![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Gözde ağacım Nutkatensis Pendula, sağlıklı büyümesini sürdürüyor. Boyu iki metreye yaklaştı. Sürgünlerde yele gibi uzuyor. ![]() ![]() Alacalı yapraklı İlex bu yıl hiç büyüyemeyen tek bitkim gibi. ![]() Bu yıl bahçemin geneli yörenin genel çayır (Ayrık) örtüsüne kavuştu. Arada buralarda Üçgül denilen yabani yoncada var ki onun çiçekleride mis gibi kokar! Tam üç yıl yabani otları teke tek yolarak özgün bir hale getirdim. Çayırın en güzel yanı, çim gibi hastalıklarla başı hiç belaya girmiyor. Kurağada çimden kat kat daha fazla dayanıklı. ![]() Kelebek Çalılarım açmaya başladı. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Sn Orhan abi bahçeniz çok güzel bakımlı ve düzenli. güle güle oturun. Kelebek çalısı da çok güzel açmışlar hemde sağlıklı görünüyor. Bir komşumda bu çiçeğin çok koyu mor açanını gördüm çok beğenmiştim o zaman adını bilmiyordum oda kelebek çalısıymış. Komşum bana söz verdi güzün çelikten yetiştirmeye çalışacağım.saygılar sunuyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili orhan abi,hepiside sağlıklı kelebek çalısı ne kadar güzel uzamış. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizde tatile girdiniz artık. Yolunuz düşerse konuğum olmanızdan büyük keyif alacacağımızı belitrmeden geçmiyeyim. Güzel bir yaz diliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu bitki, bu yıl bana Zeki Yağlı' nın verdiği tohumlardan, beni en çok mutlu edeni. Ben enteresan bitkileri çok seviyorum. Bu da öyle. Çiçeklerine elinizle dokununca, sanki saman veya kuru kağıta dokunmuşçasına bir his ve de en önemlisi ses vermesi. Sağolasın Zeki Bey.Helichrysum bracteatum (Saman-Kağıt çiçeği) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Balkon duvarım bu yıl daha canlı. ![]() Yalınkat çiçekli Jasminum Sambac (Ful, Arap yasemini) güzel kokulu çiçeklerini açıyor. ![]() ![]() ![]() İspanyol fasulyesi, bu duvarı kapatsın diye diktiklerimden. Bayrak kırmzısı renkli çiçekler açmaya başladı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
Geçen yıl niyetlenmiştik gitmek için. O yoğun nemli boğucu havayı kaldıramazsın dediler cesaret edemedim. İnşallah mola vere vere bir karadeniz yolculuğu yaparız. Sizin köyde olduğunuz zamana denk gelir ziyaret ederiz tabi çok mutlu oluruz. Kısmet tabi Eşinize sevgilerimi iletin lütfen, selamlarımı. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok hoş çiçeyi ispanyol fesulyenin. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumunu sevgili alıcan' nın gönderdiği, Sarı papatya hala bahçemi süslemeye devam ediyor. ![]() Baharda bir paket tohumunu ektiğim Alev Çiçeği'nden sadece bir kök çıktı ve açtı. ![]() ![]() ![]() Hazeranlarda hala açıyor. Çok tatlı renkleri var. Çiçeklerinin katmerli oluşu bir başka güzel. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
İspanyol fasulyesi ve kağıt çiçeklerine bayıldım harika görünüyorlar.Diğerleri de ayrı bir güzel abiciğim doya doya seyredin ![]() |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl ana sellukamı, kışın fazla sulama yüzünden köklri çürüyünce kaybettim. Bunlar tohumdan yetişiyor. Sanırım geçen yılki kadar yoğun olmasada, onlarda çiçeklenecekler. ![]() Alıcan' nın Batman' dan gönderdiği tohumlardan çıkan balon çiçeklerini toplu olarak dikmiştim. ![]() ![]() Mısır (Peygamber) çiçeği iki renk. Birisi mavi, çoğunluk bordo. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumlarını sevgili ciceksever70' in gönderdiği ve mart sonunda ektiğim, Acı Baklalar(Lupin) gelecek baharı beklemeden açarak şaşırtmayı sürdürüyor. ![]() ![]() ![]() ![]() Solanum Dulcamara ![]() Bu yıl ilk kez yetiştirdiğim ortancalardan biri çok güzel çiçeklendi. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Alıcan' nın gönderdiği Acem Lalesi (Kaliforniya Gelinciği)nin çiçekleri giderek çoğalıyor. ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yıl ekmediğim Karagözlü Suzan (Thunbergia alata) nın dökülen tohumları, her yerde bir suzan ortaya çıkarıyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Bahceniz artik tamamen canlanmis Orhan bey. Cicekler bahcenizi gecen yilkinden daha neseli göstermis. Lupinler actikca inanin bendekiler acmis gibi seviniyorum. Kalici olmalari da ayri bir özellik katiyor. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-01-2011
|
Sn hocam bütün sevdiğim çiçekler sizin bahçenizde mevcut. zinnianın bende olanı boyu 1m.buluyor. bu kadar rengi yok. kağıt çiçeği, peygamber çiçeği, hazeran, acı bakla hepsi çok güzeller. Hocam tohum dağıtırsanız hepsine talibim. Bu arada duvarınız gittikçe kapanıyor. Bence zamanla muhteşem olacak. Güzel resimleri bekliyoruz. Harika bir bahçe ellerinize sağlık. güle güle oturun |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili gülsu; Kış aylarında alabildiğim tüm tohumlardan dağıtırım. Bu arada sizede tabii. Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Orhan Hocam bahçeniz rengarenk cıvıl cıvıl maşallah kağıt çiçeklerinize bayıldım balkon duvarının görünüşü harika bir bahçe anca bu kadar düzenli ve güzel olur balkondaki askılı saksılardaki çiçekler sardunyamı uzaktan çok enfes görünüyor ellerinize emeklerinize sağlık sevgiler... |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksılarda çeşitli renklerde sakız sardunya, buz çiçeği, Kurdela çiçeği, Sarıkız çiçeği var. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Ekşi Karadutun ilk meyveleri buruşarak dökülmüştü. Şu anda verdiği meyveler sağlıklı. ![]() ![]() Yine alıcan' nın gönderdiği tohumlardan çıkan bu sarmaşık bir çiçek açtı. Bu kırmızı çiçekli sarmaşığın adını bilmiyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2010
|
Orhan öğretmenim; Selamlar. 1987 nolu mesajda adını bilmediğiniz çiçek, Gündüz sefasına ait ( Cardinal Climber ). Bendekiler artık tohum yapmaya başladı. Yaşasın artık ben de birşeyler biliyorum. ![]() Bahçenizden yaşam fışkırıyor. Her yer capcanlı. Fotoğraflar pek serin geldi. Zira burası oldukça sıcak. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|