![]() |
|
![]() |
#2551 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O gülümün rengini çok seviyorum. Genel olarak, sizin oralara göre bile, en az bir hafta geç çiçekleniyor bizimkiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2012
|
Bahçeniz çok güzel. Umarım bende bahçemde böyle güzellikleri bir an önce oluşturabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Ağaç Dostu
|
Saygıdeğer büyüğüm Orhan ağabeyim, Maşallah bahçeniz yine şenlenmeye başlamış. Vangelyanızda çok güzel çiçeklenmiş. Tohumu oluyormu eğer oluyorsa siz bilirsiniz. Sevdiklerinizle beraber sağlıklı bol çiçekli günler geçirmeniz temennisiyle muğladan selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Samsun ikliminde, sizin bahçenizinde aynı hızda gösterişli bir mekana dönüşeceğinden emin olabilirsiniz. Zaten siz adımlarınızı çoktan atmışsınız. Gerisi gelecektir. ![]() Selam ve sevgiler. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Ağaç Dostu
|
Oh, mis gibi mis. Bahçenizi gezerken ferahlık hissediyor insan. Ya da bana öyle geliyor, harikulade kokular eşliğinde hem de ![]() Orhan Bey, o pembe renkli, güzel Hanımeli de beyazı kadar güzel kokar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili smnunal; Geçen yıla göre bazı eksiklikleri olsada, yinede güzel görüntüler oluşmaya başladı. Vangelyamın bu yıl ikinci yılı. Geçen yıl yaz boyunca açmıştı. Oysa mayıs - haziran aylarında çiçeklenen bir bitki. Bu yıl zamanında açtı. Bakalım ne olacak? Geçen yıl tohum görmedim. Bu yıl dikkat edeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Orhan bey bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.Bende de Amerikan Beathy Hanımelisi var. Fakat benimki terasta, sizinki kadar güzel olurmu bilmem. Ben kokusunu merak ettim, normal hanımeli kadar yoğun mu kokusu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hanımeli, diğeri kadar yoğun olmamakla birlikte kokulu. Diğerinden farklılığı, yaz boyunca defalarca açması. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Niçin olmasın? Büyük bir saksı, yaz boyunca birkaç kez sıvı gübre... Güzel bir kokusu var. Ama diğeri kadar yoğun değil. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2012
|
bahçeniz gerçekten harika olmuş hem çok zevkli döşemişsiniz hem de rengarenk çok güzel allah güle güle oturmayı nasip etsin çiçeklerinize baka baka kahvenizi yudumlayın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeme hoşgeldiniz. Beğenilerinize teşekkür ediyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zeki Yağlı'nın verdiği Penstemonlar nisan ortasında açmaya başladılar. ![]() Geçen kasım ayında birileri bahçeme çok sayıda çiçek fidesi bırakıvermiş. Araştırmalarımıza rağmen kim olduğunu ve fidelerin ne fidesi olduğunu bir türlü öğrenemeden diktim. Kışı çok rahat atlatan bu fideler Hüsnüyusuf çıktı. Dünden bu yanada açmaya başladılar. Bu gizli çiçeksevere teşekkür ediyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Ağaç Dostu
|
Bu yaz için hazırladığım tarhlardan birine, tam 50 tane, farklı renklerde Glayöl soğanı diktim. Hepside toprak yüzüne çıktılar. ![]() ![]() Alacalı yapraklı rhododendron ilk çiçeğini açtı. Satıcının söylediği gibi Lila renginde. ![]() Diğeri ise daha erken davrandı. ![]() Geçen seneden yere dökülen tohumlardan çıkan çörek otlarıda açmaya başladı. ![]() ![]() Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 19-05-2012 saat 18:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Ağaç Dostu
|
Saray Naneside çiçeklenmeye başladı. ![]() ![]() Yalancı Tesbih ağacı (Hint leylağı) da çiçeklenmeye başlayanlardan. ![]() ![]() Bu sene Karışık renkli Asterlerin büyük bölümünü palmiyenin etrafına dikeceğim. Yerini hazırladım. Fideler serada. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel sunumlar gelmiş yine, ellerinize sağlık Orhan bey. Gülleri bu forma nasıl getirdiniz merak ettim, terasın tüm duvarına yayılmışlar, bir tarafta güller bir tarafta clematisler, harika bir gürünüm olmuş. Saray nanesi diye bir bitki de mi varmış, bu sitede her gün yeni bir şey görüp öğreniyorum, çiçekleri çok hoşmuş. Bu arada, şu gizli çiçeksever komşunuz çok nazikmiş, sizin bitkilere olan düşkünlüğünüzü biliyor olmalı, çok güzel açmışlar. Hüsnüyusuflar 2. yıl çiçekleniyorlar benim bahçemde, muhtemelen size gelenler de bir yaşında olmalılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Ağaç Dostu
|
Balkon duvarlarını kapatan tek bir kök gül Adalet Hanım. Her yıl eylül sonunda oldukça sert buduyorum. Hatta, neredeyse giriş kapısına kadar uzayan dallarını, clematislerle paylaştırmak ve gücünü azaltmaması için hep kestim. Nisan ortasından itibaren. iki ayda bir 21 Azot (Amonyum Sülfat) veriyorum. Tüm bitkilerimle birlikte. Saray nanesini bir komşumda görüp, sürgününü alıp diktim. Nane olmaya nane. Ama kırmızımsı ve iri çiçekli oluşu ilginç. Adını sevgili Zeki Yağlı söyledi. ![]() Hüsnüyusuf çok sevdiğim, gösterişli bir çiçek. Ama fidesini tanımıyordum. Dediğ im gibi kasım ayında, bir parmak boylarında, bir top fide idiler. Sağolsun dostumuz. Birgün mutlaka ortaya çıkacaktır elbette. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Ağaç Dostu
|
Bu kış 4 yaşındaki Acem Halısı bitkim dondu. Maalesef köktende sürmedi. Çarşamba günü Çarşamba Pazarı'na sebze-meyve almak için gittiğimde birde ne göreyim? Köylü bir bayan birkaç sardunya ve birkaçta Acem halısı yetiştirmiş, satıyor. Çok mutlu oldum inanın. En güzelini 5 liraya aldım. Saksı amaçlı pet şise dibi kullanmıştı. Tabi ben, büyütmek için değiştirdim. ![]() Şimdi tekrar Acem halım oldu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Orhan hocam,bahçe harika olmuş sahibi gidince hemen neşelenmiş maşşallah yanlız ben o duvardaki sarmaşık gülde takılı kaldım..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-11-2010
|
Orhan Öğretmenim, Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık. Acemice bende bahçe yapmaya çalışıyorum sizlerden öğreneceğim çok şey var. Sizlerinde desteği ile umarım güzel bir bahçeye sahip olabilirim. Samsun'a sevgiler saygılar... Not: Kış bu sene heryerde çok zor geçti. Donan bitkileriniz için çok üzüldüm. Aynı sorun bizde de oldu, ama dediğiniz gibi giden gitti ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2012
|
Gerçekten müthiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eylülde bir hatırlat... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili arkadaşım; Çok teşekkür ederim. Biraz tempolu çalışma, biraz hazırdan satınalmalar( Bir an önce bahçe olduğu ortaya çıksın diye. ![]() Sizde mutlaka çok güzel şeyler yapacaksınız. Başarmanın yolu, agaclar.net' ten geçiyor. Sağlıcakla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Not: Bir ara siyahi akasmanızı yakından görmek isterim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Ağaç Dostu
|
Beni şımartıyorsunuz. Evet ölçme işi doğru. Palmiyeyi, Manolya, Oya ağacı ve Kelebek çalısı ile aynı hizada dikmiştim. Etrafınıda kabaca pergelleyince, oldukça düzgün bir yuvarlak çıktı ortaya. ![]() Tohumları toplamadan, her renk için bir etiketleme olabilirdi. Ama o dönemdede yine ''adam sende'' deyip geçiveriyorum maalesef. Aralara taş koyma önerinizde çok hoş... El arabası gerçekten çok işime yarıyor. Buralarda her evde mutlaka bulunur. Bahçelerden birşeyler taşımak için. Akasmayı yarın veya sonrası yakından fotoğraflamaya çalışacağım. Şu anda, dün sizin oraya yağan yağmur buraya geldi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Ağaç Dostu
|
Mart ayında Bauhaus' tan aldığım ve göndererek bir hafta sonra diktirdiğim Ağaç Şakayıklarından ''Pinky'' açtı. Paketin üzerinde toz pembe olarak görülüyordu. Ama beni şaşırtarak sevindirdi. ![]() Kenarlar pembe, ortası tam yavruağzı. Çok hoşuma gitti. ![]() ![]() ![]() ![]() Yol kenarındaki Pittoslarımdan biri son derece sağlıklı bir biçimde çiçeklenmeye başladı. Ama karşısındaki maalesef tüm yapraklarını döktü. Gerek gövde, gerekse dallar canlı olduğu için şimdilik sökmedim. Bir ay daha gelişmeleri gözleyecek ve duruma göre karar vereceğim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Herşey harika görünüyor Orhan abiciğim ama duvardaki güller bence de çok güzel duruyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|