![]() |
|
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe yolunun kenarlarına geçen yıl diktiğim hercailer bu yıl daha bir gelişip yayıldılar. http://www.agaclar.net/galeri/showim...searchid=11171 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Moderatör
|
Sevgili Habibe, yazılarını okudum. Yazarken bile çoşmuşsun. Ne güzel. Bahçenin çoşması seni de coşturmuş, çok mutlu oldum. Canım kardeşim, ellerine sağlık. Bu ne güzellik böyle. Doya doya seyret, keyfini çıkar. Onlar da seni çok mutlu etsinler...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Güllerin arkasındaki domatesler de pek keyifliler maşallah ![]() ![]() Glayöllerin de çok güzeller hele alacalı olanına bayıldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Habibe, herkes gibi ben de glayöllere hayran oldum, bir kaç senedir ben de yetiştiriyorum ama hiç bir zaman bu kadar görkemli olmadılar, belki cinsindendir. Ben tohumdan bir çok defa glayöl çimlendirdim, bir kaç yılda çiçek açacak erginliğe ulaşıyorlar. Her şey çok güzel, hele o salatalıklar yok mu deli oluyorum dallarda sıra sıra gördükçe. Geçen sene ben de bağlamıştım ama iyi gelişme göstermediler, bu sene başıboş bıraktım bakalım ne olacak. Bu yazı büyük bir mutlulukla geçireceğiniz belli, bizler de mutluluğunuza ortak olmaktan sevinçliyiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Her şey çok güzel olmuş, tebrikler. Bir vaha yaratmışsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili habibe Salatalıklarına imrendim aman nazar değmesin, benimde vardı traktör tarlayı sürerken farketmemiş çoğunu köklemiş, sadece 4 kök kalmış onunla bu sene idare edeceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ülker çoğalsın paylaşacağız. Bu Allahın emri zaten ![]() Sevgili Adalet, glayölleri tohumdan 2-3 yıl beklemek sabır işi. Hem ben de şuda var.. Ne ekersem ya da ne dikersem aklıma gelen.. görebilecek miyim acaba?... Bu düşünceyi kovalayamadım bir türlü ![]() Salatalığı geçen sene olduğu gibi bu yıl da pazardan 2 fide olarak aldım. 3 gün de bir hasat yapıyorum. Salatalık yemeyen ben, kendi mahsulüm olunca iş değişiyor ![]() Sevgili Kirazımız bahçeme hoşgelmişsiniz. Sağolasın. ![]() Sevgili Meyvelitepe ![]() Sevgili birol arkadaşımız, Geçen sene otları yoldurduğum kişi, 50 cm lik 2 dal halinde ki kış tatlısını yolup atarsa, koskoca traktör minicik salatalığı nasıl görsün ![]() 4 salatalık da hiç az sayılmaz hani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hurma ağaçlarını diken insanların sabrını düşünün ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin sevgili feriha, Üzülme lütfen. Ben yeterince üzüldüm inan ![]() Bir Ekşi karadut tutmadığında bir de kış tatlısı yolunduğun da bu çok tasalanmıştım. Kış tatlısını yeniden edindim. 25 cm oldu. Fakat ekşikarayı hala edinemedim. Forumda ki satış yapan arkadaşımıza rezerv ettirdim. Aklıma gelmişken, yani laf duta gelmişken, Avusturalya dutu müthiş bir ağaç. Duymak başka, tecrübe edinmek ise çok başkaymış.. İlk meyveleri 1 ay evvel bitmişti. 15 gün öncesinde de tepe budaması yapmıştım. Tekrar meyveye yatmış ![]() İyiki dün fotografını çekmişim. Ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
2 sene önce Tohumlarını bir lunaparkın bahçesinden almıştım. Bu yıl çimlendirmedim. Bahçede çok yer kaplıyorlardı. Fakat dökülen tohumlardan kendiliğinden 7-8 kök oluştu. (bitkinin ismini not almamışım. ![]() (jineop ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene bursa toplantısında edindiğim güvey fenerim saksıda ekiliydi. Ne öldü ne güldü. Bu yaz başında bahçeye aldım. Sanırım yerini sevmiş. Meyva vermiş bir kaçı ![]() Düzenleyen habibe : 15-07-2009 saat 12:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Asmanın yaprağı çok güzel.. Lezzetli. Fakat 2 senedir üst üste iyi bir üzüm elde edemedim. Bunun suçlusu asma değil benim.. Kükürt atamadım. bunun için geç kalıyorum hep. Asma hakkında çok yetersizim. Ne budamasını ne de bakımını kontrolum altına alamadım hala. Seneye, asmadan anlayan ehil birini bulmam şart . Bu kadar filiz vermeye meraklı, kısa sürede dala dönüşmek isteyen başka hangi meyva var bilmiyorum.. Bilinçsizce sağdan soldan sarekan yeni sürgün dalları kesiyorum. Yoksa ormana çevirecek çardağı.. Ya üzüm ya yaprak mı?. Ya da her ikisi olabilir mi?. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Kaybettik
|
Habibe hanım bahçeniz çok güzel. Üzüm çardağınız harika ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet reçel yapacak kadar yok. ![]() Tadımlık ve görümlük ancak. Seneye çoğalır umuyorum. Bionem salkım aşamasında da uygulanabiliyormu?. Bahçe duvarının dibinde kendiliğinden çıkan, yabani incir vardı. Dokunmadım büyüdü, büyüsün hadi derken, çocuklar merdiven gibi kullanıp bahçeye girip çıkınca, kesmek zorunda kaldım. Arta kalan kütük çevresinde, sürekli mantarlar oluşuyor.. Sulama yaparken değen sular, beyaz olan mantarın rengini sarartmış.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Habibe, Yakın da kapını çalacağım galiba.O asmanın altında çay içmek istiyorum. Koruğa da bayılırım. Güvey fenerini hangi ayda ekmiştiniz hatırlıyormusunuz? Bilinmeyenler konusun da cezalıyım. Sevgiyle kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Beklerim Sevim hanım ![]() bu teklif sizin için de geçerli jineop gel gel ![]() Güvey fenerini 2007 yılı bursa toplantısında Selahattin hoca dağıtmıştı. Fide olarak verdi. Eve gelince saksıya dikmiştim. Daha önceki mesajlara da bak istersen. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2707 http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=2707&page=4 Bilinmeyenler konusunda, bilinir kılmakta birebirsiniz ![]() Bu ceza değil, canıtez araştırmacı ruhunuzun, öğrenme ve yardım dürtüsü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|