![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Eh artık! Sizde yazı yakalamışsınız. Bir biz kaldık. Güller açmış, asma yaprakları toplanmış. Bende birkaç gün sonra toplayacağım. Ancak oluyorlar. Bahçenizde çay gerçekten içilir artık. ![]() O doğal olarak yetişen sarı çiçeklerde ne güzel öyle! Ben 1407 no' lu mesajdakini ''Katır Tırnağı'' na benzettim. Çünkü bildiğim kadarıyla bir maki. Tüm çiçekleriniz açmaya başlamış. Sağlık ve mutluluk içinde bir yaz geçirmenizi diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili berrinb, teşekkür ederim. Asma yaprağından konserve yapın, hiç pişman olmazsınız. Cam kavanozda yapıldığı için sağlıklı ve dalından koparılmış gibi taze. Barbunya ve bezelyeyi, vişne kayısı gibi bazı meyveleri, biz de deep frizde saklıyoruz. Söylemeyi unuttum, asma yaprağını da deep frize koyuyoruz bazen. Benden de selamlar, sevgiler... Berrin Hanım'cım. Orhan Özbilgiç Öğretmenim. Bu hafta hava yine soğuk. Her gün yağmur, dolu yağıyor. Uzun zamandan beri ilk kez bu pazar bahçeye gidemedik. Evin içersinde hırkalarla dolaşıyoruz. Katır tırnağına benzeyen bitkiyi, ''bu bitkinin adı nedir?'' bölümünde, sormadıysam araştırıp sorayım. Öyle çok bitki adı soruyorum ki bazılarını unutabiliyorum. Ben de size güzel bir yaz diliyorum. Saygılar... Sayın mandalinci bahçemize hoş gelmişsiniz. Teşekkür ediyor, esenlikler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın SDurul bahçenize ziyaret geldim merhaba,keyifle dolanırken asma yaprakların da gözüm kaldı,benim asma yapraklarım henüz mercekle gözüküyor siz'e afiyet olsun,epey zamandır ara vermek zorun da kaldım ama dostların bahçelerine habersiz ziyaretlerim oluyor du fakat yazmayı ihmal ettiğimi biliyorum inşallah bir daha olmaz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kelebekçalısı, hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Sizi uzun süre, forumlarda göremeyince, bir daha gelmeyeceksiniz sanmıştım. Bahçemizin kapıları siz sevgili dostlara, her zaman açıktır. Ben de size kolaylıklar diliyorum. Sevgiyle kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
SDurul, Havuz, sarma, zeytinyağı. Güller, üzümler, meyveler. Siz artık oralardan hiç kımıldamazsınız sanırım. Ege'nin harika iklimi de cabası. Kolay gelsin. Saygılar, selamlar. Baş sayfanızdaki çayın birisni hak ettim. Zira bahçenizi dolaşırken çok yoruldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu konuda çok haklısınız. Neyimiz doğru ki oturduğumuz evler doğru yapılmış olsun. . Para hırsı, vurdumduymazlık ne yazık ki oturduğuz evleri tabutumuz yapıyor. Görüyorruz ki ilk yıkılanlar da kamu binaları oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2011
|
Alıntı:
![]() Paylaşım için teşekkürlerSDurul, birbirinden güzelller hepside, elerinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Resimler cok güzel cikmis. Tüm bahceler senlendi ne güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetişip, büyümeye çalışanlar. Sevgili cemo'dan, sabah sefaları. ![]() Sevgili Uzman'ın gönderdiği horozibiği ve tütün çiçeği fideleri. ![]() ![]() Sayın tturt'un gönderdiği altın çilekler. ![]() Tohumdan pembe sardunya. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul deliklerden ne haber? Aklima geldi icine bir cubuk sokup yoklayinca tünel olup olmadigini anlayabiliyorsunuz. Tünel devam ediyorsa tarla faresidir yoksa danaburnu ya da yilan olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili SDurul güllere bayıldım maşallah harikalar ellerinize saglık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() Sabah sefalarını saksıdan alıp alıp istediğim yerlere dikiyorum. Açmalarını merakla bekliyorum. Melisanın üzeri salkım salkım çiçek. Geceleri çok güzel kokuyor. İçeri mi alsam ne? |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Canım sabah sefalarını seyerlt dik. Mesela, istemediğin kötü duvar diplerine ve tel örgülere sardır. İri, pembe beyaz acacaklar. Ben ekmeyi unutmuşumda ![]() Sende izlerim artık. Sizde melissalar açmaya başlamış, ben ölmezmiyim. Kokusu burnuma geldi sanki. Süper bir koku, süper. Ellerine ve yüreğine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Ben teşekkür ediyorum. Alıntı:
Sevgili çiçeksever, bugün gittiğimizde baktım, göremedim. Son yağan yağmurlarda bahçeye sel inmiş, ara ara toprak yarılmış. Eşim otları biçmeyip çapaladığına, çok pişman oldu. Önümüzdeki zamanlarda yonca ekip, büyüdükçe motorlu tırpan ile biçmeyi planlıyor. Bu günkü bahçe yolculuğumuz acilde noktalandı. Hiç anlamadığım bir şekilde kaşıntıyla birlikte ayaklarım davul gibi şişti. Hastaneye gitmek istemedim ama, evdekilerin zoruyla gittik. Saat 23:30'a kadar serumum ancak bitti. Allerjik reaksiyon dendi, ben hala böcek vs sokması olduğunu düşünüyorum. Hani demişsiniz ya, yılan da olabilir. Ayağım şişince herşey aklıma geldi. Yılan olmasın ne olur, ya da ben görmeyeyim. |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Sayın SDurul; Geçmiş olsun. Şimdi iyisinizdir inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Gecmis olsun sevgili SDurul. Aslinda tarla faresi bitkiler icin daha tehlikeli. Yilanlar onlari ve salyangoz yumurtalarini yiyor. Biz yilanlara alistik, zararsiz olan minik yilanlardan cok var bizde. Büyük oglum bile görünce bir sopayla alip suyun kenarina birakiyor. Tabii biraz ürperiyor insan soguk hayvan ne de olsa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlarım Maki, Uzaylı, sevim.K, çiçeksever, teşekkür ederim. Şu anda iyiyim. Eşimin söylediğine göre boya otu değmiş. Bundan sonra bahçede çorapsız gezmek yok. Hatta çizme alsam iyi olacak. Sevgiler... Sevgili çiçeksever, yılan korkum fobi derecesinde. Sizde ki gibi bahçede görsem, herhalde bir daha gidemem. Muhakkak vardır da, iyi ki görmüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili SDurul,çok geçmiş olsun güller harika ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|