![]() |
|
![]() |
#1051 |
Ağaç Dostu
|
39 yıl önce, Kızılot' ta eşimle birlikte öğretmen olarak görev yaparken, evlenerek oradan ayrılan, yeni üyemiz Meliha Ünlüer ile o yıldan bu yana ilişki kuramamıştık. Eşinin asker olması nedeniyle, Türkiye' de neredeyse ayak basmadık il bırakmadan gezip, emekli olmuşlar ve Samsun' a gelip yerleşmişler. Pazarda tesadüfen bizi tanıyan bir arkadaşımıza rastlamışlar. Onlardan, her yaz Samsun' a geldiğimizi, bir bahçemiz olduğunu ve Google aracılığı ile bahçemize ulaşabileceklerini öğrenmişler. Ağaçlar Net' te bahçemizi bulunca, bize ulaşmanın sitemize üye olmakla daha kolay olacağını düşünerek üye olmuşlar. İşte, canım arkadaşımız Meliha Ünlüer' in üyelik öyküsü. Bu bayramda, onlarla buluştuk. Havanın güzelliğinden yararlanarak, önce onların deniz kenarındaki yazlıkları ve bahçelerine gittik. Sonrada bize gelip bir kaç kare fotoğrafla, 39 yıl sonraki bu ilk birlikteliği görüntüledik. İşte bu fotğraflar: Eşim ve Meliha, onların bahçesinde. ![]() Bahçelerinden bir görünüm. ![]() Gazanyalar. ![]() Sahilde Kum zambakları. ![]() Meliha Ünlüer' lerin yazlıklarının bulunduğu, Samsun-Çarşamba-Cosdal Sahili. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ağaçlar net in katkısı yadsınamaz tabii ki. ![]() Abutilon' tac izdüşümünün çember kenarına, 10 cm kadar derinlige bu günlerde 20-20 veya 15-15-15' ten iki avuç içi kadar, yoksa yanmış hayvan gübresi (dolu dolu bir kürek ) gömerseniz, mayıstan itibaren daha gürbüzleşeceğini sanıyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bu iki bitki, benim de çok beğendiklerimden. Özellikle Nutka. Ona gözüm gibi bakıyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Orhan bey ,kızılot köyü çok güzel bir köy.Sınıf arkadaşım Kızılot köyünden olduğu için sınıfca köyü ziyaret etmiştik.Tabii 70 lı yıllardan bu zaman kadar bazı değişiklikler olmuştur. Ama köy köydür .Nefistir.Havası, suyu.Sağlıklı bir yaşam diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2010
|
Sevgili arkadaşlarımızla buluşmak bizi çok mutlu etti ,Ağaçlar net'in onları bulmamızdaki rolü büyük.İyiki bu site varmış sonsuz teşekkürler.. Bahçemize gelince,hiç güzel görünmüyor.Belki ilerde Orhan ve fermude'nin yardımları, eşimin kol gücüyle biraz düzelebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet. Kızılot çok güzel bir köy. Bende çok seviyorum. Güzel dileğiniz için çok teşekkürediyorum. Sizede sağlık ve mtluluklar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Herzaman, elimizden geldiğince katkıda bulunacağımızdan emin olabilirsiniz. Ancak bahçeniz, mevsim gereği farkedilmiyor. Baharla birlikte güzellikleri ortaya çıkacaktır. Selam ve sevgiler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede kış hazırlıkları devam ediyor! ![]() Karagözlü suzan Vişne ağacına öyle güzel açıyorki, söküp atmaya kıyamıyorum. Sanırım şubata kadar dokunmayacağım. ![]() ![]() Selluka' da son tohumlar kurumak üzere. Üzerinde hertürlü kesme ve çakma işlemlerini yaptığım tezgahımı, üzerine çıkıp, tohumları toplamak için altında tutuyorum. ![]() Kelebek çalılarından birini yerinden söküp, arkaya aldım. Ondan boşalan yere, gelecek olan Oya ağaçlarından birini dikeceğim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Ağaç Dostu
|
Abutilon güzel de...Yaz boyunca sabah sefaları ile kapattığım arka fon berbat. ![]() Bu kez duvarın dibine, 5-6 tane sarmaşık gül çelikledim. birkaçı bile tutsa, kalıcı bir çözüm olabilir, diye düşünüyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2010
|
Abutilon un güzelliğinden arka fon görülmüyor bile. Kaldıki sen onada çözüm bulmuşsun.Ellerine sağlık. Hanımeli ,bende burdayım diyor bütün güzelliği ile.Ne de güzel kokuyordur. Hayatınız hep çiçekli olsun canlarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Ağaç Dostu
|
Yıllardır hiç onarım görmemiş olan, komşu bahçelerden biri ile olan aramızdaki sınırı, nihayet ormansı görüntüden kurtarıp, daha temiz bir görüntüye kavuşturdum. Gelecek yıllarda tüm sınırları, bu şekilde dikenli tel ile çevirmeyi planladım. Bu arada komşunun ''İbiş'' adlı sevimli köpeği yanımızdan pek ayrılmadı. ![]() 40 metrelik sınırdan, 1 tondan daha fazla odunda çıktı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Ağaç Dostu
|
Komşumun tavuklarının bir kısmı, galiba kümesteki kalabalıktan hoşlanmıyorlar ki; ağaç tepelerine tünemişler. ![]() ![]() Bu arada Kadfe çiçekleri ve Alacalı Hedersi hoşuma gitti. ![]() ![]() ![]() İnanılır gibi değil! Ağaçtaki incirler lokum gibi. Belliki havaları yaz gibi olmasından. Bu sene ''Pastırma Yazı'' bilinenden çok uzun sürdü. 25 günden bu yana devam ediyor. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnsanın içini rahatlatıyorsun. Güzel dileklerini, bende sizin için diliyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sevgli Orhan Hocam ve Sevgili öğretmenimin öğretmenler gününü kutluyor ellerinizden saygıyla öpüyorum.Hocam her şey güzel olacak.)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Orhan bey Lonicera Fragmantissima tohum verirse talip olabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mükemmel olduğu kadar, mütevazı bir kişiliğiniz var. Sizi bu nedenle çok beğeniyorum. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
sayın Orhan Özbilgiç bahçenize girdim emek ve sonucundaki güzellikleri gördüm sizi kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum darısı benim başıma incirinizden izinsiz kopardım umarım kızmazsınız. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Sevgili öğretmenim değerli abim bahçeniz görmüyeli harika olmuş.Çan sarmaşığına bayıldım selluka harika abition şahane.Bahçenin iki yıl sonrasını düşünemiyorum maşallah size ağaçlarınız çiçekleriniz sevginizi öyle güzel yansıtmışlar ki . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçemii ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Sağolun. Her mevsim , her meyvemi izinsiz koparabilirsiniz. (Ahhh..Keşke yolunuz düşsede gerçekten koparabilseniz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Evet. Bahçem her geçen yıl daha bir güzelleşiyor. Bazı arkadaşlarımızın vurguladığı gibi, gerçekten '' Evin yenisi, bahçenin eskisi ''. Selam ve sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Cok tesekkür ederim Orhan bey. Burada iki yildir seralarda ariyorum fidanini bulamadim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İstanbul' da da sadece bir fidanlıkta, tek bir tane kalmıştı. onu aldım. Ancaaak, olur ya, fidanlıkları dolaşırken rastlarsam sizin için alır gönderirim. ![]() Selamlar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Sevgili öğretmenim selluka tohumlarımla birlikte karagözlünün tohumlarına da talibaim.abition çok güzel açmış arkası görünmüyor bile. Emeğinize yüreğinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yarın, bulabildiğim kadar tohumu toplayacağım. Sizede gönderirim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Ağaç Dostu
|
Bir dostum, bahçesinden topladığı hurmalardan epeyce bir miktar bize getirdi. Bende bir başka dostumuzun bahçesinden 4-5 tane kopartmıştım. Bu yeni gelenler kadar irisini bu güne kadar hiç görmedim. ![]() Eşim birkaç tanesini deneme amaçlı Korogaki yaptı. Bakalım sonuç ne olacak. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|