![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yücel Beyciğim; Ben çimde biçemedim ya! Bizim buralarda yılın neredeyse her günü gece çiy düşer. Yazları bile sabah 09.00 a kadar yerdeki çim (bizimkisi çayır!) hep ıslaktır. Güneşlenme veya rüzgar yoksa gün boyu kalkmaz. Tabi bu durumda biçemeyiz. Birkaç gün güneşlenme olsa hemen ilk işim o olacak. Bu yıl yeni bir yabani ot türedi. Bu otu Ege ve Marmara' da sık görürdüm. Buralarda pek olmazdı. Köyde birçok bahçeyi sarmış. Tabii benimkinide. Pek sevimli bir ot değil. Yani çiçekleri gösterişli değil. Bak istersen, beğenirsen sana tohum için birkaç kök ayırayım. Çimin arasına ekersin.. Manzarası fena değil.![]() Sevgi ve selamlar. Eklenti 205544 Eklenti 205545 Eklenti 205546 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sevim Hanım; Bu yıl zorunlu olarak biraz erken oldu. Birde havalar soğuk. O nedenle hayalimdeki güzelliği yakalayamamanın şaşkınlığını henüz atamadım üstümden. Sadece, kayısı, nektarin ve erik çiçeği gördüm. Onlarda açtıklarına pişman gibiydiler havalardan. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Başınız saolsun Orhan abi Bu sene bahar bir türlü gelemedi.Bizim bahçede de yaprağını dökern manolyanın üzeri açmaya çalışan tomurcuklarla dolu ama garibim neşelenemedi soğuklardan .Mayıs geldi sayılır bahçeniz neşelenecek ,bahar bahçelerin en güzel olduğu ay .Bitkilerin telaş içinde hızla yeşillenmesi ,çiçeklenmesini izlemek çok keyifli . |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet bazı bitkiler açmak için acele ediyorlar. Sadece Orman gülü biraz gecikecek gibi. ![]() İspirya, Ağaç şakayık sıradalar gibi. Sevgi ve selamlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Başınız sağ olsun orhan abim,ağaclar ne güzel açmış şakayıkkı budadınmı? Abim tekrar budama yaparsan budama zamanında çeliğinden almak isterim mümkün olursa. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şakayık' ı budamadım. O zaten budanmıyor. Doğal olarak çelikle üretilmiyor. Kök yumruları ile üretiliyor. Benimkisi henüz tek yumru. Bu nedenle tet tomurcuk var. Ancak birkaç yıl sonra yumru sayısı artınca ayrılabiliyor. Birkaç yıl sonra neden olmasın? ![]() Esen kalın. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Orhan Bey, yeni şakayığınızın açmasını heyecanla bekliyorsunuz, yaprakları da çok güzelmiş. Çiçek sayısı, yumru sayısı kadar mı oluyormuş? İspiryanız da sahneye çıkmadan önce hazırlanıyor, çok güzel olacak. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sakayık' la ilgili görüşüm, sadece bir varsayım. Ancak yumrular çoğaldıkça çiçeklenme artıyor. Bu bir gerçek tabii. ![]() Bende, İspirya' nın çiçeklendiğinde oldukça güzel bir görüntüye kavuşacağını düşünüyorum. Fotoğraflamak için sabırsızlanıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Orhan hocam başınız sagolsun bu ara bahçenizdeki güzellikler harika elinize emeginize saglık |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın Orhan Özbilgiç,Samsun Çarşamba çok uzak ama,bendeniz ışık hızıyla bahçenizin ortasına düştüm. Önce başınız sağolsun. Tanrı başka keder vermesin.Meyve ağaçlarınız baharı getirmiş, ama havalardan pek bir şey yapılamıyor.Şakayığın budanmayacağını da sizden öğrenmiş oldum,daha öğreneceğimiz çok şey var demekki.Benim iki şakayığımı ben sonbaharlarda hep budardım, iyiki birşey olmadılar.Bir tanesinde bu sene 5 tomurcuk var,bu altta 5 patates olduğunu mu gösterir.Ayırıp başka yerlere dikmem için hangi ayı beklemeliyim,bilginiz varsa beni aydınlatırmısınız ,Size hep zahmet veriyorum ben .Benim de size bir süprizim olacak,size sonbaharda eski Osmanlı Çiçeği olupda şu anda pek bulunmayan Sümbül'i Teber soğanlarını yolluyacağım.İki saksıda muhafaza ediyorum.Hollanda dan getirtmiştim,belki Türkiyede vardır ama ben bulamadım. Nefis kokulu ,60 cm boyunda beyaz renkli,bir çiçektir.Belkide biliyorsunuzdur. Size ve eşinize sevgi ve selamlar efendim. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Genellikle bahçemdeki tüm işlri kendim yapıyorum. Bugünlerde o kadar yoğunumki, sadece bahçeme gelen mesajlara bile zor zaman ayırıyorum. Birde bazı başlıklara göz atabildim. Hiç bir arkadaşımın bahçe ve balkonuna uğrayamadım. Artık bir boşlukta üçer-beşer gezeceğim. Dün, Ağaç Şakayığı başlığında Sevgili Kiraz, bir kaynak yazı alıntılamış. Orada şakayık ile ilgili bilinmesi gereken neredeyse her şey var. Budama konusuna da açıklık getiriyor. Bir gözatın isterseniz. ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=16491&page=4 Sümbül-i Teber önerinize memnuniyetle ''evet'' derim. Sağolun. Bunun özel bir sebebide var! Forumda, çeşitli soğanlı bitkiler satışı yapan bir üyemize, bir bayram arifesinde kendime aldığım Nectares Cordum adlı bitki soğanlarını fotoğraflayınca; ''N'olur banada alıp gönderir misiniz?'' Demişti. Bende üşenmeyip Bahçelievler' deki evimden, Bayrampaşa Bauhaus'a tekrar gidip, istediği miktarda soğanı aldım. Aynı gün, bulduğum bir koli kutusuna fiyat fişinide koyup, kargo şubesi kapanmadan teslim ettim. Telefonla da gönderdiğimi bildirdim. Çok mutlu oldu. Bayram sonrası aldığınıda bildirdi. Bana ilgimin karşılığı olarak Sümbül-i Teber soğanları göndereceğini söyledi. Tabii bende çok sevindim. Ama ne soğanlar geldi, nede bir kez daha aradı. ![]() Bunu ilk kez gündeme taşıyorum. Bu yüzden içimde bir ukde oldu Sümbül-i Teber sahibi olmak. Vede bü yüzden teklifiniz beni çok ama çok sevindirdi. Herşey gönlünüzce olsun. ![]() İşte bu nedenle |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Buna çok sevindim. Ama bir ay kadar önce, Güler Hanım ve Limon' unkiler çimlenmemişlerdi. İnşallah onlarınkilerde bu günlerde çimlenirler. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Gözün aydın sevgili kiraz ben bu yıl dikemedim salık sorunlarım nedeniyle. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir ara gelip onları getirmezsem içime dert olacak.. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Olsun sevgili hocam canın sağolsun, bişey olmaz onlara saksıdalardı. Müsait zamanda alır götürürsünüz. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaktüsler, ''Yok!'' dememek için işte. Sağolun. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Orhan hocam frezyalar çok güzel görünüyor küpeli çiçegide harika elinize saglık. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah birgün seninde bir bahçen olur, o zaman daha müthiş zevk alacaksın. Sevgiler. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili orhan abim bu yıl yaz zor geliyor frezyalar güzel açmış. Kalanhor coşmuş küpe çok güzel sonunda sende dayanamadın kaktüse. Clematisler acmadımı? |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Frezyalar teker teker açmayı sürdürüyorlar. Kalanşolar güneşlenme olmadığından daha tam açamadılar.Eeee, kaktüsü de sevdirdiniz ya bana. ![]() Clematisler habire uzuyorlar. Açarlar herhalde. Zeki Yağlı kardeşimin verdiği tohumlar bir buçuk aydır viyollerde. Hala çimlenmediler. Onlarda çimlenirse, çeşit çoğalacak. Selam ve sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Hocam, bahcenizde bir kahve içmeye geldim. Cok yoruldum, az soluklanayım. Bahara az kaldı, komşum takvim yaprağına bakmış ![]() Bir aydır az kaldı diyoruz, bir hafta daaha sıkacağız dişimizi. Biz hala kalorifer yakıyoruz. Akşamlar buz, yağmur rüzgar eksik değil hiç. Can sarmaşığım cıkmadı benim. Koctaş tan tohum aldım ektim. Bir haftadır tık yok. Tohumdan elimi cekeceğim, tövbe edip artık. Kaktüs saksınıza bayıldığımı söylemeden gecemiyeceğim. Neyse, cok oturdum. Bahceme ot yolmaya gideyim ben ![]() Güzel baharlar diliyoruz size ve eşinize. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok çalışıyorsun ama karşılığını görüyoruz. Bahçeni cennete çevirdin. Sağlık içi,nde sefasını sür. Tohum işine gelince; Bendede onlarca tohum türü çimlenmeyi bekliyor. Bir bölümü çimlendi. Gerçek yerlerine şaşırttım. Çiçeklendiklerinde fotoğraflarım. Seneye bende direkt toprağa ekilen birkaç çeşit dışında tohum ekmemeye karar verdim. Bakımı çok zor oluyor. Herşey gönlünce olsun, kardeşim. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Orhan abiciğim keçi sakalı tüm ihtişamını sergilemiş diğerleri de birbirinden güzel Cemo'nun dediği gibi ben de kaktüs saksılarına bayıldım ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Keçi sakalı geç bile kaldı. Birkaç gün sonra daha bir güzelleşeceğini sanıyorum. O zamanda fotoğraflarım. Kaktüs saksısını Samsun' da Baumax diye bir yapı markette tesadüüfen gördüm. Bende sevdim. Selamlar. |
|
|
|
|
![]() |
|
|