaç Dostu

nurguldk's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Sevgili SDurul
Bahçeniz çok güzel ve çok büyük. Onca meyve ağacı ve diğer bitkiler eminim çok fazla emek istiyordur. Tebrik ediyorum. Bizim küçücük bahçelerde belimiz kırılıyor

Ben de ortancaları kaç senedir saksılarda öldürüyorum. Meğer doğru budama ve malçlama yapıldıktan sonra bahçede çok dayanıklıymış. Bence kısa süreli donlarda malçı kaldırmış olsanız bile zarar görmez.

Melisayı çok sevmeme rağmen Ankarada olmayacağını düşündüm hep. Bu konu sizi takip edeceğim

Bir de harika şakayıklarınızı gördükçe 2 sene önceki cahilliğime şimdi daha da çok üzüldüm. Çiçekler öldü diye bahçede ekili ortalama 20 kadar şakayığı
çapalayıp çıktım O zamandan bu yana hiç şakayık alasım gelmedi

Sevgilerimle...

nurguldk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-03-2011, 22:10   #1041
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Alıntı:
Sevgili cemo, yeniden bu derece soğuk olacağını düşünemedim, acelecilik ettim diyelim. Ama sevindirici haber, bugün bahçeye gittik. Ortancanın biri, biraz zarar görse de yaşıyor. Bu demek oluyor ki ortancaların sayısı artacak.

Güzel baharlar hepimizin olsun.

Beğenmenize sevindim, hanndan.

Yılmaz Yalçın kardeşim, bahçede pek fazla kayıp olduğu söylenemez. Sadece bugün gittiğimizde havuzun borusu patlamış, suyun yarısı boşa akmıştı. Bir de koca yemişin merakla beklediğimiz minik meyveleri kurumuş gibiydi.

Yasemin daha önceden kurumuştu yine. Ama üzerine yığılan budama artıkları,
bu son soğuklardan korumuştur, diye düşünüyorum. Havalar ısındığında fazla bekletmeden sürgün verecektir umarım.

Bunun dışında üç çeşit yasemin daha aldım. İstediklerimden, pervane çiçekli yasemin ve mavi yaseminim oldu. Bir de beyaz yasemin dedi, çiçekçi. Onları saksıda, balkonda tutmayı düşünüyorum.
Sizin orda pervane çiçekli yasemine hiçbiRŞey olmaz ve güzel gelişiyorlar.Özellikle bahçe teline sardırırsan çok hyoş görüntü oluyor hemde yaprak dökmedikleri için kışın bile güzel görüntü yeşillik oluyor.

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2011, 09:50   #1042
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 Mesajı Göster
Sevgili SDurul ortanca sizi üzmez hic merak etmeyin. Tamamen kurumus gibi de görünse dipten yeni yapraklar verip hizla büyür. Sizin orada herhalde bizdeki gibi -20 dereceler olmuyordur. Bu derecelerde bile en dayanikli bahce ciceklerim. Sevgiler.
Sevgili çiçeksever70, -20 lere dayanıyorsa, bu çok iyi haber. Bizim burada sıcaklık o kadar düşmüyor. Açıkçası son soğuklardan sonra ümidimi kesmiştim ama, herşeyi deneyip yanılarak öğrenince daha iyi oluyor. Sonuç; sayıları artacak.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Sizin orda pervane çiçekli yasemine hiçbiRŞey olmaz ve güzel gelişiyorlar.Özellikle bahçe teline sardırırsan çok hyoş görüntü oluyor hemde yaprak dökmedikleri için kışın bile güzel görüntü yeşillik oluyor.
Şimdi elimdeki yaseminlerin, hangisinin ne olduğunu bilmediğim için, ilk yıl saksıda, sonra soğuğa dayanıklı olanı bahçeye. Yanlız yasemin fidanlarının bir tanesinin yaprakları, canlı ve parlak. Sizin söylediğinize göre bu pervane çiçekli yasemin olmalı. Diğerlerinin yaprakları daha küçük ve cansız. En kısa sürede çiçeklerini paylaşmak ümidiyle...

Eski 14-03-2011, 10:20   #1043
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk Mesajı Göster
Sevgili SDurul
Bahçeniz çok güzel ve çok büyük. Onca meyve ağacı ve diğer bitkiler eminim çok fazla emek istiyordur. Tebrik ediyorum. Bizim küçücük bahçelerde belimiz kırılıyor

Ben de ortancaları kaç senedir saksılarda öldürüyorum. Meğer doğru budama ve malçlama yapıldıktan sonra bahçede çok dayanıklıymış. Bence kısa süreli donlarda malçı kaldırmış olsanız bile zarar görmez.

Melisayı çok sevmeme rağmen Ankarada olmayacağını düşündüm hep. Bu konu sizi takip edeceğim

Bir de harika şakayıklarınızı gördükçe 2 sene önceki cahilliğime şimdi daha da çok üzüldüm. Çiçekler öldü diye bahçede ekili ortalama 20 kadar şakayığı
çapalayıp çıktım O zamandan bu yana hiç şakayık alasım gelmedi

Sevgilerimle...

Sevgili nurgüldk, bahçemize hoş gelmişsiniz. Bütün güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum. Bahçelerde uğraşmak yorucu olsa da sonuçları insanı dinlendiriyor.

Ben de önceki yıllarda, saksılarda çok sayıda ortancayı öldürmüş biri olarak, sitemiz sayesinde ve deneyip yanılarak, bahçede daha iyi yetişebileceğini öğrenmiş bulunuyorum.

Geçtiğimiz yıl melisa tohumu ekmiş ve çimlendirememiştim. Yeniden denemeye değer.

Yer şakayığına gelince, ben geçtiğimiz yıl, çiçekleri geçince yumrularını bahçeye dikmiştim. O da soğuğa dayanıklıymış. Umarım çiçeklerini de görürüz. Ben cumartesi günü bir tane daha aldım, rengi çok güzel. Size de yeniden şakayık edinmenizi öneririm. O güzel bahçenize çok yakışacaktır. Sevgiler...

Eski 15-03-2011, 11:52   #1044
Ağaç Dostu

Sayın SDurul bahçenize ve ona verdiğiniz emeklere hayran kaldım, Allah nazardan saklasın, çok güzel bir bahçeniz var, çeşit çeşit çiçekler de muhteşem.

kocasinan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2011, 20:24   #1045
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Yeni erengülüm,

Name:  erengül.JPG
Views: 1252
Size:  37.0 KB

Geçtiğimiz günlerde, son soğuklardan önce, tek tük açan badem, bugün gelin gibiydi.

Name:  badem.jpg
Views: 1231
Size:  66.2 KB

Name:  badem1.JPG
Views: 1250
Size:  35.8 KB

berçin, Türkan ve samur beğendi.
Eski 15-03-2011, 20:37   #1046
Ağaç Dostu

hanndan's Avatar

bahar dalı...
çok güzel maşallah.bizim ağaçlar karın içinde hala...ağacınızla içim ısındı.

Eski 15-03-2011, 20:47   #1047
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Yaşasın bahar geldiiiiii

Bu gün hava cok güzeldi. Kendimden gectim, saksılar değiştirdim. Japon güllerimi bahceye diktim. Evde tuttum 3 tanesi öldü, varsın bahcede ölsün dedim. Ama yedekledim herbiriniYaza, japonlar azarmış bahcede mesela)

Bahcende baharı gördüm, mutlu oldum arkadaşım. Sağlıkla yaz göresin inşallah.

berçin beğendi.
Eski 15-03-2011, 20:57   #1048
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Evet bahçene bahar gelmiş sevgil Sdurul harika görünüyor.Ben de bahar hazırlıklarına başladım.Bakalım yaza neler olacak elimde

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2011, 22:36   #1049
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Sevgili SDurul erengüller, çiçeklenmiş badem ağacı ile içimizi açtınız

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2011, 22:46   #1050
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Sayın SDurul, bahçenizi ilk mesajınızdan sonuna kadar dolaştım bu akşam. Dört mevsimi de yaşadım bahçenizde desem yeridir. Ellerinize sağlık, çiçekler birbirinden güzel, meyve ağaçları da öyle. Eşinizle birlikte sağlıklı güzel günlerinizi geçirmenizi dilerim.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025