Merhaba,
Başlığa senede bir yazar gibi oluyorum amabir kaç fotoğraf ve bilgi ekleyeyim dedim
Zaman içerisinde hep sorun çıkarttığı belli olan bitkileri terastan eledikçe, sorunsuz, sağlıklı büyüyen, iklime uyan bitkilerle daha da güzelleşiyor teras.Neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrenmek zaman alıyor, sabır gerekiyor ama ilerliyoruz yavaş yavaş.
Adana'nın güzelim ikliminin bize yılbaşı hediyesi, halen açan japon gülleri, alttaki beyazı yılın ilk günü, hem de terasın kuzey tarafında bulduk;
Yine de soğuklara karşı önlemlerimizi de alıyoruz. Havalar çok güzel gittiğinden plumeriyalar yaprak döküp, uykuya geçmemişti henüz, yılın son haftası onların tüm yapraklarını kestim.
Fideler, çelikler ve çöl güllerini de mini seraya kaldırdım.Mini sera düşündüğümden daha dayanıklı oldu ve halen sorunsuz işe yarıyor, belki gelecek kışa girerken silikonları yenilenebilir, o kadar.
Çekirdekten ürettiğim şefleraları da seraya aldım, ne olur ne olmaz
Soğuk havaların olumlu yanları da var, bunlardan en sevdiklerimiz frezyalarımız.Frezyalar yapraklarını çıkarttı, hızla büyüdüler.Geçen yıl bir kaç soğandan çıkan yapraklar kahverengi lekeli idi, hastalıklı gibi, onları atmıştım ama bu yıl daha çok soğanda o tip yapraklar var, bilmem böyle çoğalacak mı bu sorun.
Sağda görünen ortancayı, terslik yapıp yıl ortasında budamıştık.Yeniden yaprak verince yazın, kış havasına giremedi o da, umarım soğuktan etkilenmez.