agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10440Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-01-2011, 22:58   #1
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Sevgili Orhan öğretmenim dostunuza aldığınız Pachira çok güzel, yüreğinize sağlık 20 yıl önce benim de vardı, taşınmamızdan, yeni yerine alışamadı, sanırım sarsıldı, kaybettim. En kısa zamanda küçük de olsa tekrar bir Pachira alıp, daha bilinçli bakıp, büyütmek istiyorum
Yanlış hatırlamıyorsam Grevillea'nız vardı, aceba bahçede ne durumda? Benimki tomurcuklandı, yakında fotoğrafını ekleyeceğim
Saygılar.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 09:30   #2
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Sevgili Orhan öğretmenim dostunuza aldığınız Pachira çok güzel, yüreğinize sağlık 20 yıl önce benim de vardı, taşınmamızdan, yeni yerine alışamadı, sanırım sarsıldı, kaybettim. En kısa zamanda küçük de olsa tekrar bir Pachira alıp, daha bilinçli bakıp, büyütmek istiyorum
Yanlış hatırlamıyorsam Grevillea'nız vardı, aceba bahçede ne durumda? Benimki tomurcuklandı, yakında fotoğrafını ekleyeceğim
Saygılar.
Sevgili acemifüsun;
Pachira; sık yer değişikliği, herhangi bir cisimle sürekli temas, hava akımı ve fazla sudan hoşlanmıyormuş. Diye okudum. Bu nedenlerden biri veya birkaçı kaybetmenize neden olmuş olabilir. Umarım bu sefer başarılı olursunuz.

Grevillea çeliklerini, Sevgili Fatoş göndermişti. Maalesef tutturamadım.
Kasımda Samsun' a gitmeden Avcılar Bitki Dünyası' nda olduğunu öğrendim. Bir tane aldım ve götürüp diktim. Durumu iyi idi biz gelmeden.

Kışın kar çok yağarsa, komşumun torunları, hiç basılmamış karda oynayalım diye, yanlışlıkla üzerine basabilirler diye, tüm küçük bitkilerimi koruma altına aldım. Özellikle yanlarına diktiğim sopalar, birer işaret çubuğu görevi yapsın diye.

Name:  137.jpg
Views: 1109
Size:  72.2 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 17:19   #3
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Biraz önce, dışarıda dolşırken yan sokaklardan birinin bahçesinde, duvar kenarında üzerinde oldukça fazla sayıda çiçeği olan kocaman bir Lonicera Fragrantissima Hanım Parmağı-Kış Hanımelisi) gördüm. Makinam yanımda olmadığı için fotoğraflayamadım.

Boyu iki metre, eni bir buçuk metreye yakın ve bol dallı. Ben bahçeme kasımda diktim. Daha tek dal üstüne, bir metre kadardı. O da birkaç çiçek açmıştı.

Bu büyüklükte abisini görünce çok sevindim tabii. Çiçekleri çok güzel kokuyor...Evde fotoğraflayabilimek için birkaç küçük dal kopardım. Yola taşan dallardan haaa..

Bu bahçemdeki minik...

Name:  033.jpg
Views: 644
Size:  71.4 KB

Bunlarda İstanbul' daki abisinin çiçekleri..

Name:  001.jpg
Views: 657
Size:  28.1 KB

Name:  003.jpg
Views: 650
Size:  34.3 KB

Name:  005.jpg
Views: 618
Size:  32.6 KB

Name:  002.jpg
Views: 598
Size:  38.2 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025