![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
|
MSaygin / 2009 baharının özeti...
merhaba, İşler çok yoğun, ne ağaçlar.net'e girebiliyorum, ne terasta bitkilerle ilgilenebiliyorum.Havalar da çok fena, zaten terasa çıkıp, iş yapmanın imkanı da yok, ancak akşam serinliğinde sularını veriyorum bitkilerin. Bahar ne güzeldi derken, fotoğraflara baktım, bu bahar neler yapmışım hatırladım, sizinle paylaşayım dedim ![]() 1. Kızlarım büyüdüğü için artık karyola kenarlığına ihtiyaçları olmuyor, söküp bir kenara koymuştuk, düşündüm, pembe karyola kenarını pembe yasemine yuva yaptım. ![]() 2. Hem terası çiçekle donatayım, hem eşe dosta veririm diye tohum eke eke her taraf viyol doldu, onları bir düzene koymak için keresteciden tahta alıp, onları evde kesip, vidalayıp viyol köşesi yaptım.Bir kaç gün sonra kuşlar ne var ne yok yeyince, üzerine balık ağı çektim. Bir ara saydım, 800 kökten fazla çıtlık vardı.Ne yazık ki viyol gözleri çok küçük olduğundan ve içinde su tutmayan hindistan cevzi torfu olduğundan ben bir gezideyken sadece 2 gün susuz kaldıklarından bu fotoğraftaki fidelerin hemen hepsini kaybettim. ![]() 3.Önceki yıl yaptırdığım ama çok da verim alamadığım polikarbon seram geçen kış ve baharda çok işe yaradı, her zaman doluydu ve ek ısıtmaya gerek kalmadan gayet iyi korudu bitkileri.Kapaklarını tamir etmem lazım kışa girmeden. ![]() 4. Bahçede 1400 torba kadar turunçgil anacı yetiştirdim.İlk başta ponza taşlı, biofarm humuslu, hindistancevizi torflu harç kullanırken, para bitince kırmızı toprak/hayvan gübresi karışımına düştük.Ne yazık ki yetişen iki grup bitki arasında çok büyük gelişme farkı var.Seneye maliyetli biraz düşürecek bir çareler bulmak lazım. ![]() 5. Seradaki bitkileri gübrelerken, çok komik bir olay oldu.Sol elimle omuz pompasına hava basmaya devam ederken, sağ elimle bitkilere sıkmayı geciktirince pompa sırtımda patladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
|
6. Yaylada bir üzümsü bahçesi yaptım. Kışın kar altında kalacağından emprenye ahşap artıkları alıp, onları çubuk çubuk kestirdim. Bahar başında yaylada kuzenlerle birlikte çubukları birbirine çakıp çit yaptık, sonra yerlerini belirleyip kazıkla deldiğimiz toprağa soktuk ve yanlardan ahşap kamalarla toprağa sıkıştırdık. ![]() Bahar sonunda da eksiklerini tamamlayıp, bitkilerini ektik yayladan bir abimizin yardımıyla. 100 kök kadar çilek, 4-5 böğürtlen, 1 frambuaz, 2 frenk üzümü, 2 bektaşi üzümü, 1 goji berry var içerisinde.Babm başına iş açtığım için köpürüyor, ben ancak 1 ay kalabiliyorum, onlar bütün yaz oradalar ![]() ![]() ![]() Uzun lafın kısası bayağı yoruldum bu bahar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Mehmet Bey bu karyola başlığı fikri süper olmuş. Hatta süper ötesi. Rengi de yasemine çok yakışmış. Sizin 1400 anaç içinde benim birkaç tanenin lafı olmaz ama sayenizde ben de birkaç saksı büyütüyorum. Hatta bir tane albino sizin için büyüyor. Pompanın sırtınızda patladığını okuyunca içim çekildi. Komik demişsiniz ama Allah korusun. Yaz size birşey olsaydı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bende büyük bir zevkle okudum yazdıklarınızı ![]() Çok iyi çalışmışsınız eminim emeklerinizin karşılığınızı alıcaksınız Sevgili Msaygın, bu başlığı unutmayın güncelleyin sık sık ![]() Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu.
|
Günüm, daha çok ses bombası gibi oldu, zarar verecek bir şey değildi ![]() Sebahattin aslında mesajdaki çalışkan, yeşil hava çoktan kayboldu, çoğu bitki kurudu evde yaz gelince, biz de kuruduk aslında. Yayladakiler iyidir sanıyorum şimdi, gidince son durumu fotoğraflarım. Üzümsü bahçesini kurmaya gidince, yerler çamur, hava yağışlı falan olunca biz cayar gibi olduk ama ağaçlar.net üyesi de olan kuzenim zorla çalıştırıp bitirtti bize, en çok işi de kendi yaptı, dönünce hepimiz 2-3 gün yürüyemedik, zor işmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Albino diğerlerine kıyasla çok ağır büyüyor. Ama gayretli. İnşallah böyle devam eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sn MSaygın,Adana'nın sıcaklarında zayiat vermedim diyen çıkmaz sanırım.Bir bitkim bile telef olsa üzülürüm.Karyola aparatı çok güzel değerlenmiş.Elinize sağlık.Üzümsü bahçeniz hayırlı olsun.Ayrıca Adana sayfamızı da ziyaret edrsenizmemnun oluruz.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Çok güzel yerler oralar. Çok masraf yapmışsınız tebrik ederim sizi. Turunçgilleriniz ne durumda acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu.
|
Güzel sözleriniz için teşekkürler , ortaya bir şey çıktı mı yorgunluğa değiyor, sizler benden iyi biliyorsunuz. Orman cini, deniz cini oldu bu ara berduray, çocuklar denize alışsın diye sürekli sahildeyiz ![]() denizakvaryumu, anaçları satmayacağım, bahçede yenilemek gereken ağaçlar var, onları kullanacağız, kalanlara da kamkat aşılayıp, tüm bahçenin etrafına dikeceğim. isolet, turunçgiller gayet bitkiler bana göre, kolay kolay bir şey olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
![]() [QUOTE=MSaygin Orman cini, deniz cini oldu bu ara berduray, çocuklar denize alışsın diye sürekli sahildeyiz ![]() [/QUOTE] Deniz derken baraj gölünü kastediyorsanız, lütfen çok dikkat, her sene yaz aylarında gazetelerin 3. sayfalarında kötü haberler okuyorum. Sağlıcakla kalınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Ellerinize sağlık, her şey çok düzenli maşallah. Sadece 24 lü viyole toprak doldurup tohum ekerken strese giriyorum minicik minicik uğraşırken. Helal olsun diyorum size... Bu kadar uğraştan sonra 2 günde kurumaları çok can sıkıcı. Pompa patlaması olayını çok yakından bilirim ![]() Beyaza pembe, pembeye ise pespembe pek yakışmış. Keyfiniz hiç bitmesin... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz MSaygın. Sizi özlemiştik. Henüz tanışmadık ama siteden çalışmalarınızı satır satır incelemiştim. Sera çalışmanız buna dahil. Ellerinize sağlık. Gördüğüm kadarıyla çalışmaları oldukça büyütmüşsünüz. Ben sizin sarı katmerli japon güllerinin son halini merak ediyorum. Onlardanda örnekler gösterirseniz sevinirim(diğer süs bitkilerininde). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sn.MSaygın ben sizin çalışmalarınız ve onları nette sunmanızdan dolayı agaclar.net sitemize ulaşmıştım.Pembe domatesler, sizin çalışmalarınız ve agaclar.net.Yaylada, evde, tüm bitkilere verdiğiniz emeklere sonsuz teşekkürler, ellerinize sağlık, iyi ki varsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2009
|
çalışmalarınız cidden takdire layık ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu.
|
Merhaba, Başlığa senede bir yazar gibi oluyorum amabir kaç fotoğraf ve bilgi ekleyeyim dedim ![]() Zaman içerisinde hep sorun çıkarttığı belli olan bitkileri terastan eledikçe, sorunsuz, sağlıklı büyüyen, iklime uyan bitkilerle daha da güzelleşiyor teras.Neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrenmek zaman alıyor, sabır gerekiyor ama ilerliyoruz yavaş yavaş. Adana'nın güzelim ikliminin bize yılbaşı hediyesi, halen açan japon gülleri, alttaki beyazı yılın ilk günü, hem de terasın kuzey tarafında bulduk; ![]() Yine de soğuklara karşı önlemlerimizi de alıyoruz. Havalar çok güzel gittiğinden plumeriyalar yaprak döküp, uykuya geçmemişti henüz, yılın son haftası onların tüm yapraklarını kestim. ![]() Fideler, çelikler ve çöl güllerini de mini seraya kaldırdım.Mini sera düşündüğümden daha dayanıklı oldu ve halen sorunsuz işe yarıyor, belki gelecek kışa girerken silikonları yenilenebilir, o kadar. ![]() Çekirdekten ürettiğim şefleraları da seraya aldım, ne olur ne olmaz ![]() ![]() Soğuk havaların olumlu yanları da var, bunlardan en sevdiklerimiz frezyalarımız.Frezyalar yapraklarını çıkarttı, hızla büyüdüler.Geçen yıl bir kaç soğandan çıkan yapraklar kahverengi lekeli idi, hastalıklı gibi, onları atmıştım ama bu yıl daha çok soğanda o tip yapraklar var, bilmem böyle çoğalacak mı bu sorun. Sağda görünen ortancayı, terslik yapıp yıl ortasında budamıştık.Yeniden yaprak verince yazın, kış havasına giremedi o da, umarım soğuktan etkilenmez. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu.
|
Turunçgiller yine 10 numaraydı bu yıl, meyveli fotoğrafları bu hafta çektim, üstteki Çin Turuncu, alttaki iri meyveli kumkat; ![]() ![]() Şu an pek çiçekleri kalmadıysa da yaz sonuna kadar tekomalar ve mercanlar da çok güzellerdi.Tekomadan sarı, turuncu ve turuncu kırmızı karışık 3 renk var. Mercanların beyazını da alacağız bu yıl.Fotoğraftaki mercan beyaz katmersiz japon gülü ile aynı saksıda, japon gülünü iyice budayıp taçını yükselteceğim bahara. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu.
|
El işi olarak pek fazla çalışma yok. Bambulardan bir sarmaşıklık yaptık, gelin duvağı sarılı ona; ![]() Saksı masrafıyla baş edemeyince, plasttik siyah saksıları saklamak için hasır sepetler alıp, onları beyaza boyadık, çok da güzel oldu; ![]() Bir de ytongdan oyarak bir saksı yaptım.Üzerinde japonca "orman" yazıyor, tepe kısmı oyuk, osmanlı çimi, hazan dalı dikili içine.10 gün kadar gübreli çamura yatırdım eskimiş görünsün diye ama işe yaramadı ![]() ![]() Raporum tamam, herkese selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sayın MSaygın; Bugünkü, güncelleme yazınız olmasa bu güzelliklerin, bu güzellikleri yaratma adına harcadığınız çabaların farkında bile olmayacaktım. Birincisi; bıkmadan, usanmadan tohumdan bitki yetiştirme uğruna, maddi manevi gayretleriniz. İkincisi; her ne kadar, bitkilerinizin büyük bölümünü kaybetmiş olsanızda, elinizdeki örneklerinde birçoğumuzun, görmeyi bırak, adını bile ilk kez duyduğu bitkilere sahip olmanız. Sizi kutluyor, esenlikler diliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sn. MSaygın, senede bir yazmakla terasınıza haksızlık etmişsiniz, daha sık görmek isteriz. Çiçekleriniz çok güzel, tekoma dediğiniz acem borusu olarak bildiğimiz sarmaşık mı? Çok güzel açmışlar, aslında hepsi çok güzel. Beyaz saksılarınızı çok beğendim, hasır olanı dahil. Ne tür boya kullandınız? İki sene önce mat yağlı boya kullandığım sepetlerin boyaları bozulmadı ama sepetler kötü durumdaydı, seneyi göremeyecekler. Ytong malzemeyi hangi aletlerden yararlanarak şekillendirdiniz? İçini oymak zor oldu mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Acem borusu ya da borazan çiçeği diye biliyorum ,ilk kez tekoma dendiğini öğrendim. İstilacı olduğu için pek rağbet görmez ama bura da kış boyunca nerede ise 12 ay açabilen bir bitki .O yüzden de severim kendilerini ![]() Frezya'lar da hatta bir kaç soğanlı bitkim de ben de bahsettiğiz sorunları yaşıyorum. Yapraklar sarı-kahve lekelerle dolup sararıyor .Sonuç aylarca beklentinin sonun da hayal kırıklığı ,sanırım bir tür mantara yakalanıyorlar. Saksılarınızı da çok beğendim ,sepetleri ben de severek kullanıyorum...gerçi bura da sepet fiyatları saksılar dan ucuz olmuyor ![]() Size de bitkilerinize de sağlıklı bir kış diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=nurcanaybay;737159]Acem borusu ya da borazan çiçeği diye biliyorum ,ilk kez tekoma dendiğini öğrendim. İstilacı olduğu için pek rağbet görmez ama bura da kış boyunca nerede ise 12 ay açabilen bir bitki .O yüzden de severim kendilerini ![]() Tekoma, acem borusu' muymuş? Ne kadar bol çiçekliler öyle..! Gerçi fotoğraflar yazın çekilmiş galiba, ama yinede çok güzel çiçeklenmişler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayın MSaygin Sarılıcı bitkileriniz güzel gelişmiş. Sarılmak için hazırladığınız tutunma yerini'in ayaklarını sivriterek saksı içine batırarak yerleştirirseniz. İlerde taşımak istediğinizde yer değiştirmek istediğinizde saksı altlarını temizleme sırasında. Zorluk çekmez ve bitkilerinize zarar da verme ihtimalini azaltmış olursunuz. Yapılma aşamasında bir araya getirirken zorluk da çekmemiş olursunuz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bir geldiniz pir geldiniz sevgili Msaygın. Bu ne güzellik böyle, içimin karardığı şu Karadeniz havasında, içim açıldı inanın. Bu arada sizden gelen japon gülüm 1.5 mt yi gecti ![]() İnşaattan bir tanecik ytong kaldı, yarın elime çekiç mi alsam ![]() Sizi daha sık görmektir dileğimiz, biline ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu.
|
Teşekkür ederim. Tekoma acem borusu değil aslında ama çok benziyorlar. Acem Borusu(Campsis radicans) daha iri çiçekli, Tekoma'nın çiçekleri daha küçük küçük ama daha fazla sayıda çiçek bir arada toplanıyor. Ben tekoma tohumlarını şu adresten almıştım, ana sayfalarında da halen fotoğrafı var. Orhan Bey haklı, tekoma ve mercan fotoğrafları yaz sonundan, sonbahara girerkenki dönemden kalma.Aslında şu anda yaprak durumu ve çiçek sapı gayet iyi durumda, bir ara çok susuz bırakıp bitkiyi zorladık, çiçekleri o ara döktü, yoksa şimdi halen çiçek olurdu diye tahmin ediyorum.Ve hatta arkada küçük bir turuncu var, sanırım o çiçekli, yarın bakayım varsa fotoğraflarım. Hasır sepetleri kendileri ören satıcılardan aldım, oldukça hesaplı sayılır, 7tl ödedim her sepete, içideki plastik büyük saksı da 1.20tl, toplamda 10tl'yi bulmuyor ve oldukça da şık duruyor.Kiraz, sepetleri ve terastaki diğer yaptığım şeyleri Sayerlack su bazlı ahşap boya ile boyuyorum.Ben çok pratik ve şık buluyorum bu boyayı.Kızlarım ve eşimle, çalışma masası ve dolap bile boyadık ev içinde kullanmak için. Eskitme havasında fotoğraf çerçeveleri boyuyoruz.Hemel satıyor, ilgili sayfa şurada. Aynı sitede sunulan bir de Hickson decor boya var, o da dış mekanlar için çok güzel bir boya, onun sayfası da şu. Ytong malzemeyi ucuz bir ahşap oyma takımıyla şekillendirdim.Üstteki çiçek dikilecek alanı matkap ucuyla delip delip, yine oyma takımıyla içini boşaltarak oluşturdum. Oyma bıçaklarına çekiçle vurmaya gerek kalmadan elimle zorlayarak şekilleri oluşturdum, ytong çok çok kolay işlenen bir malzeme.Ancak iri gözenekli yapısı nedeniyle çok hassas şekiller yapılamıyor, biraz kaba kalıyor.Bu çalışmaya uydu ama daha hassas motifler yapmak istesem yapamazdım. Aslında ben de sizlere sormak istiyordum, elimle ya da hafif çekiç vuruşlarıyla işleyebileceğim çok yumuşak bir taş var mı diye, heykeltraşlardan fikir almak lazım. nurcanaybay, aynen sizin bahsettiğiniz lekeler gibi oluyor ve bende mantar olduğunu tahmin ediyorum, bakalım çiçeklerini etkileyecek mi bu yıl.Geçen yıl çok az soğanda olduğundan genel görüntüyü etkilememişti, aslında kgursan rumuzlu üyemize sormak lazım bunu, en iyi o yol gösterecektir. Tekin bey çok haklısınız, aslında güya o görünen de açılı ve aşağıya doğru sivriliyor ama açısı çok geniş, belli belirsiz olmuş, daha dikkat etmeliyim, öneri için teşekkür ederim. Yukarıda bahsettiğim çok yumuşak taş konusunda sizin de öneriniz olabilir belki, taşlar konusunda bilgilisiniz. Ama sizin gibi motorla işlenecek değil ,elle, çekiçle işlenebilecek bir taş lazım. Alçı gibi kolay işlenmeli ama alçıdan daha dayanımlı olmalı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=13791 http://haber.mynet.com/detay/ilginc-...ek-urun/547325 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sayın M.Saygın bahçenizi zevkle gezdim.Uykumun kaçtığına değdi doğrusu.Bahar özeti gerçekten güzel .Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|