Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berrinb
Sayın Orhan Özbilgiç,Samsun Çarşamba çok uzak ama,bendeniz ışık hızıyla bahçenizin ortasına düştüm. Önce başınız sağolsun. Tanrı başka keder vermesin.Meyve ağaçlarınız baharı getirmiş, ama havalardan pek bir şey yapılamıyor.Şakayığın budanmayacağını da sizden öğrenmiş oldum,daha öğreneceğimiz çok şey var demekki.Benim iki şakayığımı ben sonbaharlarda hep budardım, iyiki birşey olmadılar.Bir tanesinde bu sene 5 tomurcuk var,bu altta 5 patates olduğunu mu gösterir.Ayırıp başka yerlere dikmem için hangi ayı beklemeliyim,bilginiz varsa beni aydınlatırmısınız ,Size hep zahmet veriyorum ben .Benim de size bir süprizim olacak,size sonbaharda eski Osmanlı Çiçeği olupda şu anda pek bulunmayan Sümbül'i Teber soğanlarını yolluyacağım.İki saksıda muhafaza ediyorum.Hollanda dan getirtmiştim,belki Türkiyede vardır ama ben bulamadım. Nefis kokulu ,60 cm boyunda beyaz renkli,bir çiçektir.Belkide biliyorsunuzdur. Size ve eşinize sevgi ve selamlar efendim.
|
Berrin Hanım;
Ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Genellikle bahçemdeki tüm işlri kendim yapıyorum. Bugünlerde o kadar yoğunumki, sadece bahçeme gelen mesajlara bile zor zaman ayırıyorum. Birde bazı başlıklara göz atabildim. Hiç bir arkadaşımın bahçe ve balkonuna uğrayamadım. Artık bir boşlukta üçer-beşer gezeceğim.
Dün, Ağaç Şakayığı başlığında Sevgili Kiraz, bir kaynak yazı alıntılamış. Orada şakayık ile ilgili bilinmesi gereken neredeyse her şey var. Budama konusuna da açıklık getiriyor. Bir gözatın isterseniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=16491&page=4
Sümbül-i Teber önerinize memnuniyetle ''evet'' derim. Sağolun. Bunun özel bir sebebide var!
Forumda, çeşitli soğanlı bitkiler satışı yapan bir üyemize, bir bayram arifesinde kendime aldığım Nectares Cordum adlı bitki soğanlarını fotoğraflayınca; ''N'olur banada alıp gönderir misiniz?'' Demişti. Bende üşenmeyip Bahçelievler' deki evimden, Bayrampaşa Bauhaus'a tekrar gidip, istediği miktarda soğanı aldım. Aynı gün, bulduğum bir koli kutusuna fiyat fişinide koyup, kargo şubesi kapanmadan teslim ettim.
Telefonla da gönderdiğimi bildirdim. Çok mutlu oldu. Bayram sonrası aldığınıda bildirdi. Bana ilgimin karşılığı olarak Sümbül-i Teber soğanları göndereceğini söyledi. Tabii bende çok sevindim. Ama ne soğanlar geldi, nede bir kez daha aradı.

Bunu ilk kez gündeme taşıyorum.
Bu yüzden içimde bir ukde oldu Sümbül-i Teber sahibi olmak. Vede bü yüzden teklifiniz beni çok ama çok sevindirdi.
Herşey gönlünüzce olsun.
İşte bu nedenle