![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Habibe'nin Bahçesi
Herkes gibi ben de hava şartlarının elverdiğince, acil işlerimin olmadığı günlerde, işten eve dönüşlerim de 1 saat kadar bahçede olurum.. Bahar aylarında doğal olarak bu süre uzuyor tabi.. Akşamüstleri yetmez olmuşsa ki öyle olur hafta sonları da mesaiye dahil edilir.. Hiç bir şeyden çekmedim şu yabani otlardan çektiğim kadar. Şaşar kalırım azimlerine. (onlardan alacağım mesaj çok aslında. yine yine yeniden yeniden..) " Ya daha yeni sökmedim mi ben sizi" diye söylene söylene (tavukların yem yemesi gibi başım önde) yol dur.. Çapayı vurdukça bir kıvılcım..bir kıvılcım daha ![]() Taşlı da olsan, Yabani otlarlara da bürünsen... SEVİYORUM SENİ. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Habibe hanım bahçen ve çiçeklerin çok güzel olmuş.Ellerine ve gönlüne sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Çok güzeller.Çardağın altına masa koyma zamanı gelmiş.Sardunya her zaman ben güzelim diyor.Güle güle oturun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Habibeciğim geç kalmış başlığını görünce çok sevindim. Bahçende, sağlıkla, huzurla, sevdiklerinde uzuuun yıllar geçirmeni diliyorum. ![]() O ağaç "İspirya-Keçi Sakalı" değil mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Moderatör
|
Sevgili habibe, bahçenin açılışını o kadar güzel sözlerle yapmışsın ki, tabî onlar da seni mutlu ederler. Ellerine sağlık. Asmanın gölgesinde oturduğunda, çalışma yorgunluğun gidiyordur herhalde. Düşünsene o sıcak yaz günlerinde, buradaki serinlik ne güzeldir. Canım, bahçenin tadını doya doya çıkar, huzurlu ve mutluluklar içinde ol inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limonum dediğin gerçekten de kısır döngü ![]() Geçen baharda, şu minik bahçe makinaları var ya.. hani toprağı hallaç pamuğu gibi attıran. Makinanın sahibi "abla ya bu nasıl bahçe mıcır ocağı gibi" demişti. ![]() İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Başta Sen ve Güler olmak üzere hepinizden güç ve feyz alıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gülerimiz, Bahçenin ve çardağımın tadını emekli olduğumda doya doya çıkarırım(rız) artık. Bitmez enerjin (maşallah) paylaşımların ve bilgilerinle her zaman aynımızda olansın. Güzel dileklerin için Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Habibe hanım , o otlara ben de şaşıyorum bir de çiçek açsanız da hiç uğraşmasam diyorum ![]() Benim güller de bit dolu.Okadar çoklar ki arapsabunu işe yaramadı ,rüzgardan ilaçlıyamıyorum da. Bahçeniz yemyeşil , huzurla oturun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç kare daha ekleyeyim.. Bu gülü (ısparta gülü) rahmetli eşim annesine, anneler gününde hediye etmişti.. Kocaman bir tenekedeydi. Bahçeye aldık. Her anneler gününde bu çiçek başka anlamlara bürünür bizde. Not: Devamlı bitlendi ve dipten sürekli yeni sürgünler çıkarttı. Kestikçe çıktı. Buda esas ana dalın gelişmesini engelledi durdu. Düzenleyen habibe : 22-05-2009 saat 11:50 Neden: çiçek ismi ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Çardağınıza ben de bayıldım. Yazın onun altında oturmak ne keyiflidir. Aslında her gün bahçeye biraz zaman ayırabilmeniz de büyük şans. Öyle yapmayınca otlar nasıl oluyor biz de bahçemizde gördüğümüzden iyi biliyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili limonun dün bir mesajını okumuştum forumda. Çok heyecanlandım enginarlarım sebze verdi diye.. Onu çok iyi anladığımı söylemek istiyorum. Evvel ki yıl Selahattin hocamızdan 5 kök enginar almıştım. Bu güne ulaşabilen sağ kalan tek kök enginarım, çok sevindim çoook.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de Sarımsaklı arapsabunlu karışım uyguladım biraz azaldılar. Diğer hafta da pelin otu ile acı biber ve yağ üçlüsü yaptım. Tamamen bitmediler. Hala var. Sanırım bu hafta sonu topas yapacağım. (Asma ile güllere.) Belki bir faydası olur. Güller de Bit+pas lekeleri var. Güllerin hasta yapraklarını toplasamda yeniden oluştu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Habibe bahçeniz çok güzel bu güllerdeki bitlerle benimde başım dertte dut ve erik ağaçlarınız çok güzel görünüyor o çardağın altına şöyle maviye boyanmış tahta sandalye ve masa çok yakışır bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Habibe hanım,bahçenizin resimlerini paylaştığınız için sevindim. Herkes gibi,çardak sevdalısı biri olarak asmanızın gölgesinde huzurlu günler dilerim size. İzmit'in neresinde bahçeniz? Bu arada dutlarınıza bakarken ağzım sulandı,duta bayılırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Habibe Hanım, bahçeniz çok güzel, sağlıkla, mutlulukla keyfini çıkarın. Özellikle çardağınıza bayıldım. Benim de hayalim, asma altında keyif yapmak ama çardak olması ne kadar sürer bilmem; çeliklerim henüz tuttu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili habibe başlığınız hayırlı olsun. Ben de çardağa bayıldım. Taa çocukluğumdaki o güzelim çardakları anımsattı bana. Çoktandır böyle güzelini görmemiştim, aman hiç değiştirmeyin ne olur ![]() Güllerin bitlenmesi bir başladı mı birbirine geçip duruyor. Annemlerin bahçesinde de bu sorunu çok yaşanıyor, insanı bezdirip gül yetiştirmekten soğutuyorlar. Oysa ne güzel gülleriniz var. Çaresine bakarsınız nasılsa (NeemAzalı denemediyseniz şiddetle öneririm). Avustralya dutunuz harika olmuş. Bu yıl hem sarma yaprağı hem de meyve ihtiyacı karşılanmış görünüyor. Afiyetler olsun. Tüm bitkilerinizi güle güle büyütün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|