![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
|
Habibe Hanım merhaba, Bahçe başlığınızda çardağı gördğüm gün, aklıma Sina AKYOL'un şu şiiri düştü de yazmaya şimdi fırsat buluyorum. Sizin bahçenizi, sizin avlunuzu, sizin asmanızı anlatıyor sanki. Şiir gibi bahçenize armağanım olsun : SÖZLER Burada kal. Öğlen avlusunda. Zamanın yalın diline yerleş. Ufka bakmanın meraklısı ol. Maviye, beyaza, gündüze çalış. Zakkumu anla! Ağusu, tenime sürdüğüm merhemdir diye beni, mırıldanıp şaşırt. Ağustos’un hummalı böceğini onun terli şarkısını gayret et, Türkçeye çevir. Taşlığı yıkamanın asmayı budamanın çıplak ayakla yürümenin hayli zengin üslubunu edin. Burda kal. Kalıcı zamanda. Öğlen avlusunda. .... Avluda adlı şiir kitabından. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2009
|
Sevgili Habibe bahçenin resimlerine bakarken ALLAH'A dua ettim bu güzellikler içinde uzun ömürle yaşasın diye ve ekledim İNŞALLAH bana da nasib olur diye.Hele asma ile kırmızı gül ve hanımeliyle beyaz gül hep merak etmişimdir böyle güzelliklere.Doya doya tadını çıkar bahçenin sevgiyle kal |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Karadeniz hani derler ki, Kendine ettiğin duadan ziyade, başkaları için ettiğin hayırlı dualar daha bir makbulmuş ya.. Amin. Sağolun varolun. Güzel Allahım tez zamanda size ve tüm isteyen kullarına, gönüllerinde ki bahçeyi nasip eylesin. Hayallerinizin gerçekleşmesi dileği ile Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Habibe hanım ,ne güzel görünüyorlar.Benim glayöller daha çiçek sapı bile çıkarmadılar. Elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Balkonda ki çiçeklerim de epey coştular ![]() Balıkçılardan aldığım (köpük) balık kutusuna tohumlarını ektiğim, Aizoaceaelere hayran oldum. (Türkçe adını bimiyorum. bilen varsa çok sevinirim.) İlk çiçeksiz hali ve son çiçekli halleri.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Sağol M.Sema. Passiflora çiçeğini koklamışmıydınız bilmiyorum. Burnunuza dayarsanız, yoğun olmayan, insanda doyumsuzluk hissi uyandıran güzel bir kokusu var. Daha daha biraz daha koku alsam diyerek defalarca burnunuzu gömdüğünüz bir çiçek. Tabi okadar buruna gidip gelen çiçek biraz da olsa şeklinden kayıyor ![]() Bu sepete ne koysam bilemedim. Beğendiğiniz çardağın üzümlerinen, bozuk koruk salkımlarından tut, neler neler girdi çıktı içerisine. Fakat sabit bir müşterisi olamadı hala ![]() Gözlerine gözlemine sağlık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Passiflora en çok sevdiğim çiçeklerden biridir. Görsel şölen sunar her açışında. O sepete soğan-patates koyuyorum ben balkonumda. Siz de içine salkım saçak bir çiçek ekersiniz herhalde. Kalın naylona dikebileceğiniz gibi, herhangi bir saksıya (yoğurt kovası da olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Hepsi çok güzel.Glayölller çok güzel bilhassa lekeli olan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Habibe, Bahçenizin yeşilliği ve keyifli kişiliğiniz her zaman ki gibi güzel . Şuraya göz atarmısınız. Sevgiyle kalın. http://www.agaclar.org/agac.asp?id=1007 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
Elleriniz dert görmesin Sevgili Habibe, sağlıkla huzurla bahçenizin keyfini sürün *** ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili jineop, Bu çiçeğin ismini sorduğum da, sizin mesajınızla öğrenmiştim. Şimdi de görsel olarak işaret etmeniz çok nazikce. Hem dikkatimden kaçmadı kim bir çiçek adı sorsa, "112 jineop" hızır gibi orada ![]() Enerjiniz yayılıcı. (Pozitif olan insanların elektriğini almamak mümkün değil.) Teşekkür ederim. ![]() Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|