agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10440Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-04-2011, 18:43   #1
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Merhaba Orhan Beyim, kolay gelsin

Çok şükür bu yıl da erdik bahara
Gülü gördü bülbül başladı zara
Açıldı sinemde bin türlü yara
Yine dert açmanın zamanı geldi

Pınarı var ormanı var gölü var
Çiğdemi var çiçeği var gülü var
Arısı var peteği var balı var
Bunları seçmenin zamanı geldi

Aşık Hüdai
Tam Cumhur Tonba' ya yakışır bir selamlama. Sağolasın dostum.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 23:11   #2
Yeni Üye

yunuscem's Avatar

Giriş Tarihi: 08-04-2011
Bu güzel bahçede bu saatte dolaşma fırsatından ve bu siteye üye olmama vesile olmanızdan ötürü çok teşekkür ediyorum sevgili Orhan Amca.Bu arada bana verdiğinin kısmet ağaçları yeşillenmeye başladı.tekrar teşekkür ederim.Görüşmek dileğiyle .selamlar

yunuscem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 10:17   #3
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yunuscem Mesajı Göster
Bu güzel bahçede bu saatte dolaşma fırsatından ve bu siteye üye olmama vesile olmanızdan ötürü çok teşekkür ediyorum sevgili Orhan Amca.Bu arada bana verdiğinin kısmet ağaçları yeşillenmeye başladı.tekrar teşekkür ederim.Görüşmek dileğiyle .selamlar

Aman Tanrım!
Bu ne hoş, bu ne keyif ve gurur verici bir durum. Şimdi biz, Salih Amca' nıda sayarsak Kızılot Köyü' nden tam beş tane agaclar.net üyesiyiz ha..

Zaman içerisinde, sizlerin bahçeleri içinde birer sayfa açarız. Çünkü onlarda çok güzel bahçeler. Ben bahçemde zaman zaman, komşularımın bahçelerinden diyerek, birer karede olsa fotoğraflarını yayınlamıştım.

Bu yıl viyollere, çok sayıda çiçek tohumları ektim. Eğer sonuç başarılı olursa sizlerede veririm. Özellikle senin bahçede, dikebileceğin çok yer var daha.

Sevgili yunuscem;
Sevgiyle kucaklıyor,gözlerinden öpüyorum. Hoşgeldin..

Eski 10-04-2011, 16:40   #4
Yeni Üye

yunuscem's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Aman Tanrım!
Bu ne hoş, bu ne keyif ve gurur verici bir durum. Şimdi biz, Salih Amca' nıda sayarsak Kızılot Köyü' nden tam beş tane agaclar.net üyesiyiz ha..

Zaman içerisinde, sizlerin bahçeleri içinde birer sayfa açarız. Çünkü onlarda çok güzel bahçeler. Ben bahçemde zaman zaman, komşularımın bahçelerinden diyerek, birer karede olsa fotoğraflarını yayınlamıştım.

Bu yıl viyollere, çok sayıda çiçek tohumları ektim. Eğer sonuç başarılı olursa sizlerede veririm. Özellikle senin bahçede, dikebileceğin çok yer var daha.

Sevgili yunuscem;
Sevgiyle kucaklıyor,gözlerinden öpüyorum. Hoşgeldin..

Bimukabele Orhan Amcacığım.Umutla çalışıyorum bahçede umarım güzel şeyler ortaya çıkar Sevgiler selamlar...

Eski 10-04-2011, 19:43   #5
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sevgili yunuscem;
Fotoğraflarım arasında bak neyi buldum? Sen, lumbagon ve Shapsough, köyün parkındaki limon selvilere topiary budama yaparken çekmişim. Yani üç agaçlar.net üyesinin karşılıksız doğa aşkının resmi.

Sağda Lumbagon, ortada budamayı yapan Shapsough ve karşıda sen. Tabii fotoğrafı çeken ben.

Name:  036.jpg
Views: 658
Size:  62.7 KB

Ve sonuç yavaş yavaş ortaya çıkıyor...

Name:  044.jpg
Views: 630
Size:  46.0 KB

Eski 11-04-2011, 18:46   #6
Yeni Üye

yunuscem's Avatar

Alıntı:
Sevgili yunuscem;
Fotoğraflarım arasında bak neyi buldum? Sen, lumbagon ve Shapsough, köyün parkındaki limon selvilere topiary budama yaparken çekmişim. Yani üç agaçlar.net üyesinin karşılıksız doğa aşkının resmi.

Sağda Lumbagon, ortada budamayı yapan Shapsough ve karşıda sen. Tabii fotoğrafı çeken ben.

Umarım güzel olacaklar.Sizden sonra bizim bahçedeki altuni taflan da bir budama operasyonundan geçti.Sağolsun Shapsough hoş bir form kazandırdı.Burada ki konuları okudukça bahçe rsimlerini gördükçe yerimde duramıyorum inanın ki.Umarım tasarladığım gibi bir bahçe olur benimki de
birde bonsailere heveslendim ki

Eski 09-04-2011, 11:38   #7
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Yemyeşil bir köyünüz varmış.

Name:  images.jpg.Kızılöt.jpg
Views: 593
Size:  5.5 KB

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 14:14   #8
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Evet Cumhur Baba;
Deyim yerindeyse yeşillikler denizinin tam ortasındayız. Çarşamba Merkez' in 10 km kuzeyinde, deniz' e 13 km mesafede bir köy.

http://www.turkcebilgi.com/%C3%A7ar%C5%9Famba/haritasi

Eski 10-04-2011, 22:24   #9
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Eeeeeeeeeee. Ne demişler. Hacı hacıyı Mekke'de, Hoca hocayı Tekke'de, Bitki delileri de birbirini dakkada bulurmuş. Nerde? agaclar.net'te.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 22:35   #10
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Cumhur Baba;
O gençlerle, özellikle yazın hep beraberiz. Bahçemi oluştururkende, teknik konulardada hep yanımda idiler. Ama dediğin gibi iş ''Bitki Deliliği'' olunca, en kaliteli ortak maya nerdeyse oraya. Tabii agaclar.net'e.

Eski 11-04-2011, 18:35   #11
Yeni Üye

yunuscem's Avatar

Cool

Alıntı:
Eeeeeeeeeee. Ne demişler. Hacı hacıyı Mekke'de, Hoca hocayı Tekke'de, Bitki delileri de birbirini dakkada bulurmuş. Nerde? agaclar.net'te.
gerçektende öyle.Siteye üye olduğumdan beri yani 3 gündür.çıkamadım.O kadar çok çeşit o kadar çok bilgi var ki,afedersiniz şapşallaştım biraz Hepsini görmeliyim hepsinin öğrenmeliyim falan diye

Eski 23-04-2011, 14:25   #12
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:

Ben bu sözü çok tuttum, başka neresi olabilirdi ki

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2011, 17:30   #13
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sevgili Adalet Hanım;
Yüreğinizin ve aklınızın bir bölümünün bahçenizde olduğunu biliyorum. Ama dert etmeyin. Bu yıl ülke genelinde havalar soğuk. Ben birkaç gün önce bahçeme kavuştum. Ama inanın hiç tadı yok!
Buralarda, şu günlerde açmış olması gereken İspirya (Keçi Sakalı) bile çiçeklenmedi. Bahçemde sadece, portakal nergisleri, grevilya çalısı ve birde çayırlar arasında papatyalar çiçekli. Hava da hem soğuk, hemde güneşlenme hiç yok.
Anlayacağınız tatsız tuzsuz. Yani, hiçbir bitki, henüz ''dellenecek'' kadar değil.
Esenlikler diliyorum.

Eski 11-04-2011, 01:38   #14
Ağaç Dostu

asumandilek's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2007
Galeri: 87
Öncelikle çok mahçubum. Tam 54 sayfa ( Sakarya ) ki belki halihazırada ben yazarken 55 bile olmuş olabilir ( Samsun'a gelmiş olabilirim ) bu sayfanın erişilmez hızıyla. Evet ne demiştik mahçubum. Elma şekeri kadar kızardı suratım. Ellerim bu sayfaya ilk mesaj yazıyor olmanın utancıyla basmaya çalışırken tuşlara, gönülden bir özür diliyorum şimdiye dek hiç uğramamış olduğum için.

Gönlünün güzelliğini bildiğim için bütün arsızlığımla özürümün kabul edilmiş olduğuna emin şekilde yazıyorum bundan sonrasını.

İlk sayfaya kadar gittim. Arada kendi mesajım var mı yok mu diye ararken aşina fotoğraflar görünce ümitlendim, mutlaka karalamış olmalıyım bir kaç satır dedim ama nafile. Onca ağaç, onca sebze, onca meyve, onca çiçek, onca sarmaşık, su kabakları, kara kara böğürtlenler, ahhh o beyaz manolya, simitler, ramazan pideleri, Samsun'un meşhur sevgi cafe'sinin pideleri, çerkes cevizlisi, unuttuğum bilumum çeşit ve renk nasıl bana bir şeyler yazdırmaz diye hayıflandım. Affola!

Şimdi artık Artvin'e giderken Samsun'a daha güzel bakacak gözlerim. 5 - 10 dk. uzaklıkktaki o emek kokan bahçeyi hatırlayıp el sallayacağım Trabzon'dan geçerken Arzu Kasapoğlu'nun o güzel balkonuna salladığım gibi camdaki buğuyu temizler gibi yapıp. Hani deli olduğumuzu bilenlerin sayısı çoğalmasın diye. Bir gün cesaret edip kendi aracımızla gidecek kadar kıvama girersek şöförlük işinde, belki uğrarız da bir kahve içmek için. 40 yıl hatır kazanmak az iş değil haksız mıyım.

Seni ve o sıcacık hatırladığım güzel eşini ellerinizden öpüyorum. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Her daim sıcacık, samimi ve içten kalın inşallah. Sağlıcakla...

Ha unutmadan! Kaktüsleri de görmedim sanma. ) Çoğalmasa da bir iki tane olması sevindirdi beni. Sen Furkan'a uyma kaktüs iyidir. )

Düzenleyen asumandilek : 11-04-2011 saat 02:12
asumandilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 08:12   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2010
Doğa aşıkları bizim bahçeyede bir uğrasalar keşke

Bu arada Asuman ablamıda affet. Hatasından geç dönmüş ama karda Ama yaptığını yapmayasın. 300 tane kaktüsle uğraşabileceğini düşünemiyorum o yoğunlukta

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 12:28   #16
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Bu kadar, övgü ve sevgi dolu güzel sözlerden sonra kim, kime kırılabilir ki? Hoş zaten benimde, seninde, hatta birçoğumuzun keşfedemediğimiz ne güzel insanlar vardır daha sitemizde. Zaman içinde belki bir gün onlarında bir bölümünü tanırız! Hepsini diyemiyorum, zira sitemize üye kaydının hızına erişmek mümkün değil. O nedenle farkedemediğimiz güzel insanlar arasından, sadece tanıyabildiklerimizle yazışmak son derece doğal.

Neyse! Sevgili asumandilek, seni tanımak benim için şans oldu. Cemo ve Furkan' dan sonra bir stres topumuz daha oldu.
Gülen yüzün hiç solmasın.

Eski 11-04-2011, 15:13   #17
Ağaç Dostu

asumandilek's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2007
Galeri: 87
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız Mesajı Göster
Doğa aşıkları bizim bahçeyede bir uğrasalar keşke

Bu arada Asuman ablamıda affet. Hatasından geç dönmüş ama karda Ama yaptığını yapmayasın. 300 tane kaktüsle uğraşabileceğini düşünemiyorum o yoğunlukta
Hangi bahçe o Furkan? Çay ocağı bahçesi mi? ) Bu arada dilini ısır daha 300 olmadı kaktüs sayısı. Allah söyletti bak. İnşallah o da olacak.

Alıntı:

Gülen yüzün hiç solmasın.
Amin, hiçbirimizin inşallah...

asumandilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2011, 12:36   #18
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Furkan' cığım;
Ben zaten kaktüslere dokunamıyorum. Hemen elime batıyor dikenleri.( Öyle deyip pas geçiyorum işte.)
Bu kaktüslerin dikenleri onların ellerine batmıyor mu?
Sakın sende elleme.. Sonra elin ''uf'' olur.

Eski 30-04-2011, 05:42   #19
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Furkan' cığım;
Ben zaten kaktüslere dokunamıyorum. Hemen elime batıyor dikenleri.( Öyle deyip pas geçiyorum işte.)
Bu kaktüslerin dikenleri onların ellerine batmıyor mu?
Sakın sende elleme.. Sonra elin ''uf'' olur.
Merhaba Orhan Bey,çok sık yazmasam da yazdığımdan daha sık uğruyorum bahçenize Bugün kaktüs dikenlerinden şikayetinizi duydum. Ben de bir dönem oldukça yoğun uğraşmıştım kaktüslerle. O muhteşem dünyayı pas geçmenizin tek nedeni elllerinize batan dikenlerse eğer, bol (ama çok bol) kremleme sonucu hemencecik terkederler ellerinizi. Bir deneyeyin, memnun kalacağınıza eminim.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2011, 21:37   #20
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Merhaba Orhan Bey,çok sık yazmasam da yazdığımdan daha sık uğruyorum bahçenize Bugün kaktüs dikenlerinden şikayetinizi duydum. Ben de bir dönem oldukça yoğun uğraşmıştım kaktüslerle. O muhteşem dünyayı pas geçmenizin tek nedeni elllerinize batan dikenlerse eğer, bol (ama çok bol) kremleme sonucu hemencecik terkederler ellerinizi. Bir deneyeyin, memnun kalacağınıza eminim.
Eser Hanım;
İnanın bende sayfama çok az uğrayabiliyorum. Kaktüsleri sevebileceğim demekki. Tam takvim yaprağı arkası ''püf noktası'' başlıklarına yaraşır bir bilgi. Sağolun.

Hazır mesaj yazmışken bahçemde çiçeklenen Nachi armudunun ve kırmızı çiçekleri ile frezyanın fotoğraflarını yükleyeyim. Ben çok beğendim.

Name:  025.jpg
Views: 625
Size:  48.3 KB

Name:  029.jpg
Views: 621
Size:  36.6 KB

Name:  016.jpg
Views: 616
Size:  50.6 KB

Name:  018.jpg
Views: 597
Size:  36.7 KB

Eski 10-05-2011, 07:54   #21
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Yaz bize hala çok uzak!

Bırakalım yapraklanmayı, hala tomurcuklanmayan bitkilerim var.

Gülibrişim, Oya Ağaçları, Ekşi Karadut gibi..

Name:  008.jpg
Views: 600
Size:  28.1 KB

Name:  010.jpg
Views: 594
Size:  31.4 KB

Name:  012.jpg
Views: 591
Size:  32.7 KB

Name:  018.jpg
Views: 596
Size:  37.5 KB

Name:  020.jpg
Views: 623
Size:  63.8 KB

Eski 11-04-2011, 22:01   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-01-2010
Orhan bey çok şanslısınız size yardım elini uzatan arkadaşlar var. Biz bu konuda şanssız biriyiz. Yakınımızda bir ipin ucunu tutacak kimse yok sadece bahçeye gelip ay çok güzel olmuş bizede çiçek fidesi verin deyip geçiyorlar. Neyse ben çok dertliyim sizinde caninizi sıkmasam iyi olur. Keşke burdaki arkadaşardan biri bana yakın olsaysı . Allahtan bu siteye girince kendimi yalnız hissetmiyorum. Sevgiyle dostca kalın.

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2011, 17:11   #23
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sevgili fatma sunay;
Uzun zamandanberi internet' e giremiyordum. Birkaç gündür tekrar girmeye başladım. Bugünden sonra daha sık girebileceğim. Mesajınızı yanıtlamakta geciktim. Özür dilerim.
Evet köyde her an yardım alabileceğim, üyemiz genç kardeşlerim var. Sağolsunlar benim onları sevdiğim gibi, onlarda beni severler. O nedenle şanslı olduğumu kabul ediyorum.
Sevgi ve selamlar.

Eski 23-04-2011, 13:00   #24
Ağaç Dostu

Periş's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2011
Orhan hocam nerelerdesiniz sesiniz çıkmıyor iyisinizdir inşallah...

Periş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2011, 17:17   #25
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sevgili burak alkan;
Bir süre bilgisayarım tamirde idi. Sonrasında, yaşlı bir yakınımızın vefatı nedeniyle apar topar Samsun' a gelmek durumunda kaldık. Şimdi Samsun' dayım. Bahçemde yaz hazırlıkları ile uğraşıyorum.
Sevgiyle kal.

Eski 23-04-2011, 23:30   #26
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Çok haklısınız Orhan bey, hiç bir zorunluluğum olmadığı halde Mayıs ortalarına doğru Mersin'e dönüp bahçemde açan clematislerimi ve diğer çiçeklerimi görmek istiyorum.
Sonra Haziranın ilk haftasında yine İstanbul'a döneceğim inşallah, aklım gerçekten de bahçemde yani.

Bahar biraz gecikse de sonunda gelecektir, sıcaklar birden bastırmazsa bir süre keyfini süreriz bahar çiçeklerinin, papatyalar bile etrafı şenlendirmeye yeter.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2011, 06:28   #27
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Mayıs ortalarında büyük olasılıkla çok güzel görüntüler karşılayacaktır sizi. Bende hep mayısın ikinci haftasında gelirdim. Bu sefer erken oldu.
Baharın en güzel günlerinde orada olacaksınız. Ne güzel...

Sizin adınıza sevindim Adalet hanım.

Eski 23-04-2011, 23:57   #28
Ağaç Dostu

ozbey's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Galeri: 20
Sevgili Orhan bey, başınız sağolsun, Allah geride kalanlar için selamet versin.
Bu yıl kış uzun sürdüğünden fazlasıyla evlerimize kapandık. Sizin oralar kadar olmasada inanın Datça bile hala serin, kazakları atamadık. Bugün eşime ''galiba bu yıl kış hiç bitmeyecek'' dedim.
Size kolay gelsin.
Selamlar.

ozbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2011, 06:31   #29
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sevgili ozbey;
Teşekkürederim.
Siz kazakları çıkarıp, bizde paltoları çıkarıp denize gireceğiz ellalem.

Eski 24-04-2011, 06:21   #30
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Sayın Orhan hocam havaların soğuk gitmesi dolayısı ile şu an'a kadar hiç iş yapamadık desem yeridir,dün çim biçme yabani ot temizliği ve biraz da tırmıkla düzeltme yaptım,bugün hava güneşli fakat rüzgar çok ancak devam edeceğim,bahsettiğiniz gibi çiçeklenme henüz yok çalı manolya çiçek açmaya çalışıyor fakat açan çiçekleri de fıtınaya kurban gidiyor,Sayın hocam tüm olumsuzluklara rağmen umudumuzda zerre kadar kayıp yok, biliyoruz ki her şey güzel olacak

Yücel Canpolat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026